Ali koc her zaman yaninda guvenilir bir ekiple yol alir wkibinde boyle curuk elma istemez....bu pankart isi bence tutar espiriyi abartmadan nazik ve kibarca....
Ali koc her zaman yaninda guvenilir bir ekiple yol alir wkibinde boyle curuk elma istemez....bu pankart isi bence tutar espiriyi abartmadan nazik ve kibarca....
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Deðerli keko, dünkü kapanýþý nasýl yorumlarsýnýz?
Teþekkürler...
dipten çýkýþýn ilk iþaretleri olarak algýlýyorum...aðýrlýklý ortalamasý olan 4,70 in üzerinde 4,75 te kapattý...bu ilk olumlu iþaret bana göre bu hissenin güçlendiðini ve artýk çýkýþýna devam edeceðinin iþaretlerini üretiyor...endeks yatayda olduðu zaman dahi çok aþýrý düþmüþ kaliteli hisselere talep gelebilmektedir...
nasýl ki hýzlý çýkýþlarýn iniþi de hýzlý oluyorsa (ki datagate bunu yaþamýþtýr ) yine hýzlý düþüþlerin de yine hýzlý çýkýþlarý olacaktýr....hissenin temelinde bizim bildiðimiz bir bozulma yok...sattýðý ürünler döviz bazlýdýr (cep telefonu ve tablet ve bilgisayar aksamlarý ) döviz çýktýðýnda bunlarýn da fiyatý yükselir ,bu yükseliþ ilk etapta talebi kýsar ama daha sonra tüketiciler fiyatlara alýþýr ve erteledikleri ihtiyaçlarýný alýrlar...
týpký sigaraya zam geldiðinde bir çok tüketici artýk sigara içmeyeceðiz deyip aradan bir kaç gün geçmeden içmeye devam etmeleri gibidir...o yüzden de döviz yükseliþinin olumsuz etkileri geçicidir..
türkiyenin ekonomik ortamý çok da iyi deðildir insanlarýn gelirleri düþmektedir asýl satýþlarý etkileyecek olan bu ortamdýr ama buda bence geçicidir ve zamanla ekonomi oturacaktýr...datagate ve indiks bilgisayarýn da endeksin düzelmesi ile birlikte endeksten daha iyi bir performans sergileyerek çýkmasýný bekliyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
datagateyi etkileyecek faktörler ,dövizin yükselmesi ,ekonomik kriz vede türktelekom ile yaptýklarý disbütörlük anlaþmasýnýn devam edip etmeyeceði veya bu kapsamýn artýp artmayacaðýdýr...ilk ikisi geçici etki yapar sonuncusu ise etkisi kalýcýdýr ve büyüktür...mesela disbötürlük anlaþmasý biterse kötü etkilenir ama bu disbötörlük anlaþmasýnýn kapsamý 16 ilden diyelim ki 81 ile çýkarsa o vakit de çok çok olumlu etkilenir...o vakit belki de hissenin yeni zirveleri 16 tl ler deðil de 25-30 lar olur...
geçen gün türk telekom yetkililerine bir email gönderdim bana cevap olarak ticari sýrdýr söyleyemeyiz dediler...o meailimi burada paylaþýrým...
Merhaba Hasan Bey,
Mailiniz için teþekkür ederiz. Datagate Bilgisayar Malzemeleri Ticaret A.Þ.’de þirketimiz tedarikçilerinden yalnýzca birisidir. Þirketimizin tüm tedarikçileri ile yaptýðý iþbirlikleri ve ticari anlaþmalar iki þirket arasýnda ticari sýr niteliðini taþýmaktadýr. Bu sebeple söz konusu þirket ile olan iþ birliðimizin detaylarýný paylaþamýyoruz.
Teþekkürler,
Ýyi günler,
From: hasan yaman <[email protected]>
Sent: 05 Haziran 2018 Salý 16:42
To: TT Investor Relations <[email protected]>
Subject: bir kaç soru
sayýn türk telekom yetkilileri size bir yatýrýmcý olarak bir kaç soru sormak istiyorum...
1-datagate ile olan ticari iliþkiniz nedir ve bunun kapsamý ne kadardýr
2-datagate ile olan ticari iliþkinizin size faydasý var mý ? bu iþbirliðinden memnun musunuz ?
3-datagate ile olan ticari iþbirliðinizi geliþtirmeyi düþünür müsünüz ?? düþünürseniz bunun kapsamý ne olabilir ??
4- datagate ile iþbirliði yapmadan baþka alternatifler geliþtiremez misiniz ??
vereceðiniz bilgiler için þimdiden teþekür ediyorum..
link bilgisayar þu anda %13 artýda ve agresif çýkýyor...onun da zirvesine baktým týpký datagate gibi 17,5 larý görmüþ bir hisse...umarým bu alýþ dalgasý datagate ve indekse de gelir...
Sevgili Keko, nickin gibi kekosun.buradakiler de senden medet umurak fikir istiyorlar senden.Seni tanimam etmem ancak Turk Telekom'a attigin mail yatirim ve sektor adina birsey bilmedigini gosteriyor.
Yer Ýmleri