Sayfa 933/1003 İlkİlk ... 433833883923931932933934935943983 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,457 - 7,464 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1. Mevduatçılar, Hadi İyisiniz.

TUİK enflasyonu yüzde 49.
    Faiz yüzde 50. (en uzun vade 45 günlük de olsa)
    Servetiniz artmış.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. MB rezervleri sürekli artıyor.

KKM yalan oldu.

Bundan en az 8-9 ay önce ilk ben DOLARDAN BUNDAN SONRA BİR CACIK OLMAZ demiştim.

O dönem yüzde 100 e yaklaşan DDKKM yi SIFIRLAMIŞTIM.

DDKKM dönüşlerini yıllık yapanlar kazandı.

Biz öngöremedik. Ancak 3 ay yüzde 65 aldık. Sonrasında yüzde 53-55 civarı gittik. Onun dönüşünü 52 den bağlamıştım. Bu ay vadesi doluyor.

52 den Nkolay Nisan vadeli bonolar da var. (Kışa hazırlık)

Mevduatın Yüzde 40 ını kısmını Burgan da 51 ile 6 ay bağladım. (Kışa hazırlık)

Yılların birikimi olan parayı korumaya çalışıyoruz.

Artı kazanç yok elbette...

Umarım ENFLASYON biraz düşer de yatırım araçları ÇEŞİTLENİR.

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB rezervleri sürekli artıyor.

KKM yalan oldu.

Bundan en az 8-9 ay önce ilk ben DOLARDAN BUNDAN SONRA BİR CACIK OLMAZ demiştim.

Biz öngöremedik. Ancak 3 ay yüzde 65 aldık. Sonrasında yüzde 53-55 civarı gittik. Onun dönüşünü 52 den bağlamıştım. Bu ay vadesi doluyor.

Hocam Nkolaydan 52 ile bağladığınız bonoların mevcut getirileriyle şu anki oranın getirilerinin başabaş noktasına bir bakın isterseniz, mesela benim %49dan aldıklarım 2-3 hafta sonra üzerine eklenenlerle %48'den bağlananlarla aynı getiriyi getirmeye başlamıştı, o noktada bozup %48'den almıştım

4.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Hocam Nkolaydan 52 ile bağladığınız bonoların mevcut getirileriyle şu anki oranın getirilerinin başabaş noktasına bir bakın isterseniz, mesela benim %49dan aldıklarım 2-3 hafta sonra üzerine eklenenlerle %48'den bağlananlarla aynı getiriyi getirmeye başlamıştı, o noktada bozup %48'den almıştım
    Vade sonunda yüzde 52 getiriyi garanti etmiyor mu?

Tabii bir de vade 6 ayı aştığında stopaj avantajı da olması lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB rezervleri sürekli artıyor.

KKM yalan oldu.

52'den nkolaylar şu an alternatiflere göre daha az veriyor..ben de 6 ay denizden 50 ile bağlayacaktım. 90 gün 51 ile bağlayıp dönüşte 46 orandan 90 gün daha çevirince ne olur diye hsap yaptım... elde edilen kazançlar neredeyse eşit çıkınca vazgeçtim...Ay sonu stopaj olayında taklaya gelmezsek 51 oran 32 gün daha devam dedim

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Vade sonunda yüzde 52 getiriyi garanti etmiyor mu?

Tabii bir de vade 6 ayı aştığında stopaj avantajı da olması lazım.
    Ediyor onda sıkıntı yok ama diyelim ki 1 milyonu 30 gün %52'den çalıştırdınız, +30 bin TL birikti. Bozup bu 30 bini ekleyip 1.030.000 TL 49-48'den bağlandığında ne veriyor ona bir bakın diyorum, başabaş noktasını bu şekilde takip etmenizde fayda var.

7. Steve Hanke, Türkiye’nin şu anda bir dezenflasyon süreci içerisinde olduğunu ve bu sürecin istikrarlı ilerlediğini belirtti. Hanke, CNBC-e’ye e-posta yoluyla gönderdiği değerlendirmede, "Türkiye'nin resmi enflasyon ölçümleri tam olarak benim tahmin ettiğim şekilde hareket ediyor. Enflasyon düşüyor ve düşmeye devam edecek" dedi.

Hanke, Türkiye’deki dezenflasyon sürecinin devrede olduğunu ve bu sürecin istikrarını koruduğunu vurguladı. Ancak Hanke, bu sürecin daha da hızlanabileceğini ima ederek, "Eğer TCMB Başkanının yerinde olsaydım, muhtemelen daha agresif olurdum" ifadelerini kullandı.

https://www.cnbce.com/haberler/steve...ranirdim-h4853

8. UBS, yeni enflasyon verilerinin ardından Türkiye'de 2024 yılı sonu için Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahminini yüzde 45’ten yüzde 45,6’ya yükseltti.

Banka, ayrıca 2025 sonu için yıllık TÜFE oranının yüzde 23 seviyesinde gerçekleşmesini öngördüğünü belirtti.

Raporda banka, TCMB’nin gevşeme döngüsüne daha geç başlama ihtimalinin arttığına dikkat çekti ve faiz indiriminin Aralık 2024’e ya da 2025 yılının başına sarkabileceği ihtimalini değerlendirdi.

Morgan ve Goldman da aynı şekilde faiz indirim tarihini ertelemiş...

Hepsi Ocak ayında diyor...

Tabii Şimşek kovulmazsa-affını istemezse veya kademeli emeklilik ve popüler asgari ücret gibi devhasa hatalar tekrarlanmazsa...

Sayfa 933/1003 İlkİlk ... 433833883923931932933934935943983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •