Sayfa 919/1003 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929969 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,345 - 7,352 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by Mombasa kampala Yazıyı Oku
    Bizim britiş memo bu akşam cnn de tv dünyasının duayen isimleri ahmet hakan ve hande fırat ile soruları yanıtlamış

Ufak da olsa bu adamdan kırıntı kadar beklentim bu gece bitti

Belki komik bir örnek olacak ama bugün migrosa gittim

30 lu yumurta 100 den 125 e
    6 lı soda 30 dan 40 a çıkmış

Tak tak tak % 25 zammı yapıştırmış marketler

Benzin aynı dolar aynı faiz aynı maaşlar aynı
    Migros,carrefour buralar son 2 yıldır bana çok pahalı gelmeye başladı sadece hafta sonları içki indirimlerini takip ediyorum başka marketlerde tuvalet kağıdı,yumurta,süt gibi ürünleri çok daha uygun fiyatlara alıyorum üstelik aynı markalar.Dün yol üstünde olduğu için carfura girdim çikolata 18 tl hemen aşağısında başka bir market aynı ürün 14,50 tl.Nasıl bu kadar bir fiyat farkı olabilir insan şaşırıyor.Buzdolabı bozuluyor bir tamircinin 5000 bin dediğine öbürü 10000 bin fiyat çekiyor.Kantarın topuzu iyice kaçmış piyasa da ne denge ne fiyat algısı var.Kim kime ne tutturursa marketçisi,pazarcısı tamircisi hep aynı.
    Enflasyon artık yapışkan hale geldi dolar artmıyor,petrol fiyatları aynı asgari ücret sabit bir bakıyorsun fırına gidiyorsun ekmek fiyatı artmış,okul da kantin fiyatı artmış.

Tek kredi kartım vardı gereksiz harcama yapmamak için 15 gün önce eve bıraktım.Üstümde nakit olunca para kartımda para varsa ihtiyacımız neyse onu alıyorum.Ciddi bir fakirleşme var toplumda aldığın para maaş hiç bir şeye yetmez oldu ufak tefek bir birikiminde yoksa özellikle büyükşehirlerde geçinmek her geçen gün giderek daha da zorlaşıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    ne zaman ppf alsam,çöküyor..perşembe aldık yine dibe geldi...
    Her gün kaçta açıklanıyor TLREF üstadım? 16 mı?
    Mesela TLREF'in gidişatına göre aynı gün Aktifbank'ın IDL'si satılıp yerine Nkolay bono alma gibi manevralar yapılabilir mi?

3. Bende aktifbankta ona bakarak aynen yazdığınızı yapıyordum ama nkolay 48e inince pek yapmadım...

https://www.borsaistanbul.com/tr/say...ans-faiz-orani

burada 16dan hemen sonra çıkıyor ama bloomberght canlı yayında 15:50 yazmaya başlıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Ben ana para girmeden bileşik faiz hesaplamayı sormuştum.

Yoksa örnek bir anapara girerek sonuçtan da aldığı faiz karşılığı paradan hesaplanabiliyor.

Benim sorduğum dogrudan aylık faizden yıllık nasıl hesaplanırdı.

Örneğin aylık getirisi yüzde 4 olan bir ppf nun yıllık bileşik faizi kaça geliyor gibi hesaplamayı tek kalemde yapan bir formül var mı?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Ben ana para girmeden bileşik faiz hesaplamayı sormuştum.

Yoksa örnek bir anapara girerek sonuçtan da aldığı faiz karşılığı paradan hesaplanabiliyor.

Benim sorduğum dogrudan aylık faizden yıllık nasıl hesaplanırdı.

Örneğin aylık getirisi yüzde 4 olan bir ppf nun yıllık bileşik faizi kaça geliyor gibi hesaplamayı tek kalemde yapan bir formül var mı?
    Anaparayı 1 olarak girin
    Faizi yıllık yani % 48
    Dönemleri de aylık girip 12 ay yazınca
    Hesaplanıyor

6.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Bende aktifbankta ona bakarak aynen yazdığınızı yapıyordum ama nkolay 48e inince pek yapmadım...

https://www.borsaistanbul.com/tr/say...ans-faiz-orani

burada 16dan hemen sonra çıkıyor ama bloomberght canlı yayında 15:50 yazmaya başlıyor.
    Teşekkürler üstadım, 48'in de altında kalmaya başladı şu an PPF'ler, bugün de TLREF eksi yazarsa bekletmenin manası yok

7. Dövize alım yönünde müdahale ettiği günlerde likidite fazlası oluşuyor…Döviz girişi olunca döviz düşmesin diye alım yapıyor ve piyasaya mecburen TL veriyor ve bu TL yi çekemiyor ppf getirisi düşüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 919/1003 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •