Sevgili KY-34, mealen hatırladığım, geçmişe dönük mesajınızı bulamadım, dün konuyu hatırlatarak bilgi talep ettim; bir yanıt alamayınca da dün dediğim gibi önce ilgili bankayı aradım, onlarda: "günlük dolar mevduatımız yok, 40 güne kadar vadeli dolar mevduat ürünü var dediler" Ben de günlüğe kanalize olduğum için günlük olarak değerlendirdim. Problem geçmişe dönük mesajı hatırlayamamaktan ve yanıt alamamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Konuyu da izah edebildiğimi zannediyorum, rumuzunuzu da hatırlamayarak genel olarak yazmıştım. Bu yazınız üzerine bana düşen: kusura bakmayın, ilk yazınıza ulaşamadığımdan dolayı eksik hatırlama demek olur. Fakat geç gelen yukarı daki yazınız gayet güzel başlamış ama sonlara doğru seviyeyi düşürmüşsünüz!
Kem söz, sahibine aittir !
boşverin dolarcı dostlarım,vaktimizi boşa harmayalım. bu eurusd nereye gider onu tartışalım.
Bu ay sonuna doğru 15 -15.50 ler konuşuluyor. Geçenlerde bloomberght de de bu ay sonu mevduat faizlerinde artiş olabilir denildi. Ama günlukte 13-14 ler de dahi kalinsa ay sonu 15.50 ile bağlamak zarar etmek değilmidir? Şu an hesap yapacak durumda değilim. Yoldayım. Lakin gunlükte ben VB ( vakif) da %12 ile duruyordum. Lkin usd firsat vermedi alamadim. Dediğimi gibi hesabi iyi yapmak gerek 14 ile yaklaşik 20 gün günlükte durup faizler 15.50 oldu mu vadeye geçmek. Bana zarar gibi geldi. Şimdilik tek valör kaybi ile %14.75 vakifdayim. Ayrica günlükten saat 16 da çikmiştim. MT cisini saat 16:20 gibi aramış durumu iletmiştim. MT bundan sonra büyük oranlarda kar marjı kalmadiginı ve özel oranlarin hepsi valörlü başlayacağınıda sözlerine ekledi. Ayrıca; evet büyük bankalar ile çalışmak istiyorum. "Ne şeytanı gör ne de salavat getir" diyenlerdenim. Halkbank hariç; ykb, akbank, garanti hangisi 32 günde %14.75 üzeri oran verir oraya paramı taşırim. Iyi akşamlar...
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalar arasında TL transferi yaparken EFT mantıklı. Para hemen aktarılıyor. Üstelik çoğu banka ücret almıyor. Elde taşımaya gerek yok.
Ancak dövizde durum farlı galiba. Döviz için swift yapmak gerekiyor diye biliyorum. Swift yapınca da 1 veya 2 gün kayıp oluyor ayrıca komisyon alınıyor sanıyorum.
Bu konu hakkında doğru bilgiyi verecek bir arkadaşımız yazarsa memnun olurum...
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer İmleri