Sayfa 937/1002 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 7,489 - 7,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

--türkiye'de hayat çok pahalandı...çok.... gerçek enflasyon çarşıda pazarda..mecburi alınan ürünlerde yüzde 40-50 den aşağı değil...bir şişe kaymaksız süt (günlük) 10 lira...kaymaklısı 15 lira....pazarda 5-10 çeşit ürün alsan en az 200 gidiyor... çocuğu okulu arabası, tatili, ısınması soğutması, ıvırı zıvırı der iken, tasarruf yapmak imkansız...

--tasarruf edemeyince kim, yeni ev alabilir ki?...miras kalacak, önceden iyi birikimin olacak, çok iyi düzenli gelirin olacak...
    bu toplumun yüzde 10 nu geçmez...ev alsan, kaliteli kiracı bulman da çok zor...çünkü bu kiraları ödemek de zor...

--ben de o nedenle ihracat ağırlıklı çalışan doların-dövizin yükselmesinden olumsuz etkilenmeyecek-bilakis olumlu etkilenecek, düzenli ve yüksek temettü verebilecek, büyümesini sürdürebilecek sanayi şirketlerinden başka yatırım yapılacak bir enstrüman bulamıyorum...bunlar da iki elin parmağını geçmeyecek kadar az...

--bir arsa satmaya kalktım, ayni bölgede benzer fiyatlardan az ucuza, 400 den fazla kişi görüntülemiş...bir kişi aramadı....arsa almak kolay, satmak çok zor...

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi kolonilesmede kimse ingilterenin eline su dokemez
    1. Misal bi yeri ele gecirdi bakti isine yaramiyo gordu hemen ya satar fransaya
    Fransa koloni topraklarinin cogunu ondan almistir fransa gelmis gecmis en zeki Devlet tur milyonlarca duka altini naapacan onu ver ingiltereden kiyamet sayida tum denuzlerde adalar al
    2. Ya da Ingiltere verimsiz bi koloni arsasini satamiyosa Ya naapar oraya ozgurluk verir
    Bakar gelen para giden paradan az hmn cikarir elinden
    Zanzibar adasina ozgurluk vermistir bu sebeple mesela daha pek cok yere de zate o donem turizm yok tabi ordan da para gelmiyo
    Sonra etiyopya orayi metazori almistir pardon etiyopya degil tanzanya imis ne bilem Ben be ya
    3. Isine yarayan yerleri de omur billah kullanir tabi Bakiniz cebelitarik kanada Avustralya yeni zelanda
    Bu baglamda
    Abd de ordan bi Zmn sonra gelcek paranin cok fazlasini harciyom Ben ya deyip ordan ayrildi
    Zate gorona en cok abd yi vurdu
    Tasarruf etmesi ilazim idi
    Biz okuzun altinda bosa buzagi ariyoz.
    Abd ingilterenin ingiltere israil in bebesi be ya Hepsinin kafa ayni yani
    Yani yahudi cimri oldugundan bazan cok zenginler bazan cok para kaybeder bilemezuk.
    Bu baglamda dostluk muhim fransuz yerine osmanli o donem tabi artik olmaz eccuk yakin olaydu ona bedavadan adalari o alucaktu senbolik rakkamlara

Not Ayrica kutsal topraklari adamlarin nil etrafi etiyopya felan nerden geldin burnumuzun dibine ya Yok abi Firat mirat Alfabeye bile bak Habes alfabesl esittir ibrani alfabesl de bizi yiyolar
    Not2: dunyada hersey fake abi yalan dolan Ben hecbiseye inanmeyom daha
    Abi beyninin sol yanını kullananlar nüfusun ancak %10'u. Illa şart değil ama solak olanlar çok daha basarilidirlar. Nobel kazananların %20'si solak. Solaklar ise nüfusun ancak %10'u. Solaklarin önemli bölümü beyninin sol tarafını kullanıyorlar.
    Forumda da vardı böyle katılımcılar, yazan kalmadı.
    Abi solak olup olmamak önemli değil, sen beyninin çoğunlukla sol tarafını kullanıyorsun bence.
    Yukarıdaki yazıyı yazmakta da zorlandım büyük ihtimal. Çünkü diğer katılımcılar da düz yazı yazmakta zorlaniyorlardi.
    Ama mükemmel yazmissin. Tebrik ediyorum abi.
    Sana akıl veremem ama bence böyle katılımcıların fazla olduğu başlıklara böyle uzun yazılar yaz.
    Çok da güzel oluyor.
    Başkalarının ne dediğine bakma be ya. Happy'nin kulağını cekecez.
    Son cümle muhteşem.
    Daha da uzun yaz.
    @erefefik

4. E.Kaya, Soydan, Consensus Sensor aynı özellikte kullanicilardi. Hiç biri yazmıyor.

Bora Yaşar böyle biri değil. Ama forumun canlı tarihi, uzun zaman sonra duygusal bir mesaj yazmış.
    Kimsenin umurunda olmamış. Borsa forumlari böyle oluyor. Herşey menfaat, duygusallığa yer yok buralarda.

Çelişkiler başlığına dün bir mesaj yazmış. Adam forumun canlı tarihi, bir selam verin abi.

Ölüm kalım var be ya. Bizler dahil, çevremizdeki insanlarin %50'si öleceğiz bence.

Yakın zamanda.

Efendim.

)))))))))))))))))))
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    600 bin tl lik ev almaya kalkınca, vergisi masrafı komisyoncusu der iken kafadan 35 milyonu peşin ödüyorsun..

yaklaşık 5-6 ay önce 2. el yazlık aldık... 300 milyon kredi kullandık..faiz artışından önce en düşük veren bankadan aldık ödemesi ayda 5.280 civarında (10 yıllık) ...420 milyon kredi kullanma imkanımız var idi...kullanmadık...herhalde 7 bin ödememiz gerekecekti...çok büyük para...

yeni ev yapanlar, hangi cesarete yapıyorlar?...
    Borçları var. Sürekli yapmak zorundalar. Satamasalar bile yapmak zorundalar. Durdukları anda batacaklar. O yüzden dağa taşa havalimanı, köprü, o sırada aklına ne gelirse.

ytd

6. 2006-2011 arasında pandemi olacağını ve pandemide yayılacak virüsü yazişıyorduk.

Itiraf ediyorum virüsü bilemedim. Beklediğim marburg b idi.

Tabii %50 oranı çocuklar ve gençler dahil. 50 yaşından büyükler için çok daha yüksek.

Sedat Peker ne diyor, 40 yaşından küçük kardeşlerim.

Niye? Çünkü, 40 yasin ustundekiler geleceği sattılar.

Şimdi hesap zamanı.

Yasattigimizi yasayacaz.
    @erefefik

7. daha dun konut sektoru ile ilgili birkac sey yazmistim.

bugunku habere bakin

https://www.dunya.com/sektorler/mute...-haberi-632208

Müteahhitler, 2 Eylül’de inşaatları durduruyor
    Çimento fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olan inşaat müteahhitleri, inşaatları durdurma kararı aldı. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Sektörü İstişare Toplantısı'nda eylem kararı çıktığını, inşaatların 2 Eylül Perşembe günü itibariyle durdurulacağını açıkladı. Tahir Tellioğlu, uyarılara rağmen çimento zamlarının devam ettiğini söyledi.

--------

Reis yetissss bir s500 olmus 4 milyon alamiyohhhh

yazik olan kentsel donusumde sifir daire alacagim hayali kuran evleri yikilmis insanlara olan olacak.

8. Aslen Su an tam beton ekonomisinin iyice firtinanin gozunde
    Bunu biri degerlendirip guzel seylere sebep olabilir

Sayfa 937/1002 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •