Sayfa 981/1003 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 7,841 - 7,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Ezan okundu, namazımı eda edip yatayım ben

Yatmadan bi fıkra anlatayım;

MB nin en önemli görevi, fiyat istikrarıymış, ikinci en önemli görevi de finansal istikrarmış.

Ciy Piy Morganla ne konuştular acep...

Yok mu badem gözlü bir kardaşımız kulağı delik...söz ezberden amerarasülü okuyup 3x ona hediye hedecem sevabını

2.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Konutunu satan herkes borsacı oldu son 3 aydır. Konuttan çıkan para borsaya girdi. Borsanın da gidişatı çok kötü. Tekrar 1.5 dolara düşecek endeks. Bizim 3 dolar değerinde bir ekonomimiz yok henüz.

FED dolara dolar kemiksiz löp et 30 yıllık %5 faiz veriyor. Sıfır risk. Akıllı yatırımcılar buraya gidiyor bu sebeple ABD borsası düşmeye başladı. FED faiz indirmezse bu getiri daha da cazip hale gelirse dünyadaki doların çoğu yuvasına geri döner ve her türlü alternatif yatırım ev konut borsa tokat yer.

Henüz bizim andaval minik yatırımcılar FED in 30 yıllık faizinin yıllık net %5 getiri verdiğini farketmedi. %6 -%7 getiri verirse ebesini öper piyasaların.

https://www.cnbc.com/quotes/US30Y
    Katılıyorum söylediklerinize...

Hatta bence, bu geçmişte olduğu gibi, enflasyonla mücadeleyi erken bitirip tekrar şahlanmasına sebep olacaklar, farkında olmadan/bilmeden (?), 1980 lerden bu yana olan döngüyü tekrar başlatacaklar, %10-15 li rakamlara ulaşacak o 10-30 yıllıklar, bütün dünya gidip tahvil alacak, ABD ekonomisini fonlayacak...

Kaçtım..

3. Erkin Koray; ileride yabancılardan izin almadan denize bile giremeyeceğiz.

4. Bir tarihte Kayseri’ye Moiz adında bir Yahudi gelmiş.Ticaret yapmak için Kapalıçarşı’da bir dükkân tutmuş.
    Mekân komşularına sormuş; ‘Bu çarşıda en çok kimden çekinmeliyim?’
    Birkaç dükkân ötesini gösterip, ‘Bak, orada bir Ahmet Ağa var, onun yanına desturla yanaşâ€™ demişler.
    Moiz gitmiş Ahmet Ağa’nın yanına. Dükkân bomboş:
    – Ne iş yaparsın Ahmet Ağa?
    – Her şeyi alıp satarım.
    – O da ne demek?
    – Mesela, kabul edersen senin dişlerini satın alırım.
    – Olur mu öyle şey?
    – Neden olmasın? Dişlerine 10 altın veririm. Ömrünün sonuna kadar ağzında kalsın, öldükten sonra benim olsun.
    Moiz içinden ‘Bu saf adama mı kurnaz diyorlar’ diye gülmüş ve ‘Kabul, ver 10 altını’ demiş.
    Aradan birkaç gün geçmiş. Ahmet Ağa yanında iki-üç kişiyle Moiz’in dükkânına gelmiş: ‘Dişlerine müşteri çıktı. Malı görmek istiyorlar! Aç ağzını!’
    Moiz, ‘Hani dişlerim ölünceye kadar benimdi’ diye kızmış. Ahmet Ağa, ‘Canım ölümünden sonra teslim etmek üzere satacağım’ demiş. Müşteriler Moiz’in dişlerine 12 altın vermişler, Ahmet Ağa az bulup reddetmiş.
    Ertesi gün Ahmet Ağa bir başka müşteri grubuyla yine Moiz’in dükkânına damlamış. Yine dişleri muayene, yine pazarlık, müşteriler 15 altına çıkmış, Ahmet Ağa yine reddetmiş. Üçüncü gün başka müşteri, dördüncü, beşinci gün…
    Sonunda Moiz patlamış: ‘Beni hayvan pazarında dişleri kontrol edilen eşek durumuna düşürdün. Al şu 10 altınını!’
    Ahmet Ağa gülmüş: ‘Olur mu? Bu dişler 20 altını gördü. 30’dan aşağısına geri vermem.’
    Moiz çaresiz; her gün ağzını kontrol ettirmektense 30 altın vermeyi tercih etmiş.
    Ahmet Ağa gülmüş: ‘Gördün mü? Ben sana her şeyi alıp satarım dediğimde inanmamıştın!

Borsada kimse satıp çıkamıyor.Bu sefer çok büyük bir av peşinde olmalılar.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

5. Kira fiyatlarına protesto: "Yabancıya konut satışı durdurulsun"

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...rulsun-2100139

6. Yabancılara konut satışı patladı: Son 10 yılda 357 bini aştı!
    Son 10 yılda yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini aştı. 2012'de yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve sonrasında parayla vatandaşlık verilmesi uygulaması, satışları artırdı.

https://www.dunya.com/sektorler/emla...-haberi-692041

7. İktidar ne yapıp edip yerel seçime kadar konut kira fiyatlarını düşürmek zorunda. Yapamazsa tarihinin en düşük oy oranını alacağını garanti edebilirim. Yerel seçimlerde milli güvenlik PKK FETÖ kaygıları seçim argümanı değil. Barınma enflasyon geçim vb günlük sorunlar yerel seçimi belirliyor.

8. Benim akrabalarım çoğunlukla ayakkabı imalatında çalışıyor. Onlardan deri ayakkabı çıkış fiyatı 250 TL değil. Bu deri olmayan bayan ayakkabı da muhtemelen 150 bandında. Perakende sektörü ayakkabıyı %300 kardan fazla satıyor. Bir mağazada beş kişi çalışıyor gece 24 e kadar açık yaklaşık 1100 EUR kira var. Toptan alınan ayakkabının hepsi model ve numara yüzünden satılamaz o yüzden çok fazla kar marjı var.

Sayfa 981/1003 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •