Originally Posted by
selka
Estağfurullah.. Niye kızayım..Çokta güzel açıklamışsın... Doğrudur...
Daha açık yazmam gerekirse; Benim üzüldüğüm nokta şudur Sn.Gundwane...
Memur, İşçi, Köylü, Çiftçi, Hayvancı..
Diyor ki; 30 sene çalıştım... 40 sene çalıştım.. 50 sene çalıştım.. Bazısı 85 yaşına geldim.. Evlat 5 yaşımdan beri ırgatlık, işçilik yapıyorum 80 senedir çalıyorum...
Ama dünyadan haberi yok. Tüm dünya bu şekilde sanıyor.. Bir ekmek bir çökelek peynir parası günlük kazandı mı; çok şükür bugünlük rızkımızı da kazandık ya; yeter diyor..
Dünyadan haberleri olmadıklarını basit bir test ile anlayabiliyoruz; Şöyle ki;
Yukarıdaki seneleri çalışmakla geçirmiş profillere diyorum ki;
-Norveç'e hiç gittin mi?
Önce bir 30 sn şaşkın, korkmuş, algılamamış ifade ile bakarlar, sonra
-Ne? derler...
Halbuki bu soru basittir... Ama kafalar o denli uyuşmuş, o denli taşlaşmıştır ki; basit soru cevap bulamaz soruya soru ile cevap verilir...
Oysa;
Aynı soruyu Oslo'da sorsan...
-Türkiye'ye hiç gittiniz mi? deseniz...
5 Norveçli'nin 4 ü evet gittik.. Alanya, Antalya, Side, Bodrum, İstanbul diye ekler...
Gidenler öyle ahım şahım zengin Norveç liler de değildir.. Muslukçusu, elektirkçisi, bahçıvanı oranın kasabı filandır...
Bizim ki anlayamaz... Eğitimsizdir.. Cahildir.. Çoğu dünyanın düz olduğunu sanır.. Dünya yuvarlaktır dersen ciddi ciddi tartışır benimle. Norveç'in fiyordunu nerden bilsin...
Ekmek ve çökeleğe razıdır, 80 yıl çalışmasına rağmen..
Sorgulamaz, düşünmez.. Neden o Norveç'li 30 yıl çalışıp müstakil villa ve son model bir araba kullanıp her yaz yurtdışında tatil yaparken ben 80 yıl çalışıp hala gecekonduda oturup, bedava otobüs biletine şükrediyorum ki; diye sormaz...
Sorsan buna da şükür oğlum der... Orada sende itirazını sürdüremezsin gayri...
Artık boğazın düğümlenir, yutkunur içinden geçirirsin sadece...
-Amca seninde 80 yıl sonunda Villa da oturup son model bir araban olup yurtdışlarında gezip en güzel sağlık hizmeti alman gerekirdi..
Çünkü 80 yıl bu ülkeye vergi vermişsim, üretmiş çalışmışsın, ama birileri senin hakkını yiyor hemde afiyetle..
Sana da şükür demesi kalıyor, diyemiyorsun...
Ve lafı uzatmadan;
Köy evinden çıkıyorsun....
İyi geceler herkese....
Yer İmleri