Muzun fiyatını az söylemişim 9 liraya çıkmış
Muzun fiyatını az söylemişim 9 liraya çıkmış
insanın olaylara nereden baktığı çok önemli, son 3 yılda buğday fiyatları toplamda %5 artmış ne güzel..
en çok tüketilen gıda maddesi yıllık %1.5 artış, demek ki enflasyon o kadar yüksek değilmiş..?
çiftçi gözinden bakarsak adamın girdilerine ortalama % 25 zam yap, ürettiği ürüne %5 zam, anasını da alsın gitsin
hamurla beslenen bireyler daha zeki olduğu için ekmek fiyatlarını baskıla, bir de bunu anlatacak trol kirala yeter..!!
Nereden bakalım lavabo aç 1 liradan 2 liraya çıktı diye battık mi diyelim ..
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konu yine gıdadan açılmış , kullandığım 2 kalem ürün hakkında bende bilgi vereyim...........
Geçen yıl baharda 0.75 EVOO (zeytin yağı) 18.90 a alıyordum aynı firmanın 0.5 lt zeytin yağı şu anda 35 tl ........Yine eve aldığım tereyağı geçen yaz 20 tl/kilo iken önce 24 sonra 30 şimdi 35 tl .........
Kuzu etine de hasret kaldım...Pirzolası 80-90 tl/kilo olmuş.Gerdan dedikleri kemiği bile 44 tl ...........Neyse artık kıyma ile idare edeceğiz![]()
tl mevduat gerçek enfiasyonun yarısını zor getiriyor,KY'e bu reva görülüyor.yapacak bir şey yok ben hakkımı dolar üzerinden almayı planlıyorum.eninde sonunda o farkı alacağım.ama full TL de dursam bu şans olmayacaktı.bugün gerçek enflasyon kadar faiz verilse ne işim olur dolarla. KY'i dolara kendileri itiyor.
FED'in bu sede 3 veya 4 faiz artışı yapacağı kesinleşti gibi.
Amerikadaki bu faiz artışı aynı şekilde Türkiyedeki USD faizinde de artış getirir mi ?
Eğer 100% korelasyon varsa Döviz vadelerini kısa tutmakta fayda var....
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer İmleri