üstatlar , hissede 3tl ile 3.10tl arasında kabak gibi duran bir gap var.
aşağı basıp burayı kapatmayı dener mi, kapatırsa mal kaptırır mı? ne dersiniz
üstatlar , hissede 3tl ile 3.10tl arasında kabak gibi duran bir gap var.
aşağı basıp burayı kapatmayı dener mi, kapatırsa mal kaptırır mı? ne dersiniz
bizim iyi aile çocuğunun zihninden geçenleri okuyamayız ama tahminimce
endeksin düzeltmesini beklersem gapı kapatırken asansöre fazla yolcu atlamaz diye düşünüyordur.
ne kadar adam taniyorsam,buna tiwitter alemi de dahil, hepsi cuma günü sattı ,sotede bekliyorlar.
biraz zor o iş
ama bir bakarsın putin işi azıtır, doğrudan 1'lere iniveririz
https://mobile.twitter.com/fintables...47505958187008
böyle bir çalisma yapmislar
Enka Adapazarı DGKÇ son 10 yıllık grafiği:
Enka İzmir DGKÇ son 10 yıllık grafiği:
Enka Gebze DGKÇ son 10 yıllık grafiği:
2000'li yılların başlarında Yİ olarak kurduğu 4500 MW Doğalgaz Çevrim Santralini garanti alım anlaşmasının bitmesi ile
2019 başında piyasada rekabet imkanı olmadığı için kapatmıştı... 20 yıl boyunca garantili fiyattan sattılar, piyasadan 1 kw dahi satmadılar 3 sene...
Sonra birden bire Enka neden 2022 başında enerji krizi ile birlikte yeniden faaliyete geçirmiş olabilir sizce? ;)
Hocam, bu çok geride kalmıştı, zor buldum. Bu sorunuz neden Akenerji'nin ucuz olduğunu çok net açıklıyor bence. Piyasa fiyatı Garantili Alım Fiyatı'ndan o kadar yüksek ki, Enka tekrar çalıştırmaya başladı santrali. Şimdi para basıyorlardır kesin. Aynı şey Akenerji santrali için de geçerli...
Dil aslandır, yatar eşikte...
FINTABLES'in EPIAS verilerine göre hazırladığı çıplak ciro tahminleri aşağıdaki gibi. AKENR için hazırlanan değer benim 1 Eylülde foruma attığım excel görüntüsü ile birebir aynı..
Güniçi fiyatları genelde daha yüksek oluyor son zamanlarda. Düşük fiyatlı bazı saatlerde GÖP'te teklif vermemesine rağmen daha yüksek GİP fiyatı ile de satış yapıldığını düşünüyorum. Biz sadece toplam üretim miktarını görüyoruz EPİAŞ'ta.. Ne kadarı GÖP, be kadarı GİP bilemiyoruz. Dolayısı ile enerji satış gelirinin daha yüksek olduğunu tahmin ediyorum.
3. Çeyrek AKSEN Türkiye 4.1 milyar tl ciro yapmış, AKENERJİ ise 3.7 milyar tl.
AKSEN'in Antalya'daki 1150 MW DGKÇ'den hariç Türkiye'de Urfa'da 147 MW DGKÇ ve Bolu Göynük'te 270 MW yerli kömür santrali var. Yenilenebilir'i hiç yok... AKSEN'in tabii ki birde yurtdışı ağı var. Afrika var, Orta Asya var. Özbekistan santralleri 5 Mayıs 2022'de devreye girdi. Afrikadakiler GANA'daki hariç çok büyük değil.
Aksen PD 50 milyar TL, AKENR PD 2.3 milyar TL
AKENR'deki potansiyelin büyüklüğüne bakar mısınız?
Yer İmleri