1700 üstü
1500 altı
Arasında bir yerde
şu froto'yu bedelsiz filan yapsalarda rakamlar biraz normalleşse..ayrıca mevcut durumda kontratın kaldıraçı da çok düşük.. iki durumdan en az birisine çare bulurlarsa iyi olur. hacim olarak iyi gidiyor son dönemde.. bugün ilk 3'te.. zaten x10xb endeksine de girdi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
yoncası olanböyle kaldı
arkadaşlar spot fiyatlara göre teknik çalıştığım ama işlemlerimi vioptan yaptığım için sağlıklı ve isabetli alım satım emri giremiyorum. misal bist100 spot 1420 oldumu vioptan o andaki viop30 fiyat neyse serbest fiyattan otomatik alıp 1470 oldumu yine o anki viop30 serbest fiyattan satacak bir sistem yokmu? algo reklamı yapıp duran finans yatırıma gittim, söyledikleri güya serbest fiyat girersek misal 1420 oldumu ekranda görünen viop30 fiyatı 1530 ise, tutar 1540 dan alır zarar edersiniz o sorumluluğu alamayız dedi bunun bir yolu yokmu? daha da önemlisi bu şekilde çalışan kimse varmı nasıl yürütüyor işi?
Akşama doğru basarlar diyordum ama herhalde merkezin pas geçeceği haberini almışlar. Şimdiye çoktan 2 kere indir kaldır yapardı normalde.
zor bişey değil bu...ideal veri terminalinde robot yazılabilir bunun için...sorun olan kısım bist100 rakamlarını yani sizin belirlediğiniz rakamları ideale nasıl tanımlatılır kısmı sanırım...yani sizin kafanızda uygun gördüğünüz bist100 rakamını robot nereden bilecek...bu kısım hallolursa diğer kısım basit...bist100 e bak viopta işlem yap kısmı kolay...
forumda Bear_Bull var ona sorun o ideal robot konusunda ya da ideal data firması ile görüşüp bilgi alabilirsiniz...
Yer İmleri