Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
yerli ne zaman gerçek anlamda enflasyonla mücadeleye inanır üfe 45 olmuş iken faiz insin söyleminin asla olmayacağına mutlaka reel faiz alacağına güvenir ve dolar bozmaya başlarsa o zaman dolardan cacık olmaz insanlar doları altını teknik şu dip şu kuyu şu everest bu diye almıyor 5 sene sonra elindeki tl mi dolar mı daha kuvvetli olur alım gücü açısından diye alıyor öyle olsaydı panik satışla dolar 4 ü çoktan görmüştü
uzun yillar dollarda olanlar mutlaka kâr al yaparak ilerliyordur...mesela syn.Bahçeli nin dollari olmamiş olsaydi,7.20 den dollar bozdurabilirmiydi.
Bunun gibi örnekleri cogaltabiliriz...
diyelim ki;
100bin dollarin var,bunu ort. 7 den bozdurdun eline geçen para 700bin tl
diyelim ki 700bin tl ile ort. 5.35 den tekrar dollarlari yerine koydun,şuan elinde 130bin dollarin var...
söz temsili...oldu ki,aradan aylar geçti ve dollar 10 lu seviyelere cikti..esas kâr o zaman belli olur.
Hamdım Piştim Yandım
bu olayin bir de ekistra tradesi var ki o asil mesele,
mesela 100bin dollari olan biri 7 tl den bozdurdu,sonra bu 700bin tl ile o an ki fiyat olan 5.40 dan akbnk hissesinden 130bin lot aldi ve sonra akbanklarini 7.20 ort. ile satti elinde 936bin tl var bunla 5.35 den dollar aldiSA elinde 175000 dollari olur...gibi
Hamdım Piştim Yandım
DOLAR yükselişini bu defa kaçırmamak için
Vadelide pozisyon almaya cumadan başladım..
İkinc poz. 5,25 TL de olacak, gelirse..
Bir sabah bakacaksın, ALGO lar çalışmaya başlayacak...
+%10 ve üstü açacak...
Newyork uykuda,Londra uykuda,reco ile Cübbeli ,hatta bahçeli ve bizler uyurken ,kazanacağız.. [emoji4]
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarda analiz yapanların sık yaptığı hata: ülkemizde yüksek enflasyon var, bu sene ve seneye %20-25 kesin, sonrası da zınk diye düşmez. Dolar üç yıl bu seviyede duracak demek liranın %50 enflasyonu dolayısıyla dolar daha %33 değer kaybedecek demek, dolar beş yıl bu seviyede duracak demek liranın %70-80(?) enflasyonu dolayısıyla dolar daha %50 değer kaybedecek demek. Son dolar atağının köpüğü zaten alındı, 7 liradan 5.3'lere düştü dolar, bunun üzerine bir %30-50 daha düşüş olur diyorsanız birşey diyemem, doğrusunu herkes kendi bilir. Ancak, benim yazdıklarımı da gözönünde bulundurun da ona göre karar verin.
Yer İmleri