Ky artmaya baþlamýþ bu kötü.
Ky artmaya baþlamýþ bu kötü.
Þerefsizliðe devam endeks ekside iken 515 di endeks artýya geçti 508 lerde geziniyor YTD
SM-G7105 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S.A. dostlar.Sn. keko yu yanlýz býrakmak olmaz..benim de artýk dagetelerim var. enaz yýl sonuna kadar tutmayý temeni ediyorum.
geçmiþte 5,73 maliyet ile 20 bin lotum vardý ..dün 10 bini yerine koymuþtum bu gün de tekrardan 5,06 dan 10 binini yerine koydum...bakalým neler olacak ?? sermayemin %45 i de indekste...duruma göre bakacam bu gün açýktan aldýðým datagateleri tutup indeksi de verebilirim veya indeksi tutup açýktan aldýðýmý da verebilirim...
her iki durumda da sýkýntý olmaz...sert düþmüþlerdi bunun rövanþýnýn da sert olmasýný bekliyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
geçen gün 4,44 lerden 5,29 tavan seviyesini gördüðü günde iþlem hacmi tam 35 milyon tl ye çýkmýþ...dün bu miktar 15 milyon tl olmuþ...þu saat itibari ile de 1,8 milyon tl dir...bu þekilde devam ederse gün sonunda ancak 5-6 milyon tl lik iþlem hacmi oluþacak...peki bu iþlem hacmi göstergesinin ne anlamý olabilir ??
arkadaþlar hisseler agresif çýkarken uzun vadeli tutmak isteyenler dahi trade amacý ile satýþ yaparlar bu sýrada amacý sadece çok kýsa sürede vole vurmak isteyen ky lar da alýþa gelirler...bu kýsacýlar fiyat aþaðý indiðinde panik yaparlar ve bu yüzden de bekledikleri karý yakalamayacaklarýný anlayýnca bu hisseden en kýsa sürede kurtulmak isterler...kýsacýlar fiyat kendi maliyetlerine yaklaþtýðý anda satýp kurtulma amacýnda olduklarý için hisse her yükselmek istediðinde bunlarýn satýþlarý ile karþýlaþýr...
bu þekilde bir kaç günde bu kýsacýlar satýþlarýný yapýp çýkarlar...daha önce uzuncu olan arkadaþlar ise sattýklarýný bu kýsacýlardan daha düþükten alarak yerlerine koyarlar...
bu süreçte hisse belirli bir süre sonra artýk ne yukarý çýkar (kýsacýlarýn satýþlarý yüzünden ) nede aþaðý iner (uzuncularýn alýþlarý yüzünden ) sonunda iþlem hacmi çok düþer ve stabil hale iner (çýkýþlardan önceki dönemdeki miktarýna kadar düþer ) bu durumda artýk düzeltme bitmiþ olur...kýsacýlarýn büyük bir çoðunluðu satýp kurtulmuþlardýr son kalanlar da hissenin iyicene durgunlaþtýðýný görünce satýp tamamen çýkarlar....
iþte hissedeki bu durgunluk aslýnda düzeltmenin de bittiðini gösterir...teknikçiler bunu bayrak formasyonu olarak görürler...hisse sonunda çok dar bir aralýða iþlem hacim düþüþüyle birlikte sýkýþýr...iþte tam da bu sýrada hisse tekrardan yukarýya sýçrayarak çýkmaya baþlar...bu sýçramada artýk hissenin önünü kesecek kýsacýlar da yoktur ve hisse bu þekilde baþka bir çýkýþ dalgasý oluþturur...
ben biraz önce iþlem hacimlerini inceledim...stabil olduðu vakitlerde 3-5 milyon tl lik iþlem hacimleri yapýyormuþ...iþte bu günkü iþlem hacmi aþaðý yukarý 5-6 milyon tl civarlarýna inecek görünüyor....sonrasýnda biraz daha aþaðý inerek 3-5 milyon tl aralýklarýna inecektir...
görüleceði üzere 35 15 6 milyon tl olarak iþlem hacmi gittikçe inmektedir..kýsacasý düzeltme sürecinin bitmesine az bir süre kalmýþtýr...
bu gün hareket marjý da çok kýsýtlý ve iþlem hacmi de iyicene düþüyor....bu verileri gören bir çok kiþi hissenin pilinin bittiðini söyleyebilir...oysa ben bu tür verileri gördüðümde seviniyorum..çünkü neyin yaklaþmakta olduðunu az çok biliyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bügün iyice fulledim. hadi hayýrlýsý.
Bundan bir ay onceye kadar in cin top oynargen sayfa yeni arkadaslar gelmis ....hayirlisi. ...bakalim ruzgarlar ne tarafa dogru esecek...
Yer Ýmleri