Sayfa 978/996 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,817 - 7,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    peki hocam tüm olan biteni topladığımızda hala nasıl ayakta kalıyoruz ödemeler dengesi bozulmuyor. moratoryum olmuyor. bunu anlayamıyorum. bu çark nasıl dönebiliyor?
    İngiliz sözü,osmanlı hep bataklıkta olacak,çıkmaya çıkarsa kafasına basıp çıkmasına engel olacaksın,batarsa yardım edeceksin kafası yukarda kalacak.Osmanlı hep bataklıkta olacak ne batacak ne çıkacak))))))))

2.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    peki hocam tüm olan biteni topladığımızda hala nasıl ayakta kalıyoruz ödemeler dengesi bozulmuyor. moratoryum olmuyor. bunu anlayamıyorum. bu çark nasıl dönebiliyor?
    Abi sen 100 dolar yatır bunun 25 doları MB na gider. Kalanı kredi versen bunu alan bankaya yatıracak banka bunu tekrar verecek sistem dışına çıkmadığı sürece sürekli dolanacak. Bu şekilde sorun olmaz. Ama sistem dışına çıkarsa o zaman poku yedik. Bizde azı yastık altında çoğu bankada. En son yine artmış yp mevduati. İlerki zamanlarda şirketler borcunu kapatacağı için dış borç da yp mevduati da azalacak. Cari açıkla birlikte iyice kitlasacak.

Dolardaki asıl mesele,

Merkez bankasındaki fiziki dolarların o veya bu bahanelerle yaklaşık 130+50=180 milyar dolar eksilmesi....

onun muhakak yine fiziki olarak yerine konulması zorunluluğunun bir şekilde çözümlenmesidir...

O'nun tek bir çözümü var o da bir an önce minumum 100 milyar dolarlık bir IMF stand-by antlaşmasından geçer...

Bankadaki vatandaşın dövizinin satırılması Londradaki finans kurumları ile dünyanın en büyük finasal çöplüğü olan Deutsche Bankın aldığı karşı pozisyonlarda kara geçmesinden başa bir şeye yaramaz...Çünkü fiziki döviz yok ,hespsi kağıt üzerinde....

Yarın geç olacaktır .

Bir an önce IMF ile 100 milyar dolarlık , bir stand by anlaşması yapılmalı....

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hep şu ankaralıları anlamadığımı söylemişimdir. Ayakkabılarının arkasına basar gardaş gardaş diye konuşurlar ellerinde tespih dayı dayı gezerler ortalıkta. Sonra bi tarla satarlar yada ürünü kaldırırlar yada bi yerden bi para çarparlar koşa koşa pavyona giderler sarı tutku ile 2 dakika dansöz gibi kıvırmak için 2-3.000 tl yi saçarlar. Erkekliğin kitabını yazdığını söyleyen bu angaralıların gece pavyonda dansözden beter kıvırmaları gerçekten iğrenç bir görüntü oluşturuyor
    Bizim Konya'nın dik kadar bir ilçesi var pavyon kaynıyor. Ya denetim yok yada kolay göz yumuyor. Aynen senin dediğin gibi köylü eşek gibi çalışıp pavyona gidince sarı sarıları görünce cüzdanı boşaltıyor. Köylünün biri bizim avratlarda 3-5 don var çıkar çıkar bitmez demişti. Pavyonda cibildak avradı görünce cennete gittiğini sanır.

5. [QUOTE=riko66;5179721]Dolardaki asıl mesele,

Merkez bankasındaki fiziki dolarların o veya bu bahanelerle yaklaşık 130+50=180 milyar dolar eksilmesi....

onun muhakak yine fizki olarak konulması zorunluluğunun bir şekilde çözümlenmesidir...

O'nun tek bir çözümü var o da bir an ömce en aşaşı 100 milyar dolarlık bir IMF stand-by anşalmasından geçer...

Bankadaki vatandaşın dövizinin satırılması Londradaki finans kurumları ile dünyanın en büyük finasal çöplüğü olan Deutche Bankın aldığı karşı pozisyonlarda kara geçmesinden başa bir şeye yaramaz...Çünkü fiziki döviz yok ,hespsi kağıt üzerinde....

Yarın geç olacaktır .

Bir an önce IMF ile 100 milyar dolarlık , bir stand by anlaşması yapılmalı....

Bu saatten sonra 100 alsak üretim olmadan pavyonda biter o para. Parayı taşa toprağa gömdük. Geleceğin bile ipotekli. Üstelik İngiliz mahkemeleri tahkim. Satacak bir şey kaldı mı. Elin Katarlı anası rüyasında gördüğü kanal İstanbul için parsel almış. Bunu katarliya veren neler vermez

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi sen 100 dolar yatır bunun 25 doları MB na gider. Kalanı kredi versen bunu alan bankaya yatıracak banka bunu tekrar verecek sistem dışına çıkmadığı sürece sürekli dolanacak. Bu şekilde sorun olmaz. Ama sistem dışına çıkarsa o zaman poku yedik. Bizde azı yastık altında çoğu bankada. En son yine artmış yp mevduati. İlerki zamanlarda şirketler borcunu kapatacağı için dış borç da yp mevduati da azalacak. Cari açıkla birlikte iyice kitlasacak.
    anladım üstadım. teşekkür ederim.

7. imf en baba 40 milyar vermiş. bize de verse verse 30 anca verir. ama bizimkiler alamazlar o ayrı.

8. IMF den 100 alsak sorun biter mi. Senin sattığın o kadar kamu şirketleri var. Adamlar ballı kaymakli aldı. Kazanınca parsyi bize mi verecek. Ülkenin en büyükleri içinde yabancının olmadığı şirket var mı. İtibardan azıcık tasarruf edip cümle makam araçlarıni kaldırıp büzzüğü sıkıp üretim yaparsak 25 sene sonra düzelir belki. Yoksa %17 faizle don da gider

Sayfa 978/996 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •