Sayfa 944/1011 İlkİlk ... 444844894934942943944945946954994 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 7,545 - 7,552 arası.

Konu: ViOP XLIX

1. Bu siyasetcilerde kamerasız bir iş yapmazlar mi arkadaş? Başka türlü belge ne olabilir ki? Yeminli ifade falan mı?[emoji16][emoji16]
    İşin aslı kim kiminle cinsellik yasamis umurunda olmaz olmamalı da ama sen siyasi emeller uğruna hedef gösterecek şekilde konuşursan yatak odası sırları önemli oluyor. Mesela ihlas CEO şunun görüntüleri gibi. Millete ayar kendilerine gelince alem.
     Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/XLAvukat_IQ/stat...27914958057480

ne diyorsunuz bu söylenenlere.
    bunun haricinde birçok şeyler anlatıyor,
    ve istenilirse belgemde var diyor iddia ettiği konularda.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    10 milyon borcun var..

bankalar ve piyasa peşinde..

Birazda paran var.. ölüm var,kalım var hesabına tuttuğun..

evde tutsan olmaz.. arkadaşına versen olmaz..

Yapılacak işlem;
    VIOP, hesabına aktarıp,mevcut borsa hesabını da tam sıfıra indiriyorsun..
    Hisse senedin sıfır, borsa hesabın=0.. Takasbank vadeli hesabın 5 milyon TL..

Kurtuluşun bu.. VIOP hesabındaki para ve pozisyonlar haczedilemez...
    bir kanun hükmünde kararnameye bakar... veya bir dava olur, konu mahkemeden bir üst mahkemeye taşınır... üst mahkemede hakim viopla ilgili gerekçeli kararının sonuna '' kesin '' ibaresini de koyar... o kelimeyi yazdı mı artık mahkeme yolu da kapanmış demektir... kesin içtihat olur... viopa da hacizin önü açılmış olur.

küçücük adalarda boşuna mı şirketler kuruluyor babayiğit. İstanbul'da konserveyi bedava vermiyorlar ağa bak biz de cayman adalarında kaburga dolması yiyoruz. ***yukarıdaki cümle

pala bakıyorum da cayman adalarına geldiğinden beri keyfin pek bir yerindenin cevabı ***yukarıdaki cümle
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    o nasıl bir kaburga dolması yemektir arkadaş karşılıklı... insanı ömür billah vejeteryan yapar
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    bir kanun hükmünde kararnameye bakar...
    bakamaz..
    viop kuruluşu,esasları..çalışması coniler tarafından yapıldı..
    vergiden muaf işleri boşuna getirmediler.. dokundurtmazlar..

başkanın mehmet şimşek'i nasıl yalvar-yakar başa geçirmeye çalıştığını okuyoruz..
    patronları ingilizler, şartları dayamış ve başkanda kabul etmiş görünüyor..

her kafana estiğinde kararnameyi dayatamazsın..

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Evet seçimler ne olur borsa ne olur arkadaşlar herkesin yorumlar neler biz uzak kaldık artık yorum yapamıyorum.

Bulut abeyim big short a araci kurum diyor. Ev aldıydı 3 5 kademeye araba aldıydı filan doğruysa helal değilse de hayal gücü için helal ne diyelim ben herkesi okurum bazıları ile de iyi ki tanıştım herkese selamlar burada öğrendik ne öğrendi isek.
    abi herif yurtdışında yaşıyo, oralarda normal maaşla 2 ayda müstakil evini satın alıyosun 3 haftada altına sıfır araba çekiyosun, bizim buralar gibi yokluk ortamı değil, yurtdışında avrupada neyin yaşasan bilirdin

seçim ne olur ? sesi çok çıkan modern çağdaş okumuş yazmış etmiş tayfanın ekonomiye dair çizdiği kesin şablonu bliyosun, ne kadar uzak kalsan da farketmez zira 18 ay evvel de aynı tabloyu çiziyordular, işte biliyosun batmış çökmüş ağlayanı yok, yani öyle bi çökmüş ki, hani tarif edilemez tarihte hiç görülmemiş biçimde, öyle derin bi çöküş ki, herşeyiyle enkaza dönüşmüş, ekonomik tablo böyle.. eğer bu tariflerde yüzde 10 gerçeklik payı varsa, zaten reisin yada partisinin tekraa kazanma ihtimali sıfır, karşısına tuvalet terliği bile koysan kazanacak olduğu muhakkak

6.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Çağrı devamını merak ediyorsan yazarım;
    ama ilk çeyrek bilanço analizinden sonra
    özelden iki hisse söylerim dersen.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...=36133&page=34

12-01-2023, 17:29#272ENGRANDMASTER ENGRANDMASTER şu an forumda
    Sadık Üye

Duhul
    Dec 2020
    Gönderi
    1,292

Sayın nosfecagrı

öncelikle bir yıldır taşıdığım hisselerimin tamamını 6 ocakta sattım.
    elimde kayda değer miktarda hisse yok.
    bu sebeple objektif olmaya çalıştığım yorumlarımın subjektif olabileceğini unutmayalım.

1 - Bence satış için çok yükseldi bir argüman değildir
    ama büyük el haymana lirası bazında % 100 kazandı.

2 Her gün patron satışları geliyor,
    dükkanın içini en iyi patron bilir.

3- Yabancı satışı devam ediyor,
    son beş haftada yabancı çıkışı bir milyar doları geçti.
    Kendi hissesinde geri alım açıklamış olan Arcelor ereğli
    satmaya başladı.Elindeki toplam mal satmaya başladığı fiyatla
    800 milyon dolardan fazla ve gözü karartmış hepsini satacak gibi duruyor.

4- Satılan mal ister gerçek yabancı olsun,
    ister KaraKemal'ın dediği gibi Tüsiad, Müsiad patronlarının malı olsun,
    sonuçta büyük para bu endeks değerinden
    haftada 300 milyon dolarlık satıyor.
    Yerli küçük yatırımcı bence bunu karşılayamaz.

5- ülke CDS leri yanlış değerleniyor olabilir,
    ama bu CDS değerleri ile ülke iskontomuz bence uyumlu değil.

6-Banka F/K ları şu anda çok düşük ama seneye ortodoks yada ortodoksa yakın para
    politikaları uygulanmaya başlarsa F/K lar ne olur.
    Siz 10 yıllık Türk hazine tahviline yüzde kaç ile para yatırırsınız.
    Ya da bankalar bu tahvillerden ne kadar negatif yazar.

7- Mesela Tüpraş çok büyük kar açıklayacak, ama yıllarca varil başına 2-5 dolar
    civarında gezen Akdeniz rafineri marjı 15 dolar olarak seneyede devam edecek mi
    .
    8- Ben bilanço okumaktan gerçekten hiç anlamam ama
    Mesela ülkenin en büyük holdingi olan KCHOL de TÜPRAŞ rafineri marjı 2-5
    dolara yakınsamaya başlarsa, YKBNK nin elindeki tahviller piyasa fiyatından
    fiyatlanırsa KOÇ holdingin F/K sı nereye gider.
    ( Bu tam izin yapabileceğiniz bir şey ve ben de merak ediyorum)

10- Dolar kurunun seçimden sonra iktidardan bağımsız yükseleceğini varsayıyorum.
    Mevcut iktidar kalırsa daha yavaş,
    ama iktidar değişirse daha hızlı ve daha yukarı
    bu yükselişin günahını da geçmiş iktidara yıkarak.

11-Faiz ise bu iktidar kalırsa yerel seçimlere kadar yan yollarla arttırılır.
    İktidar değişirse 2023 sonunda 40-45 arasında fonlama faizi olacak şeklinde
    tedrici olarak arttırılacağını duyuyoruz.
    Faiz yükselmeye başladığında aşırı negatif faizden kaçan
    mutedil,risk almak istemeyen yatırımcı borsaya eyvallah der ayrılır.

12-Hele bir de seçimde meclis ortadan ikiye bölünürse ve hdp belirleyici olursa
    mesela 260 cumhur ittifakı
    260 millet ittifakı
    80 hdp olursa
    ve
    cumhurbaşkanlığı seçimi de ikinci tura kalırsa

Tüm bunların vadesi de 90 gün.

13-Nasıl ki çok yükseldi, satış için bir argüman değilse
    Paranın borsadan başka bir gidecek yeri yok da
    borsada alım için bir argüman değildir.

14-Üstelik KGF ve benzerleri ile çok düşük faizlerle borçlanmış
    bir çok şirketin bilançolarının ne tarafa gideceği soru işareti.
    Mesela Turgut Özal zamanında Halis toprak neredeydi,
    özal iktidarı bittikten bir süre sonra toprak holding ne oldu.

15- Başlangıçta dillendirildiğinde hiç inanmasam da Kılıçdaroğlu aday olacak gibi duruyor.
    Benim tahminim kılıçdaroğlu aday olursa cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalır.
    ve bu iki haftalık sürede borsa çok çalkalanır.
    kalan 90 günden kısa sürede çok daha yukarı sürecek olan pala bu malı devredemez.

NOT Bu yazı bist 100 ün 5.11 arttığı gün yazılmıştır.
    Son düzenleme : ENGRANDMASTER; 12-01-2023 saat: 18:45.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...16#post6274716

12-01-2023, 16:32#2191ENGRANDMASTER ENGRANDMASTER şu an forumda
    Sadık Üye

Duhul
    Dec 2020
    Gönderi
    1,293
    Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Aman diyim abi, bende o yetenek yok, tutmaz zarara girersin. Biz günlükcü adamız kelebek misali
    Akşam pazarı olur mu olmaz mı onu bilsek yetiyor

Bende de yok.
    Ama ben bu yılın dolar bazlı zirvesini
    görmüş olduğumuzu düşünüyorum
    .

imzada da yazdığı gibi
    herkes kendi cebinden zarar eder.
    bana uymayın derim, o ayrı.
    Evet bu analizi zaman zaman düşünüyorum. Özelden ben de cevap yazmıştım sanırım. Ben de aynı yere çıktım (altın + konuta gömdük çok az hisse kaldı çok çok az da vurkaç viop )

Devamı için ilgiyle izlemedeyim

7.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    abi herif yurtdışında yaşıyo, oralarda normal maaşla 2 ayda müstakil evini satın alıyosun 3 haftada altına sıfır araba çekiyosun, bizim buralar gibi yokluk ortamı değil, yurtdışında avrupada neyin yaşasan bilirdin

seçim ne olur ? sesi çok çıkan modern çağdaş okumuş yazmış etmiş tayfanın ekonomiye dair çizdiği kesin şablonu bliyosun, ne kadar uzak kalsan da farketmez zira 18 ay evvel de aynı tabloyu çiziyordular, işte biliyosun batmış çökmüş ağlayanı yok, yani öyle bi çökmüş ki, hani tarif edilemez tarihte hiç görülmemiş biçimde, öyle derin bi çöküş ki, herşeyiyle enkaza dönüşmüş, ekonomik tablo böyle.. eğer bu tariflerde yüzde 10 gerçeklik payı varsa, zaten reisin yada partisinin tekraa kazanma ihtimali sıfır, karşısına tuvalet terliği bile koysan kazanacak olduğu muhakkak
    Mansur aday olsa canla başla çalışırdım yalan yok. Hem görüşüme yakın hem ailecek tanırız gelir izin alır kapı kapı gezerdim. Hayatımda ilk kez. Alırdı gibi de geliyor. En azından kesinlikle şimdikinden daha canlı kampanya olurdu benim açımdan.

Şimdi ne olur gerçekten fikrim yok bence kimsenin de pek fikri yok ortalık toz duman. Teğmen çelebi reisci olmuş baykalın kızı reisci olmuş sadullah ergin CHP adayı olmuş???? Şunu bi almana anlatsana mesela. Anlatamazsın. Bizim ülkenin dinamikleri inanılmaz, veya insanımız karaktersiz de diyebiliriz sen seç :D Her sonuç normal benim için.

Avrupada hem de çok iyi şirkette gayet de yüksek kabul edilen bir maaşla yaşıyorum, 1 seneyi geçti, insanda her türlü burukluk oluyor. Dönsen bir tarafta sadullah ergin öbür tarafta yeliz diye şöför var aday. Vay ki vay güzel memleketime Allah yardım etsin biz bir şey yapamadık defolduk gittik yalan yok ya... Sizler iyi olun onu isteriz, bi de fırsat olsa tabi dönmeyi isteriz kim istemez.

8.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Şu ana kadarki fiyatlama seçim ikinci tura kalır fiyatlaması bence. Muharrem İnce aday olmasaydı şuan borsa endeksi daha yukarıda olabilirdi ama İncenin adaylığı kesinleşince borsada hava tersine döndü.

Benim şahsi fikrim de ikinci tura kalacağı yönünde. O 2 haftalık sürecin her anlamda tatsız geçeceğini düşünüyorum. Piyasada da bu korku var bence.

Muhalefet Cbyi ve Meclisi de kazanırsa ve kavga dövüş olmazsa bazı senetlerin 6-7 seans tavanı çözülmez.

Mevcut yönetim kazanırsa da kurun 1 sene içerisinde 40-50tl dengeleceneğini düşünüyorum. Bu da her türlü borsaya yarar ama reel kazanç sağlamaz borsa. Büyük ihtimalle 300$ zirvesi diye bahsedilir 2023 ocak ayından. Tekrar 150-120$ süzülürüz.

Hile hurda kavga dövüş mızıkçılık olmazsa bence kazanan belli. 2.tura kalırsa o 2 haftalık süreçten gerçekten endişeliyim.
    Ben kestiremiyorum, toplum çok kamplaştı, oyların geçişkenliği azaldı gibi geliyor. Sanki 2. tura gider gibi duruyor. Piyasa da sıkılaştı faizler çok arttı faiz artınca ben borsaya çok soğuk olurum seçim öncesi böyle faiz seçim sonrası paket üstüne paket demek sanki, borsa bu yıl iyi bi dayak yiyebilir sanki eylül ekime kadar. Düşüncem böyle oluştu.

Sayfa 944/1011 İlkİlk ... 444844894934942943944945946954994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •