Sayfa 989/1003 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,905 - 7,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1. Risk düzeyi yüksek olan borçlanma araçları fonları bugün ciddi zarar yazmış.Nedenini bilen var mı?

Bir de stopaj oranı hazine tahvillerinde sıfır idi. Bunlarda da olası bir stopaj artışı ,5 veya 10 olması, şu anki hazine tahvili ağırlıklı fonları olumlu etkiler değil mi?

Ayrıca enflasyon 4-4,5 arası gelecek deniyor,yani 3 puan kadar enflasyon inmiş olacak.SANIRIM BU da ,bu fonları olumlu etkiler.

Elinde mevcut,yorumlarınıza göre satayım veya enflasyon verisine kadar bekleyeyim diyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Risk düzeyi yüksek olan borçlanma araçları fonları bugün ciddi zarar yazmış.Nedenini bilen var mı?

Bir de stopaj oranı hazine tahvillerinde sıfır idi. Bunlarda da olası bir stopaj artışı ,5 veya 10 olması, şu anki hazine tahvili ağırlıklı fonları olumlu etkiler değil mi?
    E adı üstünde işte, “risk düzeyi yüksek borçlanma aracı†. Her şey olabilir

3.  Alıntı Originally Posted by cokcok Yazıyı Oku
    kesilir....
     Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Risk düzeyi yüksek olan borçlanma araçları fonları bugün ciddi zarar yazmış.Nedenini bilen var mı?

Ayrıca enflasyon 4-4,5 arası gelecek deniyor,yani 3 puan kadar enflasyon inmiş olacak.SANIRIM BU da ,bu fonları olumlu etkiler.

Elinde mevcut,yorumlarınıza göre satayım veya enflasyon verisine kadar bekleyeyim diyorum.
    Dün tahvil faizleri yükselmişti demek ki geç yansıdı. Bu fonlar risk sevmeyen yatırımcılar için uygun değil, son on günde devamlı pozitif getiri yapıyordu düzeltme yapması normal. Bir de bu fonlar enflasyon verisi ve faiz indirimini önden fiyatladığı için enflasyon düşük gelmesi de zaten fiyatlanmış olabilir. Risk sevmeyenler bence uzak dursun.

4.  Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    %15 kesin gibi, bugün böyle bir oran duydum
    Ben %100 fiziki dolara geçerim artık hava bozdu bozacak
    sizin alternatif bir öneriniz olur mu, varsa yazarsanız sevinirim
    Swap hariç net rezervler 60 milyar dolara çıktı. 22mart 2024'ten bu yana swap hariç net rezervler 125 milyar dolar arttı. Döviz ancak ekonomi yönetimi isterse çıkar ki eğer sıra dışı olaylar gelişmezse döviz artışını TL faizinin altında bırakacaklar gibi duruyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Stopaj olmayan mevduat ta yok yani belirleyici stopaj olmamalidir

Alıntı Originally Posted by bogazici77 Yazıyı Oku
    Kolay gelsin herkese. 2 milyon tl portföy Nereye koysam iyidir sizce. Ing de günlük hesapta 49 tan duruyor. Oda bir kaç gün sonra düşecekmiş. Biraz ppz aldım biraz da fit diye bir fon denemek için. Fit daha hesaba geçmedi dün aldım. Fonlar mevduata göre daha güzel sanki Ama satınca stopaj kesilecek sanırım
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Hocam font ayarlarinda 1652 mi 1852 mi neydi TR fon yukleyiniz

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    E adı üstünde işte, “risk düzeyi yüksek borçlanma aracı†. Her şey olabilir
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Hocam font ayarlarinda 1652 mi 1852 mi neydi TR fon yukleyiniz
    Servet hocam, 2024 yılını nasıl kapattın???
    1.1.24-1.1.25 (365 gün)
    tüm sepete koyduğun karışık yumurtallar ortalaması NET %X getiri sağladı ?
    X=?

8. zbj getiri 0.175.. % 10 tahvil zorunluluğu iyi oldu..şimdilik tlref düşmesinden pek etkilenmedik.. stopajda 0 olunca güzel oluyor..

Sayfa 989/1003 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •