Sayfa 936/1009 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,481 - 7,488 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Kuvvetle muhtemel AliExpress.com ile Türkiye'den yapılan siparişlerde KDV kesintisi yapma ve Türk maliyesine beyan edip ödeme yapması hususunda anlaşma olacaktır. Şirketi anlaşmaya ikna etmek için böyle bir engellemeye gitmiş olabilirler.
    %18 KDV'yi ödeyip kurtulacaksak ben razıyım. Ben devletin reflekslerini artık algılayabiliyorum. Dertleri KDV almak değil, o kanalı engellemek. aliexpress.com'a öyle bürokratik şartlar sunacaklar ki , adamlarda belirli bir noktadan sonra kusura bakma kardeş senin devlet sana mal göndermeme izin vermiyor diyecek. Haklıdır da. Girdiğim ekranda kısacık bir mesaj alacağım tıpkı kuzey korenin ve iranlıların aldığı gibi.
    aliexpress.com ve alibaba.com bir ekosistem, buradan yapılan bazı kritik mikro ticaretler imalat ve üretim için çok önemli. Özellikle katma değerli imalat yapan kobiler için.
    Yazıklar olsun.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bizim KDV sisteminde, ülkeye mal ve hizmet girişi vergiye tabi, ülkeden mal ve hizmet ihracı belirli bürokrasiyle vergiden müstesnadır...

Sistemin temeli bu olunca internetten mal alışverişinin vergi dışı kalması öncelikle eksik rekabet yaratır.

Bunun bir istisnası da gümrükten belirli değere kadar yolcu beraberinden mal girişine izin verilmesidir.

3.  Alıntı Originally Posted by mahırarda Yazıyı Oku
    akp nin , abd ile kavgası gerçekse dolarda 7 liraya elini vurmasını bekliyorum.
    yok karşılıklı BAŞKANLIK için yemleme taktiği ise 4,20 ve 4,60 zaten kaçınılmaz olarak görüyorum.
    doların artık 4 lira üstüne çıkması lazım.. geç bile kaldı.
    bunun sebebi de memleketin çok kötü yönetilmesidir.
    üretim yok, yabancının parası ile tüketim yapıyoruz.
    $ 7-7,5 TL 2019 sonu için görünüyor bunu uzun süredir söylüyorum bu yüzden USD vadem 2019 sonu. gerçekleri söylediğim için bu forumun en nefret edileni olsamda devam edeceğim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu ülkede 2 sene sonrasını Erdoğan bile göremiyordur...

Ben yıl sonunu bile göremiyorum. O da başka bir konu.

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bizim KDV sisteminde, ülkeye mal ve hizmet girişi vergiye tabi, ülkeden mal ve hizmet ihracı belirli bürokrasiyle vergiden müstesnadır...

Sistemin temeli bu olunca internetten mal alışverişinin vergi dışı kalması öncelikle eksik rekabet yaratır.

Bunun bir istisnası da gümrükten belirli değere kadar yolcu beraberinden mal girişine izin verilmesidir.
    Sorun şu ki bu müdahale ile gümrüklü olarak getirilen mallar da bir gün içinde bloke edilmiştir. Ayrım yapılmamıştır. Keyfe keder ve hesapsız hareket edilmiştir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    %18 KDV'yi ödeyip kurtulacaksak ben razıyım. Ben devletin reflekslerini artık algılayabiliyorum. Dertleri KDV almak değil, o kanalı engellemek. aliexpress.com'a öyle bürokratik şartlar sunacaklar ki , adamlarda belirli bir noktadan sonra kusura bakma kardeş senin devlet sana mal göndermeme izin vermiyor diyecek. Haklıdır da. Girdiğim ekranda kısacık bir mesaj alacağım tıpkı kuzey korenin ve iranlıların aldığı gibi.
    aliexpress.com ve alibaba.com bir ekosistem, buradan yapılan bazı kritik mikro ticaretler imalat ve üretim için çok önemli. Özellikle katma değerli imalat yapan kobiler için.
    Yazıklar olsun.
    ABD kredi kartım olduğu için bu kdv işi beni bağlamaz yannız aliexpress sinirlenip gönderimi yasaklarsa çok kötü olur.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    $ 7-7,5 TL 2019 sonu için görünüyor bunu uzun süredir söylüyorum bu yüzden USD vadem 2019 sonu. gerçekleri söylediğim için bu forumun en nefret edileni olsamda devam edeceğim.
    power, mal ithal ettiğim yere (resmi gümrüklü olarak) bir günde keyfe keder engelleme geldi. dolar 10 TL olsa ne yazar. O doları kullanamadıktan sonra...

Sayın rxpu, forumda sizi ilk defa bu kadar sinirlenmiş görüyorum.

Geçenlerde yurt dışı e-ticaret siteleri üzerinden alışverişlerde kdv sorumluluğunu müşteri yerine satıcıya yükleyen değişiklik haberi çıkmıştı. Zaten alınamayan vergiyi (her bir alıcının beyan etmesi, ödemesi, ödemeyenlerin takibinin imkansız derecede güçlüğü nedeniyle) bu defa satıcıyı sorumlu tutmak suretiyle pratikte alınabilir hale getirmeye çalışıyorlar.

Dertleri bağcıyı dövmek değil, üzümünü yemek.

Dilerim yakın zamanda bir çözüm bulunur.

Sayfa 936/1009 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •