Lutfen konuyu dagitmayalim 
Sordugunuz sorunun cevabini zaten 3 mesaj onceden yazdim

Originally Posted by
Culpable
Turkiye > Dunya Bunu dusunmuyordur sanirim fiziki alim yapan insanlar
Istanbulda yasayan bir insan kapali carsi tarafina dogru gitse fiziki gumus ve altini normal bir fiyata alabiliyor
uzakta ise normalin %1 belki % 2 ustune alabiliyor
Diger ulkelerde fiziki alim ve satim fiyatlarindan haberleri varmi acaba ? yoksa sadece ucuk kacik satis rakamlarina yada out of stock yazilarina mi dikkat ediyorlar .
1kg kulce gumus icin
Almanya
Satis fiyati 897 euro Alis fiyati 666 euro
Isvicre
Satis 900 frank Alis 680 frank
diger ulkelere sizde bakabilirsiniz bildigim bir kac ulke daha var ama rakamlar cok ucuk oldugu icin yazmadim [ Kamu ve ozel banka satislari var.Alis ile satis arasinda nerden baksan %100 fark var]
Global Gumus fiyati 25$ dan fiziki alan bir insan Kar edebilmesi icin gumusun en az 32$ i gormesi gerekiyor
O insanlarin duzgun bir maliyet ile gumus sahibi olma sansi sadece su sekilde : Kagit uzerinde fiziki teslimatli
sitelerde out of stock yazmis cok daha onemli degil. yada redditdediler 1 ons gumus alip resim cektirmis oda cok onemli degil .
Ama biz ne sansliyiz ki global piyasa fiyatinin % 2-3 uzerinden fiziki gumus alabiliyoruz

Originally Posted by
Patrick Bateman
5 kilo 4400 euro, kilosu 1050 dolar. E hani ons 25 dolardı? Bak 5 kilo barı onsu 33 dolardan alıyorlar.
Şeytan diyor git reddit'te sadecegrafik'in verdiği kuyumcuların telefonlarını paylaş da 24 saat içinde Türkiye'nin tüm gümüş stoğunu patlatsınlar :D
Hatta bir tane daha link eklemesi yapayim
https://trends.google.com/trends/exp...203-m&q=Silver
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri