Toplam dış borcumuz kaç milyar kadar?
Kesin net bilgi veri alabileceğimiz bir link var mı?
Türkiyenin dış borcu kaç milyar dolar?
Toplam dış borcumuz kaç milyar kadar?
Kesin net bilgi veri alabileceğimiz bir link var mı?
Türkiyenin dış borcu kaç milyar dolar?
Bigmac endeksine göre dolar 5.18-5,30 civarı şu an, en iyi durumda bile altını beklemeyin. Bu endeksin aşağıya doğru saptığını gören yok. Mcdonalds zam yaparsa zaten rakam yukarı doğru revize olmuş olacaktır.
Ytd
Son dk:Habertürk
İdlibdeki silahlı guruplar silah bırakmama kararı aldı...
Herkezin yaptığı yönde işlemler ile büyük finansman kazanamayız. Risk almak, inanmak ve kendi sisteminizi kurup prensip ile devam etmek gerekir kazanmak için. 1 e 30,50 kazanmak insan ömründe 2 defa ortalama mümkün olur. Ve %2, 3 yatırımcıya imkan tanır.
Tabii kaybetmekte. Hangi tarafta kendinizi görmek istediğiniz ile alakalı.. Tüyoo istediniz, söyledim. Kabul etmediniz.
Umarım herkes kazanır... Ama bu mümkün değil.
Saygılar
hakuna matara....memento mori.
Altın konusunda sabah sn bosporosa teşekkür ettiğim bir yazı vardı.O yazı kafamdaki çok önemli bazı sorulara cevap oldu.Sizlerin de görüşünü almak isterim.Sn bigmaster altının değerini hesaplarken amerikanın basmış olduğu dolar miktarına göre hesap yapıyor.Ama misal ben gram altın alırken tl ile alıyorum,hesapta dolara hiç bulaşmadan tl hesabımdan altın alabiliyorum.E her türk vatandaşı da bu şekilde altına ulaşabiliyorsa ve ulaşabilecekse tüm tl miktarının keza ruble ,riyal tüm paraların toplamının hesaba katılması gerekmez mi.İkinci konu parasını altınla kıyaslayan tek ülke amerika,daha evvel de yazdım bu cümle yanlış, parasını altınla korele tutan tek kuruluş FED olarak düzeltilmeli bence.E demek ki bu durumda yeterince dolar bulan tüm altınları toplayabilir matematiksel olarak veya toplama gücü olabilmeli.Yoksa ya altın sistemi çöker ya dolar sistemi ya da bu kural değişir.E ben altını toplamaya niyetli olsam ve doları basma yetkisi elimde olsa allem kallem onsu düşük tutmaya uğraşmazmıyım.Bence FED in yaptığı da bu.O yazıdan benim anladığım son konu ise bizim merkez bankasının altın rezervi falan yok,yani matematiksel olarak altın rezervi sıfır ,altın rezervimiz 18 milyar dolara tekabül ediyor diye yazmış bir arkadaş.E 18 milyar doları bizim rezervlerden düşün biz zaten dolara karşı tl olarak da ayvayı yemişiz.Gram altın hesabında en azından dolar kısmında bile yürünecek çok yol var demektir bu.E onsda bence diplerde .Valla kafanızı fazla şişirmiyeyim arkadaşlar ben beni uykusuz bırakmayacak kadar borsada para bırakırım ,malum komple borsadan çıkarsam uyku tutmaz,geri kalan tüm birikimimle altına devam.Bence 2020 2025 arasında her yol altına çıkıyor.
14 Eylüldeki toplantıya fransa ve almanya katılacakmış bu nedenle dolardaki düşüş devam eder sanki? ne derseniz 13 ünde zaten bir faiz artışı olacak
Sayın crayon o iş bence belli oldu.Poker masasında ilk yarım saatte kimi kerizlediklerini anlamamışsan sen kerizleniyorsundur diye bir laf var.İran rusya biz oturduk astana şu bu,herkes bişi dedi,sonuç ne oldu hangi ülkelerin dedikleri oluyor ona bakmak lazım.Bu plan bence idlibe girilip ordakileri göçe zorlayıp bize 3 milyon hem de bu sefer ne idüğü belirsiz suriyeliyi kitleyip bizi adım adım devlet olma vasfından uzaklaştırma planı.Amerikanın iran tiyatrosundan önce sergilettiği son dalavere.Eh irana kasımda amerika şekil yapmaya başladığı zaman biz madden de manen de karşı koyamıyacak durumda olacağız,amerikaya ses çıkartamıyacağız gibi gözüküyor.Hükümet zaten seçime giderken fazla tatsızlık istemeyecek falan.
Yer İmleri