Sn. antispek;
Gedza, Bakab, Uluse, Derim'i de unutmayýn derim.
Uluun, Gerel, Arsan da güzel duruyor.
Bol kazançlar dilerim.
"Ya bir yol bulacaðýz ya da bir yol açacaðýz"
uluse zaten prtföyümde vae
bakab ile uluse zaten vardý,ama torbaya yazmayý unutmuþumgedza ve derim de çok iyi...liste çok uzar diye yazmadým...ekranýmda onlar
gerel bilançodan ziyade elektrikli araba motivasyonuyla ilerliyor..arsan bilanço iyi ama hesabýma göre çok ucuz görünmüyor,uluunu incelemedim...bi bakayým yine...teþkkürler mausolos...
uluun göz attým...hakkaten saðlam kapatmýþ son dönemi...tek sýkýntý kýsa vade borcu çok fazla...ancak iskontolu...
metal bilanço güzel akr açýkladý
Bilanço okumalarýndan sonra artýk listemin baþý Kutpo yaptým.Þahsen ilk çeyrek bazýnda 2017 nin 20 katý civarý net kar bekliyorum.
Alýnan sipariþ avanslarý ve de buna ilintili hammadde stoklarý tarihi rekorda,özellikle turizmdeki ertelenmiþ talep kaynaklý olabilir.Yüksek kur ve yeni fabrikanýn da katkýsýyla ihracat oraný,miktarý da yükselmiþ,daha da yükselecek gibi..Bana göre piyasadaki çöküþler alým fýrsatý olur,bilançolar endiþesiz beklenir.
Kutpo,Gents beklentileriyle F/K ve defter deðerleri düþük kalmýþ finansal yapýlarý çok saðlam þirketler.
Ustam;
Daha sýk yazmalýsýn. Boþ kalmasýn topik. Haftada, ayda bir uðramayla olmaz bak.
Piyasa, sektör, þirket analizleri görebilsek güzel olurdu. Biz de elimizden geldiðince destek olmaya çalýþýrdýk.
Sn.ÇiftçiDede, Kutpo'ya dikkat çekmiþ. Son bilançoyu fazla beðenmedim. 1.çeyrek nasýl gelir bilemiyorum.
Turizm ve düðün sezonun yaklaþmasý ve ihracat ayaðý olumlu katký yapabilir.
Ben de Mayýs ayýnda açýklanacak bilançolarý dört gözle bekliyorum.
Uluun þu an uykuda. Ciddi finansal gider yazýyor. Zaten %2-3 gibi küçük marjlar ile çalýþýyor. Borç tarafý karý eritiyor.
Fakat son bilançoda faal.karý güzel. Bu çeyrek de bunun üzerinde bir miktar olursa tadýndan yenmez.
Hele ki ikinci yarýda açýlacak yeni fabrika ve depolar sayesinde kar marjýndaki iyileþme Uluun'u alýp götürecektir farklý diyarlara.
Ben, yakýn markaj ve gözlem altýna aldým. Olumlu deðiþimlerde birlikte yürümek için fýrsat kolluyorum bu güzel þirketimiz ile.
"Ya bir yol bulacaðýz ya da bir yol açacaðýz"
Dönemsel bilanço analizine bir öngörüde biz yapalým. Metal ve metale duyarlý yada aðýrlýklý þirketlere dikkatttttttttt. 1 ay önce 84 dolar olan cevher 61 dolara geriledi. Metal de ikinci çeyrek den sonra büyük bir tehlike geliyor gibi. Hem kapasite düþüþü, hem de karlýlýk düþüþü olasýdýr.
Yer Ýmleri