-
-
Bizim bildiğimiz dünyayı yıkıp bu neom benzeri bir dünya yaratılacak bence.
-
-
Olabilir abi
Onların şu an tek projesi
Çini içerden Rusu dışardan ele geçirmek diye tahmin ediyodum
Çoktan yapmış olabilirler deyecemde çok tezat var
Çinde 3 trilyon dolar uyuyo
Genelde bu adamların taktiği bizdeki gibi
Borçlandırıp ele geçirmek
E peki bibuçuk milyar tane Çin kafası
Büyük oyunu göremiyomu be abi?
Mesela bnm tüm ak arkadaşlarım bana Sürekli büyük oyunu gördük diye bas bas bağırırken Çinli hiçmi düşünemiyo?
Çin de bi Abd den ithal merhum Özal yok gene ordan ithal Derviş yok mesela
Tezatlar çok abi biz bu denklemi çözemeyiz
-
Moruk çin dediğin kaç yıllık komunizm yaşamından gelen insanlardan oluşuyor.Onlara sisteme itaat etmeyi öğrettiler düşünmeyi değil.Elbet arada olan biteni farkeden oluyordur,aynı bizdeki gibi onları ne tvlere çıkarırlar ne makalelerini basarlar ne de kitap yazmalarına izin verirler,gerçi kitap yazılsa okunmaz okunsa bir şey yapılamaz vs.Yahu sedat peker bangır bangır artık narkodevlet olduğumuzu söyledi,ne yapıldı ,onca hukuksuzluk ifşa etti ne oldu.
-
Zamanında kruşçef lider olunca çıkmış bir toplantıda stalin şöyle adaletsizdi böyle zalimdi çok yanlış yönetti falan diye bir konuşma yapmış.Toplantıyı dinleyenlerden biri bağırmış sen o zamanlar nerdeydin diye bağırmış.Kruşçef sinirle kükremiş,kim bunu diyen diye sormuş,kimseden ses yok,kruşçef gene kükremiş size soruyorum kim dedi bunu diye.Gene ses yok,kruşçef sakin bir ses tonuyla cevaplamış,tam da şu anda senin olduğun yerdeydim.
-
Valla agabey
Olay market economy
Serbest piyasa ekonomisi
Çin de bikaç konuda tekel
Dünyada o konularda buna muhtaç
O satmiyosa baska yerde yok
Kimse 1990 model Opel araç teknolojisiyle sıfır araç Almaz
Cin de bunlarin imugunu sikiyor burkarak
Vermiyo otomobilcilere chip i mip i ip i
Ekimde gelin diyo
İş bitmiştir Yani
Her gun sel var cin de Kuraklik var chip uretemiyom diyo
Yoksa adamin narko paraya ihtiyaci yok onlari baskalari dusunsun diyo belkide
Ha narko paradan hayir gelir mi der isen bence gelmez
Onun videolar daha sanki heyecan vermemeye basladi kitlelere Sanki oyle geldi
-
İyi de moruk 40 yıl önce çinde hiç bir halt yok,40 yılda bu atılım nasıl oldu,bu kadar teknoloji nasıl oraya kaydı,o teknolojiyi hangi şirketler oraya götürdü.Bak bizde de renault ,fiat ,toyota yıllardır araba üretir ama adamlar fabrikaların kapısına kiliti vursalar biz araba falan üretemeyiz,e ne oldu bu kadar otomobil teknolojisi bizim sınırlarımızda olmasına rağmen bunca yıldır biz o teknolojinin sahibi olamadık,neden olamadık bence adamlar o görevi bize vermediler de ondan.O görev japonyaya koreye falan verildi.Çini de böyle düşün .Çin şu anda şirketlerin elinde olan onların yönettiği bir ülke ,o şirketlerin sahibi kimlerse çinin sahibi de onlar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri