''Borsada uzun vadeli yatýrýmda bulunmak önemlidir. Ancak tek baþýna uzun vadeli yatýrýmýn yeterli olduðunu söylemek mümkün deðildir. Zira tercih edilen þirketin ayný zamanda büyüyen bir yapýya sahip olup olmadýðý da önemlidir. Eðer þirket uzun vadede gelir ve kârlýlýðýný istikrarlý þekilde artýrabiliyorsa gerçekleþtirilecek yatýrýmýn semeresinin alýnma olasýlýðý da söz konusu olabilecektir. Bunun dýþýnda zarar eden ya da gelir ve kârlýlýðý azalan veya rutin bir döngü sergileyen þirketlerin uzun vadede de olsa yatýrýmcýsýna kazandýrma þansý bulunmuyor. Þüphesiz borsadaki her hisse gibi zarar eden ya da rutin bir seyir içinde olan firmalara ait hisselerin piyasadaki genel seyre baðlý olarak zaman zaman yukarý çýkýþlarda bulunduðu gözlenmektedir. Ancak uzun vadede kazanç elde edebilmek için yatýrýmda bulunulan þirketin ayný zamanda büyüdüðünü görebilmek þarttýr. Aksi taktirde arada çýkýþlar sergilense de bu tür yükseliþler sýnýrlý kalacaktýr. Derimod’u deðerlendirirken de bu bakýþ açýsýný göz ardý etmemeli. Þirketin geçmiþ yýl mali performansý takip edildiðinde satýþ gelirini yükselmesine raðmen kârlýlýk noktasýnda zayýf kaldýðýný görmekteyiz. Yýllar içinde geçekleþen kâr rakamý yetersiz kalmakta ve istikrarlý büyüme gözlenememekte. Son olarak geçtiðimiz 2016 faaliyet döneminde kârýný düþüren firmanýn açýkladýðý 2017 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki düþüþ sürüyor. Ayný ivmenin devam etmesi halinde bu yýl sonunda da kârda düþüþ yaþanmasý þaþýrtýcý olmayacaktýr. Bu da ister istemez hissenin fiyatýna baský olarak yansýyacaktýr. Þirketin üç aylýk faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre alýnan krediler nedeniyle Aralýk 2016’da þirket aktifleriyle ortaklarýnýn þahsi mülkleri üzerinde toplamda 31,8 milyon TL tutarýnda ipotek verildi. Faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre kredi sözleþmesinde temettü ödemesi, yeni kredi kullanýmý, garantiler, þirket birleþmeleri, aktiflerin alýmý ve satýþý ve belirli ödemelere iliþkin sýnýrlayýcý hükümler bulunuyor. Sýnýrlamanýn detaylarý hakkýnda bilgiye yer verilmemekte. Tüm bunlardan ayrý olarak þirketin kamuya yaptýðý açýklamalarý geriye dönük incelediðimizde aleyhine açýlmýþ ya da firmanýn açmýþ olduðu herhangi bir davaya iliþkin bilgi bulunmuyor. Sonuç olarak tüm bilgiler bir arada deðerlendirildiðinde rutin döngü içerisinde hareket eden firmalar yerinde gelir ve kârlýlýðýný istikrarlý þekilde artýran firmalarýn takip edilmesi daha yerinde bir yaklaþým olacaktýr''
Yukardaki yazýyý biryerden alýntý yaptým.Yeni bir bilgi deðil. Derimod um çektiði kredinin þartlarý bunlarsa: bu para ödenmeden bedelsiz,yabancý ortak, birleþme gibi beklentiler olmayacak gibi duruyor.
Satýn kurtulun diyen ve sürekli olumsuz yazan arkadaþ hariç yorumlarýnýzý bekliyorum lütfen.ytd

Alýntý yaparak yanýtla

. herkes biraz dertlenip böyle þeyler yazabilir. Ben forumdaþlarýmla o kadar yarenlik etmeye varým. Þu yalan dünyada kime derdini anlatabiliyon. Benim etrafýmda borsacý da olmadýðýndan kimse beni anlamýyor da. Þu kaðýtta þöyle para kaybettim desen diyebildikleri tek laf "sat o zaman". Keyiflenip bi þöyle kazandým desen "kardasýn madem sat o zaman". Borsacýyý borsacýdan baþkasý anlamýyor. Yarenliði adamý kesmiyor. Yarýn dertlenirsek biz de yazarýz böyle. Robot deðiliz ki her zaman realistik, sadece bilgi vb komuþalým.
Yer Ýmleri