-
1990 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu alan Meksikali yazar, sair Octavio Paz'in dogum yildonumu (31 Mart 1914)

Iki govde yuzyuze
bazen iki dalga
ve okyanustur gece.
Iki govde yuzyuze
bazen iki tas
ve bir coldur gece.
Iki govde yuzyuze
bazen iki kok
dantellenmis geceye.
Iki govde yuzyuze
bazen iki bicak
ve kivilcim cakar gece.
Iki govde yuzyuze
iki yildiz dusen
bos bir gokyuzunde.
-
Ingiliz roman ve deneme yazari John Fowles’un dogum yildonumu (31 Mart 1926)
“Zenginlik bir canavardir. Bunu finansal anlamda kontrol etmeyi ogrenmek insanin bir ayini alir. Psikolojik olarak kontrol etmeyi ogrenmekse uzun yillar. Bu uzun yillar boyunca bencil bir hayat surdum. Her tur zevki tattim. Bol bol seyahat ettim. Tiyatroda biraz para kaybettim, ama cok daha fazlasini borsada kazandim Kimisi su an epey meshur olan pek cok dost edindim. Ama hicbir zaman cok mutlu olmadim. Ote yandan bes yilin sonunda bazi zenginlerin asla kesfedemedigi bir seyi kesfettim-—her birimizin belli bir mutluluk ve mutsuzluk kapasitesi oldugunu. Ve hayatin bize sundugu ekonomik kosulların fazla etkilemedigini.”

“Wealth is a monster. It takes a month to learn to control it financially. And many years to learn to control it psychologically. For those many years I lived with a selfish life. I offered myself every pleasure. I traveled a great deal. I lost some money dabbling in the theatre, but I made much more dabbling on the Bourse. I gained a great many amusing friends, some of whom are now quite famous. But I was never very happy. I suppose I was fortunate. It took me only five years to discover what some rich people never discover — that we all have a certain capacity for happiness and unhappiness. And that the economic hazards of life do not seriously affect it.”
-
Rumen sair Nichita Stănescu’nun dogum yildonumu (31 Mart 1933)
Dogrusu, bir zaman gelecek
hayatim olecek benim icin.
Sadece cimen bilir topragin tadini.
Dogrusu, cekip gittiginde yuregim
sadece kanim ozler onu.
Hava uzun, sen uzunsun,
huznum uzun.
Atlarin olecegi bir zaman gelir.
Makinalarin ihtiyarlacagi bir zaman.
Soguk yagmurlarin yagacagi bir zaman gelir,
ve butun kadinlar senin basini kusanir
ve giysilerini.
Beyaz dev bir kus da gelir
ve yatirir ayi bulutlara.

Only my life will die for me, in truth,
sometime.
Only the grass knows the taste of the earth.
In truth, only my blood misses
my heart when it leaves.
The air is tall, you are tall,
my sadness is tall.
There comes a time when horses die.
There comes a time when machines grow old.
There comes a time when cold rains fall,
and every woman wears your head-
and clothes.
There also comes a huge white bird
and lays the moon in the sky.
-
3 Golden Globes Odullu Amerikali aktor ve sarkici Richard Chamberlain’in dogum gunu 831 Mart 1934)

-
1 Akademi, 1 BAFTA Odullu Amerikali sinema ve tiyatro oyuncusu Christopher Walken’in dogum gunu (31 Mart 1943)

-
Amerikali oyun yazari Tennessee Williams’in Sirca Kumes (Glass Menagerie - Lo zoo di vetro) oyunu ilk kez 31 Mart 1945’de Broadway, Playhouse Theatre’da sahnelendi.

-
Avustralyali hard rock grubu AC/DC’nin kurucu uyelerinden, soz yazari ve gitaristi Angus Young'in dogum gunu (31 Mart 1955)

-
Alman rock grubu Scorpions, 7.studyo albumu Animal Magnetism'i 31 Mart 1980’de Mercury Records etiketiyle piyasaya surdu.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri