Sayfa 955/1012 İlkİlk ... 4558559059459539549559569579651005 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 7,633 - 7,640 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Yurt dışında yaşayanlar için uzun dönemde sorun teşkil edebilir ama 1 hafta kalacak birinin kaç defa sms ile işi olacak ki? Kaç defa 25 tl verir ki? Ota moka zam gelir her gün seve seve o parayı öder, bunu düşünmez ama yurt dışında belki 1 veya 2 defa ödeyeceği 25 tl'nin hesabını yapar. Buna takıntıdan başka bir anlam veremiyorum.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Gecen sene 3 hafta kaldim ve dondugimde vodafona 462 TL fatura odedim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gecen sene 3 hafta kaldim ve dondugimde vodafona 462 TL fatura odedim.
    Syg,
    bunlar dolardan cok boyle hirsizliktan para kazaniyorlar haram olsun
    turkcell , ....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Uzun vadeli tecrübelerime göre bu tür bir alışkanlığa sahip olmak uzun vadede tasarruf ve finansal okur yazarlığı kuvvetlendirebilir.

Bu tür ufak detaylar ve harcamalar zaman içinde ciddi meblağlar tutabilir.

Telefon ücreti
    Banka komisyonu
    EFT ücreti
    Sigaraya verilen para
    Lüks araba vergisi

gibi neredeyse yüzlerce detay parasal anlamda marjinal faydayı azaltabilir.

Bu gibi detaylara dikkat ederek uzun zaman diliminde devasa tasarruflar sağlanabilir. Ama bu insanın kendi zevkleri için para harcamaması anlamına gelmez. İnsanın kendi zevki ve deneyimi için harcadığı paralar marjinal faydayı düşürmez zira bu deneyimlerin de her biri kendi başlarına birer marjial faydadır.

Ancak Vodaofone'a ödenen günlük 25TL hiç bir deneyim içermez ve bu işlemin kendisinin marjinal faydası da neredeyse sıfırdır.
    ++++++++++1

Bazilari bunu anlayamaz.

Fark uzun vadede cikar.

Syg,

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    ++++++++++1

Bazilari bunu anlayamaz.

Fark uzun vadede cikar.

Syg,

.............
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Dolar alirken kurdan yedigi kazigin marjinal faydasini dusundugumuz zaman vodafone 25 tl odenmesine bu kadar kafa yormak obsessiflik tasir. Uzun zaman diliminde tasarruf saglayacak biri yurt disinda yasiyordur zaten. O da ayrica yurt disi hatti kullaniyordur. Onlar icim sozum yok. 25 tl odeyecek biri o hafta da pembe domatesi az yesin, onerim bu.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Yurtdisi hatlari oyle pahali ki bi bilsen.
    1 gb + unlimited calling 30 cad
    Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yurtdisi hatlari oyle pahali ki bi bilsen.
    1 gb + unlimited calling 30 cad
    Syg,
    Orada da kontörlü hat almak(acil aramalar için), internet ie ilgili her şeyi Wifi üzerinden halletmek ve Tr hattını yalnızca Sms için kullanmaya ne dersiniz peki?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    aslında çözüm basit. 1 adet akıllı 1 adet akılsız telefon kullanmak. ben yurtdışına gittiğimde sms alacaksam veya aranacaksam akılsızı kullanmayı tercih ediyorum. içinde de 0 tl olduğu için operatörler alamıyor. türkiye içinde de gereksiz mesaj gelebilecek yerlere bu akılsız telefon numarasını verip telefon çantada sessiz konumda günde 1 kez kim aramış diye bakıyorum

tasarruf konusuna gelecek olursak, turkcell'e 1 tl bile kaptırmaktan hicap duyarım. bankalara 1 tl bile kaptırmam. tüm kredi kartı vs aidat kesildiği gün arayıp geri alırım. ama bunlar maddi olarak 1 tl olsa bile manevi yönden bence 1 tl'den değerli.

ayrıca bir kere açınca o cömertlik musluğunu, her yerden su sızıyor. o yüzden tasarruf konusu bir yaşam biçimidir. petkim 5 tl iken, ykbnk 1,55 tl iken, doaş 4,30 tl iken her yaptığım harcamayı bununla kaç petkim, işc, doaş alırdım diye ölçüyorum. herkese tavsiye ederim.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eski berber 20TL idi 25TL yaptı. Ben de hemen ilerisindeki berbere 15TL'ye geçiş yaptım. Şimdi o da 20TL yaptı. 1.5-2 ayda bir berbere gidiyorum. Yılda 100TL civarında berber masrafı çıkıyor.

O nedenle berber mevzunu çok fazla tasarruf edilecek bir kalem olarak göremiyorum.
    ekonomi bu şekilde giderse dolar satmak yerli ve millilik olursa işte o zaman ara sıra dolar bozdurup bankadan alacağınız belgeyi berbere ibraz ederek, saç kesimini miktara göre saç sakalı bile olabilir bedavaya getirebilirsiniz

Sayfa 955/1012 İlkİlk ... 4558559059459539549559569579651005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •