Sayfa 966/997 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    VB vade dönüşüm 1M- Temdit - Valörsüz 14,50% - Valörlü 14,75 % seçenek sunuldu...

Hesap kapatıldı.. Yeni giriş gibi yeniden hesap açıldı ama Valörlü (1 iş günü kayıp) 14,75% tercih edildi.. Vade başlangıcı 8 Mart 2018 32 gün...
    Temditte de valör mü olurmuş sanki para başka yerde... peh.. kim bu kandırıkçı banka..
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by KY-34 Yazıyı Oku
    Sn. Kara Bora,

Yazdığım iletiyi dikkatli okumadığınız için ,bahsettiğim hesap türünün günlük olduğu gibi bir algı oluşmuş sizde.Yazdığım iletide,sözkonusu bankanın 40 güne kadar vadede % 4,5 oran verdiğini belirtmiştim.Günlük mevduat vb. gibi bir ibare de belirtilmediği için,tarafımdan yapılmış herhangi bir yanlış yönlendirme bulunmamaktadır ! Muhtemelen hızlı okuduğunuz için,yazılan iletiyi yanlış anlamışsınız.

Az önce ,sözkonusu bankaya gittim.Müşteri temsilcisi aynı uygulamanın devam ettiğini söyledi.Ayrıca şahsım tarafından bahsedilen oranda açılmış 38 günlük bir USD mevduat hesabı da mevcuttur.Bunu da bilginize sunmuş olayım.Herhangi bir HSBC şubesine giderek oranları teyit etmeniz mümkündür.
    Görüldüğü üzere, herhangi bir bilgi kirliliği veya yanlış yönlendirme durumu bulunmamaktadır !

Sonuç olarak, klasik yurdum insanı mantığı ile okuduğunuzu tam özümsemeden şahsımı itham etmeniz ,bendenize hiç şaşırtıcı gelmedi.Kınanacak,ayıplanacak birisi varsa, o da zatıalinizdir ! Çünkü iletide ne yazıldığını anlamamışsınız ve anlayamadığınız durum üzerinden ithamda bulunmak kolaycılığını seçmişsiniz !

Açılan başlığın konusu dışında bir ileti yazdığım için,forum üyelerinden kusurumuza bakmamalarını rica ediyorum.

Tüm üyelere iyi günler dilerim.
    Sevgili KY-34, mealen hatırladığım, geçmişe dönük mesajınızı bulamadım, dün konuyu hatırlatarak bilgi talep ettim; bir yanıt alamayınca da dün dediğim gibi önce ilgili bankayı aradım, onlarda: "günlük dolar mevduatımız yok, 40 güne kadar vadeli dolar mevduat ürünü var dediler" Ben de günlüğe kanalize olduğum için günlük olarak değerlendirdim. Problem geçmişe dönük mesajı hatırlayamamaktan ve yanıt alamamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Konuyu da izah edebildiğimi zannediyorum, rumuzunuzu da hatırlamayarak genel olarak yazmıştım. Bu yazınız üzerine bana düşen: kusura bakmayın, ilk yazınıza ulaşamadığımdan dolayı eksik hatırlama demek olur. Fakat geç gelen yukarı daki yazınız gayet güzel başlamış ama sonlara doğru seviyeyi düşürmüşsünüz!
    Kem söz, sahibine aittir !

3. boşverin dolarcı dostlarım,vaktimizi boşa harmayalım. bu eurusd nereye gider onu tartışalım.

4.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    14.5*32>14,75*31
     Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    14.75(31\32)=14.29 1 gün valörlü 14.75 ,valörsüz 14.29 a eşittir.Vazlörsüz 14.50 bağlamak daha fazla getiri demektir.Maalesef kandırılmışsınız ! Gün bitmedi hala değiştirip valörsüz 14.50 ile bağlayabiliyorsanız bağlayın.
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Temditte de valör mü olurmuş sanki para başka yerde... peh.. kim bu kandırıkçı banka..
    Kesinlikle haklısınız... Bugün çok işim vardı... Şubede hesap yapamadım... Ama VB dan ilk defa 14.75% oranını duyunca tav olmuşum...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    ....
    ..............
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

6.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Yerinizde olsam Mart ayı son haftaya kadar günlük giderdim 14.50 oranlar var günlükte.Son haftada 15-15.50 bir oranla bağlardım.Günlük uğraşamam derseniz Burgan vs 15 veriyor bildiğim.Sanırım büyük bankalarla çalışmayı tercih ediyorsunuz.
    Bu ay sonuna doğru 15 -15.50 ler konuşuluyor. Geçenlerde bloomberght de de bu ay sonu mevduat faizlerinde artiş olabilir denildi. Ama günlukte 13-14 ler de dahi kalinsa ay sonu 15.50 ile bağlamak zarar etmek değilmidir? Şu an hesap yapacak durumda değilim. Yoldayım. Lakin gunlükte ben VB ( vakif) da %12 ile duruyordum. Lkin usd firsat vermedi alamadim. Dediğimi gibi hesabi iyi yapmak gerek 14 ile yaklaşik 20 gün günlükte durup faizler 15.50 oldu mu vadeye geçmek. Bana zarar gibi geldi. Şimdilik tek valör kaybi ile %14.75 vakifdayim. Ayrica günlükten saat 16 da çikmiştim. MT cisini saat 16:20 gibi aramış durumu iletmiştim. MT bundan sonra büyük oranlarda kar marjı kalmadiginı ve özel oranlarin hepsi valörlü başlayacağınıda sözlerine ekledi. Ayrıca; evet büyük bankalar ile çalışmak istiyorum. "Ne şeytanı gör ne de salavat getir" diyenlerdenim. Halkbank hariç; ykb, akbank, garanti hangisi 32 günde %14.75 üzeri oran verir oraya paramı taşırim. Iyi akşamlar...

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    14.75(31\32)=14.29 1 gün valörlü 14.75 ,valörsüz 14.29 a eşittir.Vazlörsüz 14.50 bağlamak daha fazla getiri demektir.Maalesef kandırılmışsınız ! Gün bitmedi hala değiştirip valörsüz 14.50 ile bağlayabiliyorsanız bağlayın.
    1 gün valörlü 32 gün, 33 gün demek olduğu için doğru hesap şöyle:
    14.75*(32/33)=14.3030

1 M tl için kayıp ise şu kadar:
    (14.5-14.75*(32/33))/100*.85*32/365*1000000=146 tl

geçmiş olsun...

8. Bankalar arasında TL transferi yaparken EFT mantıklı. Para hemen aktarılıyor. Üstelik çoğu banka ücret almıyor. Elde taşımaya gerek yok.
    Ancak dövizde durum farlı galiba. Döviz için swift yapmak gerekiyor diye biliyorum. Swift yapınca da 1 veya 2 gün kayıp oluyor ayrıca komisyon alınıyor sanıyorum.
    Bu konu hakkında doğru bilgiyi verecek bir arkadaşımız yazarsa memnun olurum...

Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    dogrudur bende bir defasında elden goturmustum uyarmadılar baktıgımda 1 gun valor atlmıslardı tabi parayı yatırmadan kavga etmistim mt ile .. aynı sekil icbc de yapıyor telefonla aradım size para getiricem dedim hosgeldin faizi icin elden goturmeyin yoksa 1 hatta 2 gun valor atlarız dediler eft yaparsanız 14.75 gecerli dediler . tam 3 kagıt bankaları .
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Sayfa 966/997 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •