Sayfa 932/997 İlkİlk ... 432832882922930931932933934942982 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 7,449 - 7,456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Daha fazlası...
    Fonlarda,fon işletme masrafı getiri üzerinden degil...
    Anapara+getiri üzerindendir...Yani %0 getiri olsada ,anaparadan %olarak fon işletme payı kesilir...
    evet aynen öyle oluyor üstat
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by faruko Yazıyı Oku
    Niye herkes özel mesajla istiyor. Buraya yazılmasında ne sakınca var? Günah mı?
    Sanırım devlet sırrı
    Ben de faizdeki paranın dışında geçen ay garanti ve iş bankalarındaki paralarla aynı miktarlarda çeşitli fonlardan aldım, smart temkinli, smart dengeli, smart büyüme, gelişmekte olan ülkeler hisse fonu, teknoloji hisse fonu, karma fon.
    Kimi zararda kimi de likit fonla aynı getirdi şimdilik.

3. Mevduattan şaşmamak lazım. Tüm fon piyasası mevduat müşterisini mevduattan koparmayı hedefliyor. Zira bunu büyük oranda başarırlarsa kontrol onlara geçiyor.

Denklem çok basit mevduatta anlaşma tarihinde vade bitimi için getiri sabit, bu da kontrolün ve pazarlık gücünün para sahibinde olduğunu gösterir.

Fonda ise kar meblağı fon yöneticisinin kararına bağlıdır para sahibinin pazarlık gücü sistematik olarak zayıflatılmıştır.

Şahsen mevduat temditleri arasında ihtiyaç duyacağım 8-10kTL için sadece en az kayıplı likit fon kullanırım.

Onun dışında da fonlara bulaşmam.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Mevduattan şaşmamak lazım. Tüm fon piyasası mevduat müşterisini mevduattan koparmayı hedefliyor. Zira bunu büyük oranda başarırlarsa kontrol onlara geçiyor.

Denklem çok basit mevduatta anlaşma tarihinde vade bitimi için getiri sabit, bu da kontrolün ve pazarlık gücünün para sahibinde olduğunu gösterir.

Fonda ise kar meblağı fon yöneticisinin kararına bağlıdır para sahibinin pazarlık gücü sistematik olarak zayıflatılmıştır.

Şahsen mevduat temditleri arasında ihtiyaç duyacağım 8-10kTL için sadece en az kayıplı likit fon kullanırım.

Onun dışında da fonlara bulaşmam.
    doğru DTH dan şaşmıyoruz,yabancı para fonları tam hikaye.zaten dövizler belli kendim alır kendim faizde işletirim.

5.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    daha çok memurlara veya memur kafası olanlara yönelik tavsiyeler olmuş. dediği şeylerin birçoğu yapılabilir yerinde ve kararınca olduktan sonra, hatta getiriside çok olur. Aslolan gereksiz tüketim için borçlanmamak vede spekülatif yatırım araçlarına yüksek kaldıraçlar ile girmemek. Maalesef taksitle ev almakta biraz buna giriyor.

birde ticarette başarılı olmuş, girişimci biri tavsiyelerini versin birçoğu 180 derece tersi çıkar heralde.
    chucky kendi çapında hayatta başarılı olmuş bir arkadaşımız,şu an keyfi yerindedir.pislik iş hayatının yıllar önce kıçına tekmeyi vurdu şimdi emekliliğini yaşıyor.aynı yolda gidiyoruz,vakti geldiğinde bu dolarlar çok değerli olacak,elimi öpene koklatmam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Daha fazlası...
    Fonlarda,fon işletme masrafı getiri üzerinden degil...
    Anapara+getiri üzerindendir...Yani %0 getiri olsada ,anaparadan %olarak fon işletme payı kesilir...
    Bu da beni cok rahatsiz ediyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by faruko Yazıyı Oku
    Niye herkes özel mesajla istiyor. Buraya yazılmasında ne sakınca var? Günah mı?
    Günaydın
    Haklısınız aslında keşke ibrahim arkadaşımızın tercihi kamuya açık bilgilendirme şeklinde olsaydı.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Nisan basinda gelecek temettuler icin TL ye 15.00% dolara 4.5% verecek kimler kaldi?

Bu oranlari bulamazsam temettuleri tekrar hisse aliminda kullanacagim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 932/997 İlkİlk ... 432832882922930931932933934942982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •