Sayfa 98/777 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 777 - 784 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    2002 de kriz sonrası düşen ve debelenen borsada doların 650.000 den 1.700.000 e gittiği bir ortamda millet yine full dolarize olmuşken 60.000 borsa ütopya geliyordu..

Hep 2001 krizi ile karşılaştırıyorum durumları çünkü bence bi tanesi ani ve hızlı bi tanesi ise zamana yayılarak oldu..

eurusd de ilk senayo işlerse borsa inanılmaz rakamlara ulaşabilir..

Şu an çevremde daha borsa diyen yok

Herkesin gözü dövizde..
    Aslinda TL dahil Butun pariteler karsisinda dolarin yukselisi 2008 krizinden ittibaren basladi ve 2017-2018 de zirveyi gordu. 2008 de USDTR yukselis trendi 1.145 den baslamisti. EURUSD 1.61 idi. Bu 10 yillik bir trend idi ve bu trendi tipki basladigi gibi hizli ve aniden degil yavas ve agir agir asagi yonlu olacaktir.

Mesele sadece ABD nin karsiliksiz bastirdigi trilyonlarca kagit dolardan ibaret degildir. Kripto paralar, Petrol ve altina dayali Yuan kontratlarin gundeme gelmesi, ABD nin askeri gucunun eskiye gore caydiriciliginin kaybetmesi gibi kuresel olcekte de dolarin reserv para hakimiyetini ciddi derecede tehdit eden faktorlerr artarak devam ediyor.

Turkiye bile gerceklestirdigi askeri ve siyasi hamlelerle ABD nin Irak ve Suriyeye yonelik yillar oncesinden hazirlamis oldugu stratejik planlarini buyuk olcude kilitlemis durumdadir.

2 yildan beri birileri hallki surekli kiyamet, cokus, iflas senaryolari ile dolara itekliyor ve malesef bunuda pompaladiklari panik ve korku psikolojisi ile basarmis durumdalar...

Onumuzdeki yillarda dolarcilarin enflasyon ve TL mevduat faizlerine gore reel bazda daha kazancli cikip cikmayacaklarini hep birlikte sahit olacagiz.....

Kisacasi Dolar demek ABD nin askeri, ekonomik ve siyasi gucu demektir.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ...eurusd yukarı TR yukarı...
    Bence de, piyasa yapıcının, namı diğer Pala'nın oyun tarzı böyle. Adam yıllardır bizi böyle eğitiyor.

Bir yandan da cari açık verdikçe, deval ihtiyacı doğuyor. Eee? Ne olacak şimdi?

Yukarıdaki mantığı düz olarak devam ettirirsek, EURUSD'deki düzeltmelerde, USDTRY'nin sert bir şekilde yukarı fırlaması gerekiyor. Gerekiyor derken, piyasa yapıcının, bize şimdiye kadar verdiği eğitime/şartlanmaya göre böyle.

Önümüzdeki ilk EURUSD düzeltmesinde, bu hipotezi test etme imkanı bulacağız. Bakalım neler olacak?!

3. crypto paralar için gelecek görmüyorum süper balon dedim di bir kaç kere..

transaction sürelerinden tut da 1000 den fazla crypto paranın olmasına belli bir sayıda üretilir olmalarına tamamen saçmalık idi..
    Bir geçerliliği olamaz idi.

Bugün itibari ile hepsi yine sağlam çöküşte..

Kritik seviye 2,63'ün kırılmasıyla birlikte geçilmişti..şu an US 10 yıllıklar 2,79'da..

3 seviyesi ikinci kritik seviye olacak..

Yükselen faizlerle birlikte öncelikle riskli varlıkların sonrada diğerlerinin etkilenmesi çok olasıdır..ki emareler gözüküyor bu konuda..

Dolayısıyla artan faiz seviyeleri birlikte EUR/USD vede DXY'yi buralarda tutabilmek üstün başarı sayılmalı..

Belliki arkadaşlar çok iyi çalışıyorlar..geride on milyonlarca ton pozisyon...takdir etmek lazım..

Hadi Avrupanın süper büyüme ve enflasyon rakamlarına yedik diyelim..

Aşağıdaki grafikte arkadaşların çok iyi çalıştığı belli olmuyor mu?..

Japonya'ya ne oluyor..belkide parası ileride Zimbabwe parasına dönecek, USD/JPY'nın haline bak..ortalıkta ne bir korelasyon, nede bir ekonomik gerçeklik vb. kalmış mı?

Daha önce AB'nin faiz parite ilişkisini vermiştim:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    NŞA para faizi yüksek olan yere akar..

Not:sağdaki skalada 5 yıllık faiz farkları büyükten küçüğe(ters) alınmış..ve grafikte EUR/USD paritesi ayın 20'si itibarıyla 1.22 imiş..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sonra kandırılmayasınız ha!!

Japonya'nın süper başarısını da buraya ekleyelim..özelikle büyüme ve enflasyon konusunda..

7. DXY yedeki mevcut durumu dip çalışması olarak görüyorum. yine de belli olmaz tabii ki. en iyisini piyasa yapıcı bilir.
    dxy nin benchmark 10-yıllıklardan ayrışması durumu ise kırmızı ay tutulması gibi once-in-a-life-time bir hareket. sırrına eren iyi para kaldıracaktır zaten..
    DXY deki bu diplemeye rağmen 3,75 lerin aşağısına pek gitmememiz ise bir başka ezberbozan durum. gerçi geriye bakınca 2013 yılından beri ezberleri bozup duruyoruz. bu denklemde petrol fiyatlarına dikkat..geçmişte petrolün yükselmesi her nekadar makro ekonomiye pek fayda sağlamasa da sıcak parayı artırdığı için bir anlamda borsa ve kura olumlu yansımıştı. yine aynı senaryo çalışabilir.

fed in yeni başganın görevi devralması öncesinde enteresan gelişmeler oluyor piyasalarda..

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Dolar için berbat bi eurusd grafiği söz konusu..
    Ben bu benzerliğe 2017 nisan ayında dikkat çekmiştim..

Aşağıdaki MACD deki benzerliğe dikkat..
    Aynısının olması durumunda hedef 2

Dolar için zayıf da olsa iyi bir haber ise hem MACD hemde fiyat dikenli bölgede..

Buradan bi düzeltme beklerim açıkcası..

Olmazsa yırtıp geçerse ilk senaryo devreye girecektir demek tir bence orta ve uzun vadede..

2002 de başlayan ralli 2008 de sona ermiş borsa 20.000 den 58.000 e gitmiş idi..

Şimdi 70.000 den kalktık

eurusd yukarı TR yukarı...Birde suriyede çözüme birşekilde yaklaşıldıkça yada TR cephe kazandıkça MB müdahelesi olmaz ise dolarda hedef çok çok aşağılar olabilir..

O hep diyorum 2002 2008 hatasına bir daha düşmeyeceklerdir..Mutlaka faiz indirimi ile MB olaya müdahele eder..

.
    malum şahıs miting meydanlarında borsa 48bin olacak diye seviye bile vermişti hatta..

Sayfa 98/777 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •