Sayfa 97/997 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Power abi takılma boşver bizde dolarlari abd de harcarız bak amazon com .ülkemize geldi .acaba dolarla mi satacak tl ile mi ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by oralet Yazıyı Oku
    hocam malesef istediginizi otomatik hesaplattıramam , excel'e hakim bir arkadaş degerleri excel'e girip 2002 ocak başlangıç kabul edip her hücrede önce aylık faiz oranını hesaplayıp sonra fazi oranını 1000 tl yi çarpıp bileşkeyle devam ettirmesi gerekir de bu kod bilgisi malesef bende yok kusura bakmayın
    Takiriben %17 nin bileşiği yuvarlama ile %20 cıvarına intibak eder.

Dolar faiz hariç %7.2 .(dolar faiz tablonuz varmı?)
    Tl faiz bileşik olmayan %17.

11 ocak 2017 tarihinde 3.94 tl den dolar alan (3.94/3.45)%14 zarar eder halde.%8 de faiz kaybı olsa toplamda %22 .
    Bu gün için reel hesaptır yarın ne olur bilemeyiz.
    Ben bu gün pozisyon açsam dolar maliyetim (3.45/1.08 faiz gelirim)3.20 tl dir.
    hayırlı uğurlu olsun.

YTD

4.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    11 ocak 2017 tarihinde 3.94 tl den dolar alan (3.94/3.45)%14 zarar eder halde.%8 de faiz kaybı olsa toplamda %22 .
    Bu gün için reel hesaptır yarın ne olur bilemeyiz.
    Ben bu gün pozisyon açsam dolar maliyetim (3.45/1.08 faiz gelirim)3.20 tl dir.
    hayırlı uğurlu olsun.

YTD
    394.000 binim vardı

3.94 ten 100.000 usd aldım ve hiç al sat yapmadım ve %4 ile de bağladım ortalama 231 gün boyunca 2075 usd faiz kazancım var.

ne etti 102.075 usd etti bugün 3.44 ten bozardın diyelim = 351.138 var şimdi

yani bankaya hayrına dolar almayıpta vadesizde tutsaydın 42.862 lira artıdaydın

394 bini ortalama %14 ile bağlarsak ki ben son 3 aydır %15.35 ile bağlıyorum daha öncede %14.30 küsürdü

ortalama faiz gelirim 29.673 lira da faiz kazanacaktım.

29.673 + 42.862 = 72.535 TL ortalama da zararım var

231 gün geçmiş aradan buna da 8 ay desek, dolar düştüğü için günde 1 paket sigaradan ayda 300 lira yani 2500 lira da sigara parasını eklersek , ki burada hastane masraflarını saymıyorum..

394 binim vardı 75 bin zarar ettim ortalamada %19 zarar ettim... yani nedir ? paramda rezil oldum..

he parayı borsaya filan koysaydık 2 ye katlamıştık o zaman içki parasını da eklemek lazım, buralara girmiyorum bile..

syg,

5. Şaka maka değil dolar bir 3.30 gösterecek gibi.

6. Bu arada euro hiç konuşulmuyor.

Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    394.000 binim vardı

3.94 ten 100.000 usd aldım ve hiç al sat yapmadım ve %4 ile de bağladım ortalama 231 gün boyunca 2075 usd faiz kazancım var.

ne etti 102.075 usd etti bugün 3.44 ten bozardın diyelim = 351.138 var şimdi

yani bankaya hayrına dolar almayıpta vadesizde tutsaydın 42.862 lira artıdaydın

394 bini ortalama %14 ile bağlarsak ki ben son 3 aydır %15.35 ile bağlıyorum daha öncede %14.30 küsürdü

ortalama faiz gelirim 29.673 lira da faiz kazanacaktım.

29.673 + 42.862 = 72.535 TL ortalama da zararım var

231 gün geçmiş aradan buna da 8 ay desek, dolar düştüğü için günde 1 paket sigaradan ayda 300 lira yani 2500 lira da sigara parasını eklersek , ki burada hastane masraflarını saymıyorum..

394 binim vardı 75 bin zarar ettim ortalamada %19 zarar ettim... yani nedir ? paramda rezil oldum..

he parayı borsaya filan koysaydık 2 ye katlamıştık o zaman içki parasını da eklemek lazım, buralara girmiyorum bile..

syg,
    394.000 tl niz 8 ayda %8.8 bileşik net getiri ile 428.672 tl oluyor bu gün dolar alsanız /3.45 =124.252 dolarınız olurdu.(24.252 dolar fena para değil-404 şişe 100cl Black label parası)
    H.U.O

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Olası bir devalüasyonda yada sermaye kontrolü şu şekilde olur. Sonuçta karşısınızdaki muhattap bir devlet. Devlet direkt mudii yi dolandıramaz aksi halde uluslararası hukukta devlet olmaz.. Şöyle ki; sizin 250,000 USD ınız var benim 800,000 TL var diyelim... Bir sabah uyandık devalüasyon olmuş 1 USD=7 TL den işlem görüyor.. Devlet MB sının kontrolü kaybettiğini anlar anlamaz sermaye kontrolü yapabilir ki; bunu 6 ay önce Yunanistan yaptı. Hakkıdır da.. Yapar da.. Yunan Bankalarından günde ATM den en fazla 150 euro çekilmesine izin vardı.

