Sayfa 915/1009 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,313 - 7,320 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Benim hatırladığım , 94 te döviz büfelerinin önünde kuyruk vardı.

Maaşını alan dolara çevirirdi .
    Yine de dolarizasyon bu günkünden kat be kat düşükmüş. Veriler böyle söylüyor. O nedenle bu sefer aynı mantıkta , yani aynı şeyin olup aynı sonucun alınacağı gibi bir mantıkla düşünmemeliyiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Bence; insanlar o kadar borçlu ki, dolar alacak paraları yok .

Ben mikro bakıyorum, makro rakkamlara hakim değilim.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Yerel para birimleriyle dış ticaret ithalatımızdan çok ihracat yaptığımız ülkeler haricinde fanteziden öteye gitmeyecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yıllık 40-50 milyar dolar cari açıkla yerel para biriminde ticaret sadece lafta kalır. Cari açık zaten yerel paranın yetmediğini kanıtlamıyor mu?. Bu dahi tüm bunlara girişmeden önce cari açık sorunun çözülmesi gerektiğini kanıtlıyor bence. Yani önce cari açık sorununu çözeceğiz sonra yerel parada ticaret diyeceğiz. Zira yerel parada ticaret *sadece* pozitif veya sıfır cari açık üzerine kurgulanabilir. Bunun aksi durumunda deneyimli ekonomistlerin de söylediği gibi yurt dışından aldığınız yabancı para bazlı kredi ile devalüasyon , yurt içinde yarattığınız yerel para bazlı kredi ile enflasyon yaratırsınız.
    Cari açık için daha çok üretip çok ürettiğimizi ihraç etmemiz lazım. onunda yolu üretici için düşük maliyetli enerji ve hammadde den geçiyor. Önce bu ortam sağlanmalı. Olaya paraya para kazandırma değil daha çok ürettiğini ihraç etme mantığıyla bakmamız lazım. Ya sen sadece enerji ve hammadde de yerel para birimlerine bir geç bakalım neler oluyor.
    Biz üreten bir ülkeyiz, bir yunanistan değiliz
    Biz çok üretelim çok ihraç edelim sonra başkalarına para satarız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Bu arada Türk bankalarına ceza haberi yalanlandı. GERÇEK DEĞİLMİŞ.BDDK da yalanladı.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Yerel para birimleriyle dış ticaret ithalatımızdan çok ihracat yaptığımız ülkeler haricinde fanteziden öteye gitmeyecektir.
    Niye?
    Şu an yaşadığımız hayatta sadece iki para biriminin fantezi oyuncağı değil miyiz zaten?
    İşte bu zihniyetler birşey üretip katma değer sağlayamayan zihniyetler.
    Bir şeyi üretip katma değer sağlayan bir kişi her ne olursa olsun kendine güvenir arkadaş
    Para sana değil sen paraya hükmet.
    Buda ancak üreterek olur
    Parada köpeğin.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bu arada Türk bankalarına ceza haberi yalanlandı. GERÇEK DEĞİLMİŞ.BDDK da yalanladı.
    Bak buda Sam Amcanın diğer bir demeci
    http://www.bloomberght.com/haberler/...yi-tebrik-etti

8.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Bak buda Sam Amcanın diğer bir demeci
    http://www.bloomberght.com/haberler/...yi-tebrik-etti
    İşte bu ******lığa artık bir son verebilmek için reisin FİNANSAL İHTİLALİ ni sonuna kadar destekliyorum.
    Üretiyorum ve daha çok üretip daha çok ihraç etmeye de varım. İt gibi çalışıp WONDERLAND yaptığım kendi hayatımın aynısını ÜLKEM içinde yaparım.
    Kendime güveniyorum. ÜLKEM insanına da güveniyorum.
    Reis bu yolda atacağın her adımda daha çok çalışarak varım ve YANINDAYIM.
    BU KADAR

Sayfa 915/1009 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •