Originally Posted by
ibrahim
amacýmýz herkese yararlý bilgiler sunmak olduðu için burada yazmayýda bir görev bildim,sadece cuma günü 148.076,83 liralýk iþlem yapmýþým, viopta çalýþmadýðým sadece hisse bölümünde çalýþtýðým için ve komisyon oraný onbinde 2 olduðu için kredili iþlemleride yoðun kullanýyorum. haftasonu masraflarý kontrol ettiðimde sadece cuma günkü sermaye hareketlerim aþðýdaki gibi gözüküyor ;
1) daha önceden kendi paramla aldýðým ve poziyonumu koruduðum hisselerdeki sermaye kazancým net 653,64 tl artýþ var.
2)19116,83 liralýk yine kendi paramla cuma günü aldýðým ve pozisyonu kapamadan devam ettiðim hisseler için 337,22 brüt kazanç ve 4.01 tl komisyon+borsa payý ve BMSV düþersek net 333,21 tl artýþ var,
3)128960 tl lik kredili iþlem sonucu, ayný gün kapattýðým için 480 tl brüt ve 27,11 tl komisyon+borsa payý ve BMSV düþersek net 452,89 tl lik nakit artýþý var (t+2)
3 adýmýda toplarsak. net 1439.74 liralýk portföyün büyümesi gerekirken osmanlý menkul internet sayfasýnda sadece 788 tl lik artýþ var. bu durumda aradaki yaklaþýk 651 tl lik para nereye gitti anlayamadým, pazartesi arayýp öðrenmeye çalýþcaðým inþallah bir sonuç çýkar.
sizde böyle þeyler oluyormu? sadece önceden belirttiði masraflarý alan, sürpriz yada hatalý para kesmeyen, GÜVENÝLÝR ve ANLAÞILABÝLÝR ayný zamanda kredili iþlem yapabileceðim bir aracý kurum arýyorum. hesap iþletim ücreti alýnmamasý þartýyla onbinde 4 hatta onbinde 5 e bile razýyým.
maliyet hesaplamanýzý gözden geçirin. aracý kurumlarýn maliyet sekmesi kabaca ortalama maliyeti gösterir zaten , dinamik hesaplama yapmaz... siz aracý kurumdaki bakiye kýsmýna bakacaksýnýz...
samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.
Yer Ýmleri