“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
En aðýr iþçi benim;
Gün yirmi dört saat, seni düþünüyorum.
Ümit Yaþar Oðuzcan (Aðýr Þiir)
Hoþ geldin.
Özlettin.
Efes Pilsen, Tuborg ve Bomonti bira satýþ temsilcileri bir gün birahaneye gitmiþler.
Efes temsilcisi "bana bir Efes, çerez, patates tava, kokoreç" demiþ...
Bomonti temsilcisi "bana da bir Bomonti, çerez, patates tava ve közde kokoreç" demiþ..
Tuborg temsilcisi "bana da" demiþ "bir Çamlica gazozu, yanýnda da sigara böreði yeter" demiþ..
Efes ve Bomonti temsilcileri Tuborg temsilcisine "rahatsýz mýsýn?" diye sormuþlar, "yooo" demiþ, "siz bira içmeyince ben de içmeyeyim dedim" demiþ.
Tuborg kýrmýzý mý deseymiþ denilir, ben derim.
Þaka bir yana, bütün biralar aþaðý yukarý eþittir. Hepsinde þeker vardýr, hepsi mayalýdýr. Hepsi alkolünü kendisi üretir, aynen þarap gibi.
Fermantasyon sürecinde yaklaþýk yüzde beþ oranýnda alkol üretirler, boza da üretir, alkolün oraný bira þerbetinin yoðunluðuna göre farklýlýk gösterebilir
Yer Ýmleri