DESA da bugünkü gibi hareketleri daha çok göreceðiz. SASA 1.7 tl den 10 liralara giderken çok silkelemeler yaptýlar (2017 mart ile 2018 mart arasýnda). Önemli olan þirketin kulvar deðiþtirmesi ve yeni beklentilerin oluþmasý. DESA nýn 9 aylýk finansal raporunu incelerken þirketin stoklarýnýn ve fabrikalarýnýn 362 MÝLYON LÝRAYA sigortalandýðýný fark ettim. 78 milyon olan finansal borçlarý düþünce 284 miyon kalýyor. Bu sigorta deðeri ile hisse fiyati 5.8 TL olmasý gerekir. Düz mantýk ile düþünürsek hissemizin kýsa sürede bu fiyata gelmesi gerekir. Bu nedenle ben DESA'yý 2019 da bu fiyatlara gelmeden satmayý düþünmüyorum. Bu fiyatlara geldiði zaman da blançolarý inceleyerek yeni hedefler belirlemeyi düþünüyorum.
YAZDIKLARIM ÞAHSÝ GÖRÜÞÜMDÜR. ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Maðaza kapatma devam edecek mi
Maðaza kapatma karlýlýk açýsýndan daha iyi bir geliþme. Þirket verimli çalýþmayan ve kira gideri nedeniyle karlý olmayan maðazalarýný kapatýyor. Buna karþýlýk daha uygun ve dolar üzerinden deðil TL üzerinden kiralamalar yaparak karlý çalýþmayý amaçlýyor. Ben þahsen maðaza kapatma haberi çýkýnca bir kamburdan daha kurtulduk diye seviniyorum( 2018 yýlýnda 11 maðaza kapattý 10 maðaza açtý). Þirketin satýþlarýnda ihracatýn payý giderek yükseliyor ve EURO cinsi borcu azalýyor, bu nedenle de finansal krize karþý güçleniyor. Hissemizin en güçlü özelliðinin bu olduðunu düþünüyorum. Þimdi top þirket yönetiminde, birde güzel bir temettü politikasý izlerlerse 15 yýllýk düþük piyasa deðerinin telafisi 2019 da olur sanýyorum.(YTD)
Sayýn pandacijyl yabancý takasý nasýl dün citi aldýklarýný satmýþmý?
Teþekkürler.
Hayýr satmamýþ... 179.798 lotu var...
Hayýr satmamýþ... 179.798 lotu var...
Çok teþekkür ederim.
Desa bedelli sermaye artýrýmý durumu varmýdýr sizce
Lenovo P1a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri