Originally Posted by
Ayasofya 2005
Bir örnek vereyim ABD den. Benim çocukluğumda ABD de iş yapan nakliyeci bir komşumuz vardı. Bunlar vergi kaçırmış usulsüzlük yapmış. Adamların ticari hayatı bitti ve hapse atıldı yıllarca içerde yattı. Adamı bitirdiler. Yine Almanya'da iş yapan bir Türk firması soğutucu sistem kuruyor. Firma iş yeri ruhsatı olmayan bir yere soğutma sistemi kurduğu için her şeyini kaybetti. Üstüne birde Türkiye'deki varlıklarını satmak zorunda kaldı bunlar benim gördüğüm örnekler. Bizde ki olanlar ile mukayese edin.
Çok güzel tespit yapmışsınız.
Bizdeki trafik, imar, vergi çözümsüzlüklerin tam da nedeni burada yatıyor.
Biz de değil soğutucu montajı, ruhsatsız nükleer santral bile kurulur.
Kanuna göre merkezi yönetim binaları için yerel yönetimlerden inşaat ruhsat zorunluluğu bile yoktur.
Bizim siyasetçiler (hiç sağı solu, laik-muhafazakar) ayrıt etmeksizin tümünün tek hedefi SİYASETTEN PARASAL OLARAK NEMALANMAK olduğundan ülkedeki kurum ve işleyişin özerk olmasını istemezler.
Topu, biz kontrol edelim, liyakat yerine bizim dediklerimizi yapacak kişileri görevlere getirelim derler.
Neden?
Tabiki oy, için, ihale kapmak için, oy karşılığı akrabaları, tanıdıkları işe sokmak için, kısaca çıkar için.
O nedenle CHP de, İYİ Parti de imar aflarına, EYT lilerin 40-43 yaşında emekli edilmesine hayır oyu kullanamaz.
Halkı da çok partili dönemden bu yana bu kültüre alıştırdıkları için ORTADOĞU zihniyeti ile AB ye girmeye çalışılır.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri