Sayfa 96/1000 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 761 - 768 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
     Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Bundan 3 sene önce jöleli 1$-1TL olacak diyordu şimdi de dolar 3 lira olacak 4 lira olacak diyenler aynı kafadan. Bende diyorum ki 1 $ en az 10 TL olacak. 2019 -2020 çok zor geçecek seçimlerin sonucu her zamanki gibi aynı olacak betona,köprüye, zamlara inşaata devam edilecek akabinde cari açık dış ödemeler dengesi bozulacak onun için önümüzdeki dönemlerde portföyününuzde altın ve dolar her daim bulunmalı. syg.
    Maalesef karamsarlığınızı paylaşıyorum. Ülkenin ekonomisinin pozitif yönde değişmesi için pek çok şeyin değişmesi gerekir. Bugünkü problemlere sebep olanlar problemleri çözemezler. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek ahmaklık olduğuna göre...
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

2.  Alıntı Originally Posted by goksen Yazıyı Oku
    Maalesef karamsarlığınızı paylaşıyorum. Ülkenin ekonomisinin pozitif yönde değişmesi için pek çok şeyin değişmesi gerekir. Bugünkü problemlere sebep olanlar problemleri çözemezler. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek ahmaklık olduğuna göre...
    Maalesef ben de aynı fikirdeyim. Uzun süreli düşük faizli mevduatlar ile beton kredisi. fonlanacak. Euro ve dolar eşit oranda bulunmalı , TL varlık ise olmamalı pörtföyde, BİST hariç.

3.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Maalesef ben de aynı fikirdeyim. Uzun süreli düşük faizli mevduatlar ile beton kredisi. fonlanacak. Euro ve dolar eşit oranda bulunmalı , TL varlık ise olmamalı pörtföyde, BİST hariç.
    yerli ne zaman gerçek anlamda enflasyonla mücadeleye inanır üfe 45 olmuş iken faiz insin söyleminin asla olmayacağına mutlaka reel faiz alacağına güvenir ve dolar bozmaya başlarsa o zaman dolardan cacık olmaz insanlar doları altını teknik şu dip şu kuyu şu everest bu diye almıyor 5 sene sonra elindeki tl mi dolar mı daha kuvvetli olur alım gücü açısından diye alıyor öyle olsaydı panik satışla dolar 4 ü çoktan görmüştü

4.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Şimdi biz alıyoruz doları. Sonra TL ye bakaraktan aha kar ettik aha zarar ettik diyoruz . Halbuki hiçbir şey değişmiyor. 100 dolar hala 100 dolar . Mevduat açsan anca Amerika enflasyon oranını veriyor . Yurtdışı borsalara girecek bilgi birikimi yok . Kaldıki çoğu vatandaş kuru kuruya tutuyor elinde . Yok mu bunun basit, pratik bir yolu ? YTD
    uzun yillar dollarda olanlar mutlaka kâr al yaparak ilerliyordur...mesela syn.Bahçeli nin dollari olmamiş olsaydi,7.20 den dollar bozdurabilirmiydi.
    Bunun gibi örnekleri cogaltabiliriz...
    diyelim ki;
    100bin dollarin var,bunu ort. 7 den bozdurdun eline geçen para 700bin tl
    diyelim ki 700bin tl ile ort. 5.35 den tekrar dollarlari yerine koydun,şuan elinde 130bin dollarin var...
    söz temsili...oldu ki,aradan aylar geçti ve dollar 10 lu seviyelere cikti..esas kâr o zaman belli olur.
    Hamdım Piştim Yandım

5. bu olayin bir de ekistra tradesi var ki o asil mesele,
    mesela 100bin dollari olan biri 7 tl den bozdurdu,sonra bu 700bin tl ile o an ki fiyat olan 5.40 dan akbnk hissesinden 130bin lot aldi ve sonra akbanklarini 7.20 ort. ile satti elinde 936bin tl var bunla 5.35 den dollar aldiSA elinde 175000 dollari olur...gibi
    Hamdım Piştim Yandım

DOLAR yükselişini bu defa kaçırmamak için

Vadelide pozisyon almaya cumadan başladım..

İkinc poz. 5,25 TL de olacak, gelirse..

Bir sabah bakacaksın, ALGO lar çalışmaya başlayacak...

+%10 ve üstü açacak...

Newyork uykuda,Londra uykuda,reco ile Cübbeli ,hatta bahçeli ve bizler uyurken ,kazanacağız.. [emoji4]

SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Uzun vadeli aylık grafik bana göre aşağı daha marj var diyor. Bolnger bandın içine daha yeni girdik, rsi hala yüksek, trend ortalamaları aşağılarda kaldı. 12 aylık ortalamaya değmesini bekliyorum. 4, 50lerde taban yapıp sonra uzun yıllar için 4.5 -6 arası dalgalanır. 6 üzeri uzun zaman zor bence. Tabi benim dediğim uzun vade. Kısada yukarı spekülatif hareketler olabilir. Benim düşüncem böyle.
    Dolarda analiz yapanların sık yaptığı hata: ülkemizde yüksek enflasyon var, bu sene ve seneye %20-25 kesin, sonrası da zınk diye düşmez. Dolar üç yıl bu seviyede duracak demek liranın %50 enflasyonu dolayısıyla dolar daha %33 değer kaybedecek demek, dolar beş yıl bu seviyede duracak demek liranın %70-80(?) enflasyonu dolayısıyla dolar daha %50 değer kaybedecek demek. Son dolar atağının köpüğü zaten alındı, 7 liradan 5.3'lere düştü dolar, bunun üzerine bir %30-50 daha düşüş olur diyorsanız birşey diyemem, doğrusunu herkes kendi bilir. Ancak, benim yazdıklarımı da gözönünde bulundurun da ona göre karar verin.

Sayfa 96/1000 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •