Sayfa 936/1002 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 7,481 - 7,488 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. Düşündü birdenbire kayalardaki adam
    kaynakları ve yolları düşman elinde kalan bütün nehirleri
    Kim bilir onlar ne kadar büyük
    ne kadar uzundular?
    Birçoğunun adini bilmiyordu
    yalnız, Yunan'dan önce ve Seferberlikten evvel
    geçerdi Gediz'in sularını başı dönerek.

Dağlarda tek
    tek
    ateşler yanıyordu
    Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
    şayak kalpaklı adam
    nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
    güzel, rahat günlere inanıyordu
    ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında
    birdenbire beş adım sağında onu gördü.
    Paşalar onun arkasındaydılar.
    O, saati sordu.
    Paşalar: "Uc" dediler,
    Sarisin bir kurda benziyordu.
    Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
    Yürüdü uçurumun basına kadar,
    eğildi, durdu.
    Bıraksalar
    İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
    ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
    Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.
    N. Hikmet

Keşke yunan galip gelseydi diyen alçak kanı bozuklara gelsin.
    Nurlarda uyusun kahramanlar.

2. Hakikaten turk olup yunani tutan gerizeka varsa denecek kelime kalmamistir artik herhalde

Bugunun vesilesiyle

Herkesin 30 agustos zafer bayrami kutlu ve mutlu olsun

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/sektorler/mute...-haberi-632208

Çimento fiyatlarını fahiş bulan müteahhitler, inşaatlarını durdurma kararı almış
    --inşaatlarda çimento maliyeti yüzde 3-5 imiş....satamayınca durdurmak için bahane arıyorlar...

-ev fiyatları artıyor...ama satmaya kalkınca alan yok...geçenlerde takip ettiğim bir hisse epey düşünce kiradaki evleri satıp alayım dedim.. antalya dakini ayni sitedeki benzer evlerin en düşüğünün yüzde 10 altına, ankara da kini ise ayni apartmandaki başka satılık olanın yüzde 20 altına satılığa çıkardım....maalesef ciddi bir arayan çıkmadı...

--çıkmaz da...orta sınıfa hitap edenlerin 200 bin TL birikimi olacak ki alabilsin...

--benim de yeni alabilmem için bunları satabilmem lazım...ben de alamıyorum, maalesef...

yukarıya çekillmiş spek hissesi gibi...fiyat zirvelerde ama alıcı yok...

5.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    -ev fiyatları artıyor...ama satmaya kalkınca alan yok...geçenlerde takip ettiğim bir hisse epey düşünce kiradaki evleri satıp alayım dedim.. antalya dakini ayni sitedeki benzer evlerin en düşüğünün yüzde 10 altına, ankara da kini ise ayni apartmandaki başka satılık olanın yüzde 20 altına satılığa çıkardım....maalesef ciddi bir arayan çıkmadı...

--çıkmaz da...orta sınıfa hitap edenlerin 200 bin TL birikimi olacak ki alabilsin...

--benim de yeni alabilmem için bunları satabilmem lazım...ben de alamıyorum, maalesef...

yukarıya çekillmiş spek hissesi gibi...fiyat zirvelerde ama alıcı yok...
    Haklısınız. Bu fiyatların anca aylık %1 civarı konut kredisi ve/ veya dolar 9,25-50 civarı oluşması gerekirdi. Bu evleri alacaklar fiyatların yataya sarıp, dolar- euro nun artmasını bekliyorlar gibi

600 bin tl lik ev almaya kalkınca, vergisi masrafı komisyoncusu der iken kafadan 35 milyonu peşin ödüyorsun..

yaklaşık 5-6 ay önce 2. el yazlık aldık... 300 milyon kredi kullandık..faiz artışından önce en düşük veren bankadan aldık ödemesi ayda 5.280 civarında (10 yıllık) ...420 milyon kredi kullanma imkanımız var idi...kullanmadık...herhalde 7 bin ödememiz gerekecekti...çok büyük para...

yeni ev yapanlar, hangi cesarete yapıyorlar?...

taşrada tezahhurat
    ------------
    afyonkarahisarının işgali üzerine haymana ve ayaşta yapılan tezahhurat.
    30 ağustos 1922

cenabı hakkın nusretiyle ordumuzun taaruza geçerek afyonkarahisarın istirdadını (geri alınmasını) tebşir eden haber üzerine büyük tezahhurat ve tebrikatta bulunduğunu ve öğle namazında hükümet bahçesinde içtimayla okutulan mevlid-i şerif ve sure-i fetihi mütakiben ordumuzun temadii müzafferiyatına dualar ve şühedamıza fatihalar ithaf edildiğini ve bila kayd ve şerait halkın her türlü fegakarlığa mühayya bulunduğunu arz ederim
    ayaş kaymakamı
    mehmed emin.
    30 ağustos 1922

cumartesi gününden beri büyük taaruzumuz geceli gündüzlü devam ediyor.

inna fetahna fethen mübina............
    ordumuz düşmanın altmış kilometrelik bir cephesini yardı,
    mağlup yunan ordusu uşak ve dumlupınar hattına doğru münhazımen kaçıyor.
    eskişehir ve bileciğin istirdadı haber-i beşaret avarine an be an intizar ediyoruz.
    gazilerimiz var olsun.

eskişehir cephesinde düşmanın şimal ve cenub hattı müdafaalarına karşı taaruz eden ordumuz cepheyi eskişehirin cenubundan yarmıştır.
    mağlup düşman iki kola ayrılarak bursa ve kütahya istikametlerinde münhazımen ricat etmektedir.

kahraman ordumuz düşmanı ihata ediyor,
    muharebe kemali şiddetle devam ediyor.

8.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    600 bin tl lik ev almaya kalkınca, vergisi masrafı komisyoncusu der iken kafadan 35 milyonu peşin ödüyorsun..

yeni ev yapanlar, hangi cesarete yapıyorlar?...
    Bence

1 - mecburiyetten

İnsaat işinde yapılan anlaşmaların önceden yapılması, ekibe iş sürekliliğinin sağlanması gibi sebepler

2 - öngörü eksikliği

bu işi yapanların işleri iyiyken herkesin çevresindekiler gibi kazanç sağladığına olan inançları. Diğer müşteri potansiyelinin kazançlarının ve alım gücünün eridiğini görememeleri
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 936/1002 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •