Kıymetli Arkadaşlar,
Forumu dikkatle takip ediyor , inceliyorum. Herkesin ayrı, bağımsız fikirleri var ben de kendi düşüncelerimi açıklayacağım.
Faaliyet raporlarını detaylıca okuyor, üzerine kafa yoruyorum. Bankanın aktif büyüklüğü , pasif kalemleri özkaynakları oldukça iyi.Bu büyüklüğe göre en az 3-4 kat daha fazla kar etmesi beklenilir.
Ancak bu kurum 22 ilk çeyrekte 200 milyon lira bile kar etmedi. Katılım bankası kulvarında bulunan Kuveyt Türk’ün de bilançosunu incelemenizi tavsiye ederim. Aktiflik,krediler vs. gibi kalemlerde ortalama %200 bir fark oluşuyorken iki kurum arası kârda %700 fark ortaya çıkıyor.
Arkadaşlar,
Genel Kurula katılım sağlayanlar zaten bilirler fakat katılamayanlar da lütfen genel kurul tutanaklarını incelesin. Genel Kurul'da Cengiz Avcı yönetimi epeyce terletti. Yerinde ve makul sorular sordu ancak aynı şekilde cevaplar verilmedi. Bu şekilde yönetimi yoran birinin onlarla ortak olduğunu düşünen kişiler var hala aklım almıyor.
Bu yönetim bu şekilde kaçak cevaplar verirse, kurumuna yatırım yapan kişilerle oturup konuşmazsa, gizli kapaklı işler yaparsa değil iki sene sittin sene bu şirket ilerlemez.
BOŞ BİR ÇUVALIN DİK DURMASI İMKANSIZDIR
Yani içinde ki değerler,varlıklar boşlatılan ve şeffaf olmayan bu kurumun ilerlemesini beklemek sadece hayal olur. Ancak ne zaman ki kendisini saklandığı delikten çıkarır ve dışarıdan fikir almaya başlarsa reel olarak bu kurum değerlenir, hissemiz değerlenir.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Yer İmleri