Ancak burada gene olan TL ciye olur. Devlet deval sonucu taksit taksitte olsa Sn.Powerpc ye hesapta yazan paranın miktarını USD olarak bana da taksit taksit hesapta yazan paranın miktarını TL olarak öder...

Hukuk karşısında devlet haklıdır. İlk aşamada ödeme yapamaz ama sonra ödemeyi yaptım diyip kenara çıkabilir. Mesela KEY leri devlet durdu durdu durdu ama sonunda ödedi..

Ödedi ama neyi ödedi? Ana parayı ödedi.. Yani 10 yıl önce KEY e ben 10,000 TL yatırmışım 10 yıl sonra devlet bana bunu 10*1000 TL şeklinde ödedi.. Ödedi mi matematiksel olarak ödedi..

O sebeple olası bir deval sonucu sermaye çıkışlarında kontrol yaşanırsa; dediğim gibi devletlerin bekaası için yasal bir haktır; olan TL mevduatçısına olur.. Yabancı para ve gayrimenkul emtia kendini kurtarır..

Mehtap hanım bakış açınız o denli yanlı ve yanlış ki.. Neden USD'ı yasaklarım demek yerine bireylerin neden USD almak niyetinde olduklarını düşünüp ona göre önlem ve çözüm alsanız. Aynı insanlar 2008 krizinde 2009 da 2010 da 2011 de 2012 de takır takır USD satıp TL alırken; şu an neden TL satıp USD alıyorlar... Hiç düşündünüz mü? Hep milletin mi bu ülkeyi yaşatmak için görevleri var. Onca şaşalı saraylarda oturup, şaşalı araçlara binip, şaşalı maaşlar ile geçinen insanların bu ülkeyi yaşatmak için hiç ödev ve sorumlukları yok. Siz işinizi iyi yapmıyormusunuz? Ben yapmıyormuyum? Peki; onlar neden yapmıyor?

Bakın Mehtap hanım; benim bir oğlum var. Adı YİĞİT.. 12 yaşında... Allah izin verse bu ülkeye başbakan yada Cumhurbaşkanı olsam TV lere çıkıp ilk demecim ne olur du bilirmisiniz?

"Ey yüce Türk Milleti; Vakti zamanı gelince, oğlum Yiğit Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda 24 ay Er olarak özel görev kuvvet komutanlığında askerlik yaparak vatan görevini yerine getirecektir" derim...

Böyle bir lider oldu mu? Taşın altına hep millet değil sayın siyasilerde soktu mu? O vakit ne USD ı ne Mevduatı ne FAİZ i ne de Sermayeyi yasaklamaya ihtiyaç duymazsınız...

Tıkır tıkır USD lar satılır, TL ler alınır, Faizler iner millet huzura kavuşur...

O sebeple sürekli halkın fedakarlık yapmasını; yine halkın yada milletin, toplumun özgürlüğüne yönelik yasakçı zihniyetinizi şiddetle eleştiriyorum..

Allah aşkına düşünün bugün Nevada da yaşayan bir ABD li neden TL alma ihtiyacı hissetmez?

Gülüyorsunuz değil mi?

Not; 30 Ağustos Zafer Bayramını Büyük Taarruzu Başkomutan ATATÜRK'ü Yüreğinde Hissedenlerin Bayramını Kutlarım...
    Zaten sorun da burada. Nevadadaki amerikali tl ya da ruble almiyor ama hakkarideki adam dolar alip istifliyor. Hatta afrikada yasayan dunya haritasinda amerikanin yerini bilmeyen adam bile dolar aliyor. Bu asiri guven sonucu olusan sismis deger de dolarin global fiyatini olusturuyor. Amerika da bu temelsiz guveni suistimal ederek havadan dolar yaratiyor. Yani cizgi filmlerdeki gibi havada yuruyorsunuz ama haberiniz yok. Durup asagi bakinca ayaklarinizin altinin bos oldugunu goreceksiniz, dolar devalue edildigi zaman.
    Amerikada onumuzdeki 1-2 yil icinde askerin yonetime mudahale ederek kontrolu ele gecirmeyecegini garanti edebilir misiniz mesela?

Sayfa 97/997 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •