geçen günlerde datagate yetkililerine bir meail göndermiþtim...cevabý gelmiþ onu paylaþmak istiyorum...
Merhaba
Hasan Bey;
Sorularýnýz ile ilgli cevaplarý ekte bulabilirsiniz.
Bilgilerinize,
Dilek Ýlbasan
0 212 331 23 84
Þirketimiz ve Avea A.Þ ( Mobil operatör) arasýndaki distribütörlük sözleþmesi Temmuz 2014 'de toplam süresi 5 yýl olarak imzalanmýþ olup, 3 yýlýn sonundan itibaren birer yýl uzatýlmak süreti ile 5 yýla tamamlanacaktýr.
Diðer taraftan Türk Telekom A.Þ ( Sabit hatlar ) ve TTNET A.Þ (Ýnternet) ile yapýlan sözleþmeler ise yýllýk olarak devam etmekte ve her yýl düzenli olarak yenilenmektedir.
Taraflar arasýnda bir memnuniyetsizlik söz konusu olmadýðýndan sözleþmeler her yýl ( zamanýnda ) yenilenmek süreti ile devam etmektedir.
Þirketimiz Türk Telekom grubu þirketlerinin üç distribütöründen bir tanesidir. Þirketimizin baþka bir Telekom operatörü ile görüþmesi mevcut deðildir. Turk Telekom grup þirketlerinin bir markayý portföyüne almasý durumunda ilgili üretici firma ile þirketimiz görüþerek sözleþme imzalayabilir.
Þirketimiz yöneticileri ve çalýþanlarý þirket faaliyetlerinin düzenli bir þekilde devam etmesi için azami caba içerisindedir.
Hisse fiyatý ortalama 6 TL' lerden hýzla 17 TL 'lere kadar bir gerekçe olmadan yükseldi ve malesef hýzlý bir þekilde de geri geldi. Bu süre içinde hisse hareketlerine iliþkin þirketimizin faaliyetlerinde KAP'a bildirilmemiþ özel bir durum yoktur. Ayrýca hisse fiyatýnýn hýzlý deðiþim gösterdiði tarihlerde, KAP'ýn talepleri doðrultusunda bu durum KAP'a yazýlý olarak bildirilmiþtir.
Diðer taraftan ülkemizin içinde bulunduðu makro ekonomik geliþmeler, kur ve faizdeki yükseliþ malesef þirketimizin satýþlarýnýda negatif yönde etkilemektedir.
Erol Bilecik þirketimizin yönetim kurulu baþkaný olarak görevlerini yürütmeye devam etmekte olup, þirketimizin faaliyetlerinden ve hisse fiyatlarýndan haberdardýr.
----- Forwarded by Dilek ILBASAN/INDEX on 13.06.2018 09:41 -----
From: "hasan yaman" <[email protected]>
To: "[email protected]" <[email protected]>
Date: 09.06.2018 13:37
Subject: bir kaç soru
sayýn datagate yetkilileri...borsadan küçük bir ortaðýnýz olarak bir kaç soru sormak istiyorum...cevaplarýný sorularýn altýna yazarsanýz çok sevinirim..
1-datagate ve türk telekom arasýnda imzalanan disbütörlük anlaþmasý hangi tarihte son bulacak ??
2-bu disbütörlük anlaþmasýndan taraflar memnun mu ?? bu anlaþma sizce devam edebilir mi?? veya kapsamý daha da geniþleyebilir mi ??
3-baþka þirketler ile de bu tür anlaþmalar yapmak gündeminizde var mý ??varsa hangileri olabilir ?
4-hissenizin fiyatý neden bu kadar aþýrý düþüyor...hisse geri alým programýnýz olmasýna raðmen neden þirket alýmda çok aðýr davranýyor ?? ne zaman ciddi anlamda alýma geçeceksiniz ??
5-hisseleriniz 17 tl civarý zirvesinden þu anda 4,55 seviyesine inmiþtir bu konuyu acaba erol bey biliyor mu ?? erol bey bu düþüþten neden rahatsýz olmuyor ??
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gelen cevaptan þu sonuçlarý çýkarabiliyoruz...türk telekom ve datagate arasýnda karþýlýklý memnuniyet vardýr ki her yýl anlaþmalarýný yeniliyorlar...döviz kurunun çýkmasý satýþlarý olumsuz etkiliyor ama kanaatime göre bu fiyatlama çok aþýrý yapýldý...teknoloji ürünlerine döviz yükseliþlerinde ister istemez zam yapýlmaktadýr ( ki hatýrladýðým kadarýyla henüz bir zam da yapýlmýþ deðildir ) zamdan sonra tüketim ilk etapta azalýr ama daha sonra insanlar fiyatýna alýþýnca tekrardan taleplerini artýrýrlar....o yüzden de talep azalmasý geçicidir..
günümüzde neredeyse herkesin elinde son model cep telefonlarý var...ödün vermediðim tek ürün bu ürünler...ne kadar da maddi durumu kötü olursa olsun insanlar en pahalýsýný almak istemektedirler...iþte bu yüzden de bu sektör daima canlý olacaktýr..
baþka anladýðýmýz bir þey de patronun hisse fiyatýndan haberdar olduðudur...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
arkadaþ öz olarak anlayacaðýmýz þudur : datagatenin disbütörlük anlaþmalarýnda bir sýkýntýsý yok...tek sýkýntý döviz yükseliþinin olasý talebi törpülemesidir...bu törpüleme çok aþýrý fiyatlandý ve hissenin 18 tl lerden 4,20 lere kadar inmesine neden oldu...iþte bu yüzden endeksin düzeldiði iþaretleri oluþtuðu anda en hýzlý tepki verecek hisselerin baþýnda teknoloji hisseleri ve tabiki datagate gelir...
dikkatimi çekti son bir kaç gündür teknoloji hisseleri çok agresif çýkýyorlar...datagate daha yeni bu gün ilk tepkisini verdi...umarým devamý daha güçlü bir þekilde gelir...
kapanýþ 4,48 den oldu...4,50 nin üzerinden kapanýþ daha þýk olacaktý ama bana göre bu endekste bu kapanýþ da güzeldi...tahminim çýkýþýn devam edeceði þeklindedir..
Hisse fiyatý, 6'lardan 17'lere gerekçesiz yükseldi diyor, bunun anlamý nedir sence? Zaten haketmediði kadar yükselmiþti? Yani aslýnda çok düþmedi demek mi istiyor? Tekrar 6'lara gelir, ama daha fazla gitmez demek mi istiyor?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Seçimden sonra borsada ne olacak linkte açýkladým
http://www.hisse.net/topluluk/showth...42#post2316142
Buralar dip yaptiysa artik 17 lerden 4.20 kadar gelen kagidin artik bir dikme yaparak enazindan belirsizliklerin ortadan kalkmasiyla roketlemesi lazim ..çünki buralardan kimseye malkaptirmadan geldi her seviyedealinirmi dusuncesine dusunmeye firsat birakmadan cosmasi lazimm..![]()
Yer Ýmleri