Sayfa 916/1002 İlkİlk ... 416816866906914915916917918926966 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 7,321 - 7,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Hepsi enflasyona rağmen faizleri sıfıra (hatta negatife) çekmişler ama Türkiye 19'un altına inince aman efendim ekonominin kurallarına ters. Yok ya
    Türk lirası yumuşak para. Senin paranda rezerv para olsun, istediğini yap...

2.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Türk lirası yumuşak para. Senin paranda rezerv para olsun, istediğini yap...
    O da doğru.

3. Sanıyorum ki ABD enflasyon ihraç etmeye hazırlanıyor.
    Yani ben yanacağım ama benim rahat olmam için hepinizi enflasyonla tanıştıracağım.
    Benim param rezerv para , ben sizin babanızım.
    der mi der.
    Ticaret savaşları , abidik gubidik işler hep onların işleri. Başka türlü bastığı parayı nasıl çekecek. Yıllar sürecek fakirlikle karşı karşıyayız bence.
    Saygılar

4. Abi hesaplarima gore
    Cin halk cumhuriyeti bundan on sene evveli abd yi burun farkiyla gecti
    Su an farkli aciyo
    Ama soylemiyo kofteler der mi?
    Rezervlerini cesitlendireydin be haci moruk
    Eccuk renminbi eccuk ruble eccuk guney afrika ranti
    Hep dolar avro olmazki
    Biftegin yanina bile
    Pilav kizarma pattiz yesillik bezelye mayanoz katcap neyim komuyolarmi? Ya haci

5.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi hesaplarima gore
    Cin halk cumhuriyeti bundan on sene evveli abd yi burun farkiyla gecti
    Su an farkli aciyo
    Ama soylemiyo kofteler der mi?
    Rezervlerini cesitlendireydin be haci moruk
    Eccuk renminbi eccuk ruble eccuk guney afrika ranti
    Hep dolar avro olmazki
    Biftegin yanina bile
    Pilav kizarma pattiz yesillik bezelye mayanoz katcap neyim komuyolarmi? Ya haci
    Enflasyonu , ABD den az olan ülkelerin paralarına yönelmek lazımdı

6. Nuri, ben rıza nur için oç bile dedim dümbük neymiş.. İslamcılar bu herifi pek sever, aşağılık iftiralarına itibar ederler.

Ondan duydum bundan duydum bilemem, ben biraz literatür bilirim, Yalçın Hoca külliyatını bilirim, o dönemden çok kişinin hatıratını okudum. 20'ler 30'larda süreç hiç lineer ilerlememiş gayet farkındayım. Ne olursa olsun Mustafa Kemal günahıyla sevabıyla bizimdir. İnsanlık tarihinin kazanımlarının bize düşen önemli sembollerinden biridir. Ona sarhoş korkak dedirtmeyiz.

Sözün özü sen de şüpheli konuşmayacaksın hocam. Gönderme yaptığın ifadeler direkt rıza nur'a çıkar. Onu kastetmiyorsan açıkça yazar şüphe yaratacak ifadelerden kaçınırsın.. dediğim budur, çok da uzatmayacağım.

7.  Alıntı Originally Posted by bluedream Yazıyı Oku
    Sanıyorum ki ABD enflasyon ihraç etmeye hazırlanıyor.
    Yani ben yanacağım ama benim rahat olmam için hepinizi enflasyonla tanıştıracağım.
    Benim param rezerv para , ben sizin babanızım.
    der mi der.
    Ticaret savaşları , abidik gubidik işler hep onların işleri. Başka türlü bastığı parayı nasıl çekecek. Yıllar sürecek fakirlikle karşı karşıyayız bence.
    Saygılar
    Çok olası.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Jerome Powell. Açık açık enflasyonun geçici olduğunu, faizlerin düşük kalması gerektiğini söylüyor. Reyiz gibi kör gözüme parmak aynısını diyemiyor ama ben bu konuda r*e'ye hak vermeye başladım.

Yaklaşık 1 senedir farkındayım ben durumun. Gavurların bizimkilerden aşağı kalır yanı yok. Güvendiğimiz dağ doları trilyon trilyon bastılar, enflasyon oluştu ama faizlerde tık yok. Bunun r*e'nin yaptığından farkı ne?

Gavurlar da çok ikiyüzlü. Gayet de faiz sebeptir demeye getiriyorlar işte mevzuyu.
    Çok fonksiyonlu değişkenler söz konusu..

Şunu geçen indirdim, okudum, yemedi ekonomi finans temel bilgisi gerektiriyor, bazı kısımlarına baktım, grafikler, ilişkiler v.s.

Mesela demiş ki, enflasyonla en alakalı parasal genişleme M3 tür, o da sadece enflasyonun %27.5 luk kısmını izah eder.

GSYİH, yatırım, ithalat/ihracat, cari açık, para arzları, enflasyon, faiz...İlişkiler o kadar basit değil, hatta hiç değil...

Gavurlar bu işi bir şekilde yönetmeyi beceriyorlar, çünkü kurumsallık var, alt yapısı olan eğitim/akademi var, objektif veri var, analiz sentez var, siyasi hedeflerle meseleyi örtüştürme var, hesap sorma/verme var, denetim var, senatoya arz var, tartışma sonuca bağlama var, var oğlu var..

Siz de bir bakın bizden geçmiş, güzel şeyler olabilir içinde mevzuya dair...

https://mpra.ub.uni-muenchen.de/6732...aper_67323.pdf

Sayfa 916/1002 İlkİlk ... 416816866906914915916917918926966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •