Türkçemizi doðru ve güzel kullanmayanlara internet eriþimi saðlamayacaksýn! Kendi yazdýklarýný bile anlamýyorlardýr ya da bile bile sizi yanlýþ yönlendiriyorlardýr. Bu kadar mý zor noktalama iþaretlerini kullanmak ve imla kurallarýna uymak! Ýnsan kendi dilini kullan(a)madýðý için utanýr!
Yanlýþ anlamadýysam 1000 lotun varsa 572 lira veriyorsun. %57
HUAWEI CAN-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en az bilgi paylasimi yapilan forum selgd galibabedelli oluyor, cagri oluyor, burada tik yok... insan net bilgi bulamiyor, hic bir yerde net bilgi yok. neyse; geyik ve lagaluga icin devam buradayiz
![]()
Türkçemizi doðru ve güzel kullanmayanlara internet eriþimi saðlamayacaksýn! Kendi yazdýklarýný bile anlamýyorlardýr ya da bile bile sizi yanlýþ yönlendiriyorlardýr. Bu kadar mý zor noktalama iþaretlerini kullanmak ve imla kurallarýna uymak! Ýnsan kendi dilini kullan(a)madýðý için utanýr!
Deðerli arkadaþlar muhasebeci
yada mali müþavir deðilim ama mühendis olduðumdan biraz matematik bildiðimden þöyle bir hesap yaptým þirket sermayesi 21 milyon öz sermayesi 12.6 milyon 12.6/21:0.6 eder.yani þirketin þu anki fiyatý 0.6tl.Þirket sermayesini 3 te bire düþürdü 3x0.6=1.8 tl eder.12.6 tl özsermaye ye 4 milyon bedelli eklendi yani özsermaye %33 arttý yani 1.8X%33=2.4 tl eder.Þirketin olmasý gereken fiyatýYeniden deðerleme fonunda alaçatýda 4 dönüm arazi sadece 4 milyon etse özsermayeye %33 daha ekle Diðer arazilerin yeniden deðerlemesi 6 yýldýr yapýlmýyor 2 milyonda yeniden deðerleme farký ekleyin %15 te özsermayeye o katký yapýyor.Þirketin olmasý gereken bu günkü fiyatý bunlarýda eklediðinizde 3.2 tl yapýyor.Þöyle bir hesap daha yapabiliriz.þirket özsermayesi 12.6 +4bedelli artýrýmý+4 Alaçatý+2 Yeniden deðerleme farký.=Toplam özsermaye22.6/7=3.2Tl
Deðerli arkadaþlar 2013 yýlýnda çýkan yeni SPK yönetmeliðinde yapýlan birçok deðiþiklikten biride Ana pazarda iþlem yapan þirketlerin semaye bölü özsermaye oranlarýndaki deðiþiklikti ve bu oranýn en az 1 olmasý gerekiyordu.Þirket sermaye azaltýmý ile bu oraný yakalamýþ olup.Ana pazara geçmesi için önünde bulunan engeli aþmýþ oldu bedelli sermaye artýrýmý ilede borçlarýný yarýya indirmiþ oldu þu anda önümüzde gözaltý pazarýndan kesin kurtulacak olan bir þirket duruyor.
Bedelliden sonra yakýn izleme pazarýndan çýkma oladýlýðý yüksek.. Ama faliyet alaný dar ve ciro hacmi düþük bir þirket
Hskim ortak þirket ile veya barsa grubun diðer gýda alanýndaki þirketleri ile birleþtirilirse (finans borç yükü getirmeyecek þirketlerle) daha hacimli bir þirkete dönüþtürülmesinde yarar var.
Deðerli arkadaþlar fiyatýn þu an bu seviyelerde olmasýnýn müsebbihi malesef tamamen bizler yani küçük yatýrýmcýlarýz.Günlük küçük montanlý alýþ satýþlarla 3 5 kuruþun peþinde olan arkadaþlar var 5 10 tl daha kazanayým diye satýp aþaðý fiyat bekleyen arkadaþlar var.Özellikle Marbaþtan.Akbanktan Garantiden ve Þekerden alýþ satýþ yapan arkadaþlar bu hisse sizin yüzünüzden böyle kepaze niye iþ vakýf deniz global bunu yapmýyor.Burasý trede yapýlacak bir þirket deðil.Ondan sonra hep beraber oturup sýzlanýyoruz hissenin yukarý gitmesi için ne yapýyoruz oturup bir düþünelim en azýndan ben kendi strajemi söyleyim birikiktirdiðim parayý yatýrýyorum vay burdan satýp aþaðýdan alýyým demiyorum biraz daha düþsün burdan alýþ yapayým diye düþünmüyorum Özellikle Marbaþ Þeker ve Akbanktaki arkadaþý merak ediyorum ne yapmaya çalýþýyor
tabi birde þirketin sahibi var yaklaþýk 15 yýldýr gözaltý pazarýnda olan þirketi için hiçbir þey yapmayan bir insan kendi þirketine güvenmiþ þirketini severek sürekli hissedarý olmuþ yýllarca yýlmamýþ ümitle beklemiþ bedelli sermaye artýþlarýnda hep elinden geldiði kadar destek olmuþ,bankadan kredi çekerek bedelliye katýlmýþ bu þirketten 3 5 kuruþ kazanýrým ümidiyle yýllarca beklemiþ ancak her beklenti sonunda hayal kýrýklýðýna uðramýþ ama yýlmadan beklemeðe devam etmiþ küçük vefalý yatýrýmcýsýnýmý düþünecek
Yer Ýmleri