Sayfa 943/1003 İlkİlk ... 443843893933941942943944945953993 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 7,537 - 7,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Yok emekli memur zammı, vergiler az,çok, faiz düşüy yüksek vs vs vs.

Para arzındaki artış yataya dönerse ya da büyüme kadar artıyorsa o zaman enflasyonla mücadele edilmeye başlanmıştır ve enflasyon düşer. Aşırı cukka pardon harcamalar, dünyanın enflasyon arttığı için para basmayı bırakması vs vs, üstüne seçim kazanacağım diye yapılan aşırı harcamalar için bastıkları para sayesinde memleket bu halde.

Çalışan, emekli kim varsa yapılan zamlar geçmişe yönelik. Yani yaşanmış enflasyon için yapılıyor. Devlet firmalardan oradan buradan denetleyerek alacağı vergiyi dolaylı vergiler il haksız olarak zengin fakir demeden alıyor. Kısaca o vergileri öyle olmasada böyle alıyor devlet.

Para basma = Enflasyon

Diğer konuşulan her şey sonuçtur. Para basmanın sebepleride vatandaşın geliri ya da harcamaları değil, hükümet edenlerin harcamaları için bastıkları paradır. Deniz bitince matbaayı çalıştırdılar. Matbaa durana kadar sefalete devam.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bildiğin semizotu 400 tl diyor ben bahçeden toplayıp tavuklara atıyorum fazlasını
    onlar bile kuş beyniyle bedavaya yiyor

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Türkiye turizminde önemli bir konumda olan Ruslar, savaştan dolayı Rublenin değer kaybetmesi nedeniyle daha düşük fiyat veren pazarlara yöneliyor. Turizmcilere göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye rakip olarak ortaya çıkıyor. Türkiye’nin yüzde 20 daha pahalı olması sebebiyle BAE’ye giden Rus turist sayısında bu yıl rekor bekleniyor. (ekonomim.com)
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Türkiye turizminde önemli bir konumda olan Ruslar, savaştan dolayı Rublenin değer kaybetmesi nedeniyle daha düşük fiyat veren pazarlara yöneliyor. Turizmcilere göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye rakip olarak ortaya çıkıyor. Türkiye’nin yüzde 20 daha pahalı olması sebebiyle BAE’ye giden Rus turist sayısında bu yıl rekor bekleniyor. (ekonomim.com)

fethiye alanya marmaris kaş kalkan antalya taraflarına çanta yapıp oralara toptan veren arkadaşın söylediği rus turist sayısında inanılmayacak sayıda düşüş varmış
    birde otellerin fiyatı çok yüksek olunca gelen turist sayısında biraz düşüş olmuş
    otel fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle yabancı turist neredeyse otelden hiç çıkmıyormuş
    verdiği parayı çıkartma derdine düşmüş bizim bitli turistler
    o nedenle geçen yılın yarısı bile iş yapamıyorum diyor
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bir örnek vereyim ABD den. Benim çocukluğumda ABD de iş yapan nakliyeci bir komşumuz vardı. Bunlar vergi kaçırmış usulsüzlük yapmış. Adamların ticari hayatı bitti ve hapse atıldı yıllarca içerde yattı. Adamı bitirdiler. Yine Almanya'da iş yapan bir Türk firması soğutucu sistem kuruyor. Firma iş yeri ruhsatı olmayan bir yere soğutma sistemi kurduğu için her şeyini kaybetti. Üstüne birde Türkiye'deki varlıklarını satmak zorunda kaldı bunlar benim gördüğüm örnekler. Bizde ki olanlar ile mukayese edin.
    Çok güzel tespit yapmışsınız.

Bizdeki trafik, imar, vergi çözümsüzlüklerin tam da nedeni burada yatıyor.

Biz de değil soğutucu montajı, ruhsatsız nükleer santral bile kurulur.

Kanuna göre merkezi yönetim binaları için yerel yönetimlerden inşaat ruhsat zorunluluğu bile yoktur.

Bizim siyasetçiler (hiç sağı solu, laik-muhafazakar) ayrıt etmeksizin tümünün tek hedefi SİYASETTEN PARASAL OLARAK NEMALANMAK olduğundan ülkedeki kurum ve işleyişin özerk olmasını istemezler.

Topu, biz kontrol edelim, liyakat yerine bizim dediklerimizi yapacak kişileri görevlere getirelim derler.

Neden?

Tabiki oy, için, ihale kapmak için, oy karşılığı akrabaları, tanıdıkları işe sokmak için, kısaca çıkar için.

O nedenle CHP de, İYİ Parti de imar aflarına, EYT lilerin 40-43 yaşında emekli edilmesine hayır oyu kullanamaz.

Halkı da çok partili dönemden bu yana bu kültüre alıştırdıkları için ORTADOĞU zihniyeti ile AB ye girmeye çalışılır.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Valla ben bu haberlerde gibi fiyat bulamıyorum dubai daha ucuz olacak şekilde.

Benim baktığım denk dubai hotelleri %70 DAHA PAHALI !

Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Valla ben bu haberlerde gibi fiyat bulamıyorum dubai daha ucuz olacak şekilde.

Benim baktığım denk dubai hotelleri %70 DAHA PAHALI !
    hilton abu dabi 4 gece 4 kişi 54.000
    inan bana çok daha ucuz
    bak liste atayım sana

https://www.booking.com/searchresult...42129f6c6dd9e9

antalyadan bi fiyat al istersen
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    hilton abu dabi 4 gece 4 kişi 54.000
    inan bana çok daha ucuz
    bak liste atayım sana

https://www.booking.com/searchresult...42129f6c6dd9e9

antalyadan bi fiyat al istersen
    mısır hurghada nın herşey dahil otellleri buranın da yarı fiyatına..

Sayfa 943/1003 İlkİlk ... 443843893933941942943944945953993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •