Dolar bazında öyle değil,orda da çöküş oldu.Ayrıca 2008 misali veya geçen yıl mart ayındaki gibi yandım allah zamanlarında borsada akıl mantık kalmıyor inanılmaz fırsatlar olabiliyor.Ben o tarz bir şey bekliyorum.1929 tarzı bir şey olursa benim senaryom mükemmelen çalışmış olur.Yani altında gümüşte patlama borsalarda çöküş,tedricen emtiadan çıkış borsaya giriş benim plan bu.
Planınız böyleyse GMSTR hisse senedi ve YZG tefas fonları beklerken en iyi sanal gümüş seçenekleri. Çünkü her ikisinin de fiziki gümüş dayanakları var. Bunlarda bekleyip borsalar çökerken dediğiniz olursa hızlıca saldırıp hisselere geçiş yapabilirsiniz.
Ben YZG tefas fonu aldım bir miktar. Fiziki olarak dayanaklı bir fon.
GMSTR de aynı şekilde dayanaklı bir hisse.
İse en uygunu bunlar. Bankalarda sanal gümüş hesapları var ama bunların hepsi karşılıksız ve dayanaksız. Gümüş aniden artarsa bunları kesin kapatıp size para verirler kendi belirledikleri fiyattan.
Bu sebeple sanalda iken bekleme yapmak için GMSTR ve YZG uygun görünüyor ani hareketler yapmak istenirse.
https://www.youtube.com/watch?v=b6CJO2WSiYw
Peter Schiff güzel anlatmış son videosunda. Özetle diyor ki, ev fiyatları arttığı için ev üreticileri çok mutlu ama evleri alacak olanlar faizler yerin dibinde olmasına rağmen bunun tam zıttı grafik çiziyor. Bu kadar borcun içine girmeye hiç niyetleri yok diyor.
Grafik şu, zerohedge'de vardı makalesi geçen gün:
İnsan neden ürettiği malı satamayacağını bile bile mutlu olur? Aynı senaryoyu hisse/borsaya uygulamak da mümkün bence. Hayati önemi olmayan ürünler hariç fiyatların artması bu ürünler dışındaki ürünleri üreten firmalara yaramaz.
Örnek olsun diye veriyorum, ekran kartı, işlemci üreten bir şirketin hissesine sahip olsanız (ki benim portföyümde bundan var, AMD efendim), normal şartlarda fiyatı 500 dolar olan kartın fiyatının 1000 dolara çıkmasına sevinir misiniz yoksa panikler misiniz? Bence bu tarz şirketlerde fiyat artışı inanılmaz kötü senaryoları tetikler.
Öbür yandan tuvalet kağıdı istediği kadar artabilir. Seve seve alacak insanlar. Bu tarz ürünleri üreten şirketler ise paraya para demezler.
ytd
Gümüş grafik uzun vadeli bakışla
![]()
ons altın ve gümüş enflasyonla birlikte rampalara alındı...roketleme gelen verilerle olacaktır...borsalar bana göre kötüyü fiyatladılar.özellikle bankacılık hisselerine bakınca neredeyse 1/4 , 1/5 değerler yerlerde sürünüyor.gümüş yılın yıldızı olacak mı bakalım..
Yer İmleri