Arkadaþlar günlük takas atabilir misiniz?
MI 4W cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlar günlük takas atabilir misiniz?
MI 4W cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasda City yabancý 0'dan 15 bine , bugün de 31.500 lota yükselmiþ..
City yabancý 70 bin lotu geçti...
DESA; 14 Yýl önceki tarihi zirvesini 2 ay önce kýrmýþ ve 2 aydýr üzerinde kalmýþ, yurt içi ve yurt dýþý satýþlarýný artýran, borçlarýný azaltan, esas faaliyet karýný yükselen, EBÝTTA sý artan, þirket sahibi tarafýndan toplanan ve hiç satýlmayan, 2019 yýlýnda C grubundan B grubuna geçen ve son 1-1.5 aydýr yabancý yatýrýmcýlar tarafýndan toplanan bir hisse olduðu halde niçin bu seviyelerde kaldýðýný anlayamýyorum. Ýnsanlar hiçbir beklentisi olmayan spekülatif kaðýtlarý alýp çok yüksek primler yaptýrýyorlar temel analize bakmýyorlar , sonrada kaðýda bastýklarýnda ah vah ediyorlar. Borsada böyle iþlem yapanlar kaybetmeye mahkumdur. Borsa endeksimiz gerçekten dolar bazýnda 1.7-1.8 sent gibi düþük seviyelerden dönüþ çabasýnda olduðu görünüyor(10 yýl içinde 3 kez 5 sent seviyelerini gördü). Uzun vadeli düþünen ve en az 2-3 yýl beklemeyi göze alan küçük yatýrýmcýlarýn temeli saðlam hisselerden portföy yapmasýnýn kazançlý olacaðýný düþünüyorum. Bu yazdýklarým 28 yýldýr borsa ile ilgilenen bir küçük yatýrýmcý olarak yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Aynen sayýn myy. Bol kazançlar...
Redmi Note 6 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Benim yaratýlýþýmda bir fevkaladelik varsa o da Türk olarak dünyaya gelmemdir."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Arkadaþlar hayýrlý pazarlar sn myy nin yorumuna sonuna kadar katýlmakla beraber ky olarak zayýf noktamýz spekülatif kaðýtlara atlamak hissenin çýkýþ sebebini bilmeden ve düþtükten sonra daha þu rakamdaydý hisse bedava bir hissenin neye göre pahalý veya neye göre ucuz olduðunu bilmeden atlamak neyse huylu huyundan vazgeçmez hatalý heberin etkisini atlattýðýmýzý ve bu hafta güzel performans sergiliceðimizi düþünüyorum borsada teknik ve temel kesinlikle önemlidir fakat algý yabana atýlcak bir durum deðildir manipülasyon hisseler hariç son iki ayýn prim þampiyonu desadýr kesinlikle yatýrým tasfiyesi deðildir kendi þahsi fikrimdir iyi bir hafta geçirme dileðiyle
Sn. myy
Þahsi düþünceme göre;
6 Aralýk yabancý takasý 1,94
18 Ocak yabancý takasý 8,30
6 Aralýk kapanýþ : 1,79
18 Ocak kapanýþ : 1,85
Yabancýnýn maliyet aralýðý ortada.
Maliyet yükselmesin diye hissenin yükselmemesini istiyorlar.
Artýk bu aralýkta alýnacak mal kalmayýnca bir sonraki level'a geçecekler.
Muhtemelen 15 Þubat Vergi dairesine sunulan kar/zarar açýklanýr.
Þubat sonu, mart baþý gibi de net kar/zarar rakamý açýklanýr.
En fazla 2 hafta daha top çevirebilirler, ondan sonra bilanço beklentisi satýn alýnmaya baþlanacak...
Yazdýðým yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri