Tayyip Erdoğan bu ülkeyi yönettiği surece merkez bankası politika faizini sizin dediğiniz bu seviyelere mümkün degil çekemez .. Ha doğru mu degil sadeleşmeye donmeli mi kesinlikle dönmeli, glp ile fonlama sürmez ama bu ortamda ve bu siyasi otorite olduğu sürece haftalık repo faizini bIrakin glp seviyesine çekmeyi yükselemez bile ..
Bugun kur 4.90 a gelmiş elinde boyle bir şans varken bile yapamıyorsa birdaha maalesef yapamaz .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca
300 puan kac gun tutar
1 gun
10 gun
1 ay
Yarim seans
Arkasi gelecek denmezse yarin. Bir sure icinde teper dolar ciddi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Sadeleşmeye seçim öncesi gitmesi çok önemli. Bence 7 Haziran'da sadeleşmeye gidecek. Son raporlarda yabancının en çok takıldığı yer yanıltıcı para politikası. Hatta ilk başta tcmb bunu Erdoğan'ı kandırmak için yapıyor diyorlardı, şimdi bizi yanıltmak için yapıyor diyorlar. GLP'den devam etmek arttırılması gereken rakamı yükseltir. Şu an dahi kimse yarınki kompozisyonu bilmiyor.
Belki %80 GLP'den %20 üst banttan verecek, bunu yatırımcı nasıl tahmin etsin?. Müneccim değil ki.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
hayır, siz daha önce yazdıklarımı okumamışsınız. aşağıda:
18-05-2018, 19:37:
dolar/tl şu anda 2013 başından bu yana verilerin üstel regresyon ana hattının (4.21) %6 üstünde. ancak 3 defadır 1.5 yılda bir yaptığı yükseliş/düşüş hareketinin yükseliş tarafında. 2-3 ay içinde 4.65 civarına %4-5 civarı bir yükseliş ve sonrasında 4.00 direnç olmak üzere hızlı bir düşüş yapmasını bekliyorum.
bu analizleri yapmak için grafik çizimi, regresyon vs. işlemleri otomatiğe bağladım. merkez bankası evds'den verileri çekip tek tuşla güncelliyorum...
insan böyle dandik bir ülkede yaşayınca ve birikim de yapıyorsa bu konularla da uğraşmak zorunda kalıyor malesef....
grafik linki: https://ibb.co/jjd06J
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri