Her gün yeni bir olay..bu ne ya? Resmen vatandaş şamar oglanina döndü .
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her gün yeni bir olay..bu ne ya? Resmen vatandaş şamar oglanina döndü .
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Aldığım 10'larca üründen biri de ultraviyole ışığa duyarlı film. İşimde kritik öneme sahip. fiyatı: 0.5USD/(metrekare) . bir daha yazayım *metrekare*.
power'ın dediği gibi dolar yükselsin ithalat kısılır durumu mümkün değil. Şu anda bu ürünün metrekaresine 1.8TL ödüyorum. Dolar 10TL olsa metrekaresine 5TL ödeyeceğim. Adam fabrikasını kurmuş misal 100 milyon dolar, ölçek ekonomisine geçmiş, ayrıca 1.5 miilyarlık iç piyasası onu besliyor, break even (kara geçme) noktası o nedenle çok düşük.
sözün özü dolarda yükseliş kaçınılmaz olsa da (ki kaçınılmaz gözüküyor). Ben yine o ürünü USD=10TL de olsa oradan alacağım.
Umarım döviz kuru ile var olan insan profilimiz , üretim çıktımız ve yurt içi pazar büyüklüğümüz ile ithalatın azalıp ihracatın artacağını düşünenlere uygun bir örnek olmuştur.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bireysel olarak aldığım ürünlerde geri iadeler söz konusu oldu. Şirketler için belki dediğiniz doğru olabilir. Ancak muayene memurlarına bir baskı var ki adam ürünün gümrüğünü ödeyip ithal etmeme engel oldu. Ve ekledi hiç uğraşma (ithalat rejimine sokma manasında).
Bu şekilde vatandaşı caydırıyorlar. Bahsettiğim zorluk budur.
Ekleyeyim bu ürünler daha önce aldığım ve herhangi bir zorlukla karşılaşmadığım ürünlerdi.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
bugüne kadar ne aldıysam hepsini vergisini ödeyip çektim,ne olacak göreceğiz.böyle bir saçmalık sen startup şirket açma anlamına gelir,çünkü startuplar aliexpress,ebay çok kullanır. nedense baskıcı rejimler startuplara düşmandır,örnek Rusya. Rusyadaki parlak tiplerin hepsi startup kurmak için ABD ye gidiyor.
Yer İmleri