Sayfa 957/1024 İlkİlk ... 4578579079479559569579589599671007 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,649 - 7,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Arc en ciel Yazıyı Oku
    Sanki öyle gibi [emoji4] Off shore da devlet güvencesi olmamasının , devlet güvencesi var TMSF 100 bine kadar ödeyecek denmesiyle benim açımdan farkı yok. İkisi de güvencesiz işte. Yani bana göre sonuç güvenceli güvencesiz aynı. Bu tamamen benim güvenimi yitirmemle ilgili olup beni bağlar. YTD
    Devlet hesapları dondurursa off shore donmuyormuş.
    Yine hafızalarda İmar Bankası off shore zedeler kaldığı unutulmuyor.
    abi off-shore diyince millet niye türkiye ile ilgili birşey anlıyor anlamıyorum. gidiyosun başka ülkede hesap açıyosun, bu ülke ve kanunları ile bir alakan kalmıyor. yerine göre karşı ülke mevduat garantisi veriyor. mesela amerikada 100bin USD. zamanında bi türk banka off-shore diye bişe uydurup milletin parasını çarpmış diye dünya üzerindeki bütün ülkeler ve bankalar dolandırıcı olacak değil ya

"alışkanlık" ve "güvenlik" kavramları birbirine karışıyor insan alışık olduğunu güvenli zannediyor. şuan CDS primi 600'e yakın olan bir ortadoğu dikta rejiminde yaşıyoruz bundan beteri zor bulunur emin ol. ülkedeki bütün zenginler ve siyasiler zaten paralarını yurt dışına çıkardılar senelerdir okuyoruz.

yurt dışına para yollamanın en büyük dezavantajı sermaye kontrolü başlarsa paranı geri getiremezsin.

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    doalr olabilir ama dolar olamaz bence...
    yakalanmışız
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    abi off-shore diyince millet niye türkiye ile ilgili birşey anlıyor anlamıyorum. gidiyosun başka ülkede hesap açıyosun, bu ülke ve kanunları ile bir alakan kalmıyor. yerine göre karşı ülke mevduat garantisi veriyor. mesela amerikada 100bin USD. zamanında bi türk banka off-shore diye bişe uydurup milletin parasını çarpmış diye dünya üzerindeki bütün ülkeler ve bankalar dolandırıcı olacak değil ya

"alışkanlık" ve "güvenlik" kavramları birbirine karışıyor insan alışık olduğunu güvenli zannediyor. şuan CDS primi 600'e yakın olan bir ortadoğu dikta rejiminde yaşıyoruz bundan beteri zor bulunur emin ol. ülkedeki bütün zenginler ve siyasiler zaten paralarını yurt dışına çıkardılar senelerdir okuyoruz.

yurt dışına para yollamanın en büyük dezavantajı sermaye kontrolü başlarsa paranı geri getiremezsin.
    TL ye çevirip getirebilirsiniz

daha önce de bahsedilmiştı; teorik olarak sermaye kontrolünün her türlüsünün önünde bir engel yok. Sadece bir kararname ye bakar..

Ancak bu tip bir müdahale de pratikte birkaç ay içerisinde 70 cente muhtaç hale gelip piyasa ekonomisinin tüm kazanımlarını kaybederiz. Sonra gelsin yıllarca sürecek yokluk ve kıtlık.. patlak Arjantin ve molla kafa kapalı ekonomi İran ile aynı seviyeye ineriz.. bu hamleyi dış güç filan diye de kimseye yutturamazlar.. çünkü bu millet ekmeği elden gidince bırak reisi babasını bile tanımaz 🙂

Bu noktada hükümet in yapması gereken piyasa mekanizmasının işleyişine fazla müdahil olmadan çürük elmaların ayıklanmasını sağlamaktır. Bu iş ne kadar gecikirse işin siyasi ve ekonomik bedelleri daha da ağırlaşacaktır.

Ytd..

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    TL ye çevirip getirebilirsiniz

daha önce de bahsedilmiştı; teorik olarak sermaye kontrolünün her türlüsünün önünde bir engel yok. Sadece bir kararname ye bakar..

Ancak bu tip bir müdahale de pratikte birkaç ay içerisinde 70 cente muhtaç hale gelip piyasa ekonomisinin tüm kazanımlarını kaybederiz. Sonra gelsin yıllarca sürecek yokluk ve kıtlık.. patlak Arjantin ve molla kafa kapalı ekonomi İran ile aynı seviyeye ineriz.. bu hamleyi dış güç filan diye de kimseye yutturamazlar.. çünkü bu millet ekmeği elden gidince bırak reisi babasını bile tanımaz ��

Bu noktada hükümet in yapması gereken piyasa mekanizmasının işleyişine fazla müdahil olmadan çürük elmaların ayıklanmasını sağlamaktır. Bu iş ne kadar gecikirse işin siyasi ve ekonomik bedelleri daha da ağırlaşacaktır.

Ytd..
    bende sermaye kontrolünün intihar olacağını düşünüyorum rejim açısından ama kötü senaryo olarak bahsettim. sürekli varlık barışı yapıp para bulmaya çalışan adamlar için düşük bir ihtimal...

5.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Ülkelerin Ekonomileri, siyasi tercihlerle şekillenir.

Türkiye' deki yerel insanın parası, bankalarda, faiz ile nemalanırken,

USA daki Joni de parasını bankada faizde tutar..

Peki uzun zaman içinde hangisi daha fazla kazanım elde eder. ?

İşte bu soru çok da kolay cevaplanamaz..

Aşağıda oldukça unbiased (tarafsız) bir çalışmam var..

faizli TL olarak, bir Türk Bankasının kumlatif O/N getirisini,

10 yıllıklarda değerlenen USD ın TL karşılığı ile oranladım..

Siyasi tercihler ve ekonomik yansımalarını grafikte görmek için uzman olmaya gerek

kalmamış..

Bence, ülke idaresindeki başarı,(=halkın refah seviyesindeki yeri)

insanlarımızın maddi varlığını, Başka bir ülkenin insanının seviyesinden daha aşağı

düşürmemesidir.

SON DURUM..

6. Sermaye kontrolü denince illa ki bankadaki dövizlerin TL'ye çevrilmesi akla gelmesin.

Swap sınırlaması.
    Dövizde uzun süreli yüksek alım satım makası.
    İhracatçınin gelirinin TL'ye çevrilmesi zorunluluğu
    Otomotiv ve bazı ithal ürünlerde piyasa daraltıcı kademeli vergilendirmeler
    Ve hatta firmalar için kanun enflasyon %10'un üzerine çıkınca uygulanması zorunlu olan enflasyon muhasebesini uygulamamak.
    160 milyar TL'yi bulan KDV iadesini reel sektöre geriye ödememek ve yüksek enflasyon ile devalue etmek.

Daha bir çok ince detay ile kurgulanmış ve entegre edildiğinde anlamlı bazı sonuçlara varan çoğu düzenleme aslında birer dar kapsamlı sermaye kontrolüdür.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bu doalr 5.80 olur oradada tam 27 ay kalır bence
    Egemen Türk Lirasına geçince mi?

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku

Siz doğrusunu anlatın. Ben o kadarını anlamışım [emoji4]

Sayfa 957/1024 İlkİlk ... 4578579079479559569579589599671007 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •