Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 120/250 ÝlkÝlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 953 - 960 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    TCMB DOÐRUSUNU YAPTI

Sn.Roxette MB tam da benim istediðim gibi davrandý... 4,80-4,90 TL den USD almak isteyen alsýn.. MB sý faiz yükümlülüðünü yerine fazlasý ile getirmiþtir. Sorunun faizler olduðunu sanmýyorum. MB sý da ayný fikirde olmalý...

Faizlerde geldiðim durum Nijerya'nýn iki katýdýr.....

Çok açýk yazýyorum; Seçimler sonrasýnda yabancý Türkiye'yi hýzla demokrasi çizgisinden uzaklaþan tek adam liderliðinde bir ülke olarak deðerlendirdi.

Üzerine Moody's ve Fýtch'den gelen not indirimleri son sert darbeyi vurdu.

Sn.CB nýn da Ekonomi ve Maliye Bakaný olarak damatýný atamasý ilk baþta sanki yabancýnýn tüm endiþelerini haklý çýkarýr gibi durdu..

Yabancý fonlar ve kredi derecelendirme kuruluþlarý bu yeni hükümete hiç ama hiç KREDÝ tanýmadý. DÝREKT SIFIR ý verdi.

Bence haksýzlýk edildi.. Ýdam sehpasýndaki mahkuma bile hak tanýnýr.

Oysa; Sn.Albayrak tüm siyasi görüþteki ekonomistleri, tüm fon yöneticilerini, tüm üniversite temsilcilerini bir araya getirdi. OVP yi tek baþýna yapmayacaðýný ortak akýl, fikir alýþ veriþi ve piyasa beklentileri doðrultusunda EYLÜL ayýndan önce hayata geçirileceðini, bu toplantýlarýn ise devamlýlýðý olacaðýný beyan etti..

Bence oldukça makul...

MB sýna gelince.. MB bence hayli kuvvetli frene bastý. Bugün tahmin edilen 150-200 baz puanlýk faiz artýþý zaten durmuþ olan piyasayý direkt kapatabilirdi..

Tahminimce; hükümet tarafýndan kabul görecek %3-%4 arasý bir ekonomik büyüme ve enflasyon önleyici ekonomik önlemler, kamu maliyesindeki disiplin ile yeniden KUR gevþeyecek, borsa yükselecektir.

Ben her zaman önceki yazýlarýmda da belirttim... Bu büyüme derdimiz nedir? Neden büyümek zorundayýz? diye ama kimse makul bir cevap yazamadý.

Nüfus geliyor büyümek lazým diyenler oldu; nüfus kontrolü yaparsýn olur biter...

%11-%13 büyüme nedir allah aþkýna?

Türkiye'de ekonomiyi durdurmadan yumuþak bir yavaþlama çok önemlidir.. BIST te fiyatlanan 88,000 endeks ekonominin STOP ettiðinin fiyatýdýr.

Oysa, yavaþladýk, hatta durma hýzýna geldik... Ama durmadýk. Araç yavaþta olsa yoluna devam ediyor.. Bence herkes dersini de aldý. Makinist FREN e basýyorsa VAGON larýn itiraz etme þansý yoktur. Ýtiraz edip hýz artýrýrsa ilk virajda devrilir.

ÞÝmdilik kaza yapmadan SN.Albayrak durumu anlamýþ görünüyor...

TCMB sý da yapacaðý ekstra fren ile ekonomiyi durdurabilirdi.. Ama faiz artýrmadý....

Önümüzdeki 6 aylýk süreçte durum daha net anlaþýlacaktýr...

Bol Kazançlar...
    Eðer bugün MB faiz artirsaydi faiz talebinin arkasý kesilmiyor olurdu.bence yerinde bir karar ..faiz artýrýlacak sa bile bu piyasanýn istediði zamanda olmamalý.kur gevserken yapýlmalý.esas olan piyasalara güven vermek.enflasyon mutlaka bistte fiyatlanir.ve yükseliþe neden olur.

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Piyasa bir faiz artýþýni daha kaldiramazdi.

Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

3.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Eðer bugün MB faiz artirsaydi faiz talebinin arkasý kesilmiyor olurdu.bence yerinde bir karar ..faiz artýrýlacak sa bile bu piyasanýn istediði zamanda olmamalý.kur gevserken yapýlmalý.esas olan piyasalara güven vermek.enflasyon mutlaka bistte fiyatlanir.ve yükseliþe neden olur.

sN.Human tam da anlatmak istediðim þey bu idi. Piyasa bir faiz artýþýný daha kaldýramaz. Kredi talepleri sýfýra inebilir. 2 dükkaný olan adam bir diðerini kapatabilir...

Kredi talebi olmayan yerde mevduat talebide olmaz. Yükselen politika faizine raðmen azalan Mevduat faizleri gibi tuhaf anamoly ler ortaya çýkar...

O sebeble borcumu ödemeye devam edebilmek için bu iki dükkan açýk kalmalýdýr.. Belki 3.cü dükkaný açma fikrinden vazgeçip kalanlarý ile devam etmeliyiz...

O sebeble MB doðru idi..

Burada GÜVEN problemi HÜKÜMETÝN... Hükümet CB lýðýný, meclis çoðunluðunu, milletvekili sayýsýný, meclis baþkanlýðýný, bakanlýklarý aldýðýný YABANCIYA iyi anlatsýn yeter...

Berat Albayrak süpriz, kabul... Lakin Ali Babacan da geldiðinde 37 yaþýnda idi.. Sn.Albayrak 40 yaþýnda...

Sn. Albayraðý savunduðum filanda anlaþýlmasýn... Ama her kim olursa olsun en az 6 ay süre tanýmak gerekirdi... Oysa; 1sn bile tanýnmadý..

Enflasyon elbette BIST te fiyatlanacaktýr... %20 mevduat faizlerinin olduðu yerde maaþ artýþlarýda o oranda devamýnda üretilen mal ve hizmetlerin bedeli de o oranda artacak, hasýlatý etkileyecek, yüksek hasýlatta yüksek kar getirecektir...

Lakin ilk faiz artýþý devamýnda gelen ilk bilançolardaki karlýlýklar bir nebze düþük gelebilir... Ama 4. çeyrekte bu enflasyon artýsýda bilançolarda yer alacaktýr...

4.  Alýntý Originally Posted by karamizah Yazýyý Oku
    Güzel tespit. Sermaye birilerinin elinde ve istedikleri gibi yön veriyorlar. Biz ise farenin peynirden týrtýkladýðý yer kadar kendi payýmýzý çýkarmaya çalýþýyoruz.

Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
    Sn.Karamizah hep dedim ve demeye de devam ediyorum. Türk halký olarak; belki haklý gerekçeler olarak belki ekonomik kriz sebebi ile; her zaman PASÝF lerde yer aldýk. Türklere sorsan herkesin tarla, bað, bahçe, ev, kat, daire vardýr... Der ki; hepsi 1,000,000 USD eder.. Oysa ayný kiþilere sorsan 50,000 USD var mý? Yok ki derler...
    Genelde Yahudi ve Ermeni tüccarlar pasiflerde olmaz lar.. Aktif kalemlerdelerdir. USD, Euro, Altýn gibi... Bunlar ile borç verirler, alýrken USD, altýn isterler... Ev yada daire istemezler.. Senin pasif kalemin güçlüdür ama borcun vadesi geldi mi lazým olan USD dýr.. Hem de NAKÝT...

O an nakit yok ise; seninle "Kedinin Fare ile oynadýðý gibi oynarlar"

Geçenlerde bir grafik inceledim.. Son 10 yýlda borç alýnan her 3 USD ýn 2 si Gayrimenkullerde kullanýlmýþ...

Gerçekten çok vahim bir tablo idi.. Oysa bu evler ne katma deðer saðlar ne de borcu geri ödemek için kar...

Alýntý Originally Posted by elma Yazýyý Oku
    Geçmiþte yapýlan hatalardan ders alýnmadýðýný, ayný bildik yoldan devam edileceðini ilan etmiþ oldular.

Enflasyonla mücadele sadece sözde, ancak gerçekte her ne pahasýna olursa olsun, sanal da olsa büyüme tek hedef görünüyor. Büyümeyi de enflasyonla finanse etmek istedikleri çok açýk, zira dýþarýdan kaynak gelmiyor.

Bundan sonra enflasyonun giderek hýzlandýðý, gelir daðýlýmýnýn giderek bozulduðu, her ne kadar istemeseler de faizlerin hýzla yükseleceði bir rotaya girmeye zorlanmýþ görünüyoruz.
    Sn.Elma elbette haklýsýnýz. Lakin, o vakit dükkaný kapatýp gitmek gerekir.. Bunu yapamayacaðýmýza göre tekrar bir noktadan baþlayýp 2010 lar da yapabildiðimizi tekrar yapmalýyýz. O zaman 2 yýllýk tahvil faizimizin %4,5 lar da olduðunu biliyorum... Þimdi %20 küsürlerde...

Bu faiz artýþýnýn tamamýnýn finansal odaklý olduðunu düþünmüyorum. O zamanda ayný oranda CARÝ açýk vardý, o zamanda da enflasyon vardý, o zaman da da borç vardý.. Çalýþýp borcumuzu ödüyoruz..

Bence sýkýntý acaba HÜKÜMET demokrasiyi askýya alýr mý? Yabancýnýn endiþesi budur..

Bu konuyu hükümet yabancýya iyi anlatýr, ikna ederse; sýký mali politika izleyeceklerini söylerler ise, paralarý ile çok hýzlý bir þekilde geri dönerler.

Alýntý Originally Posted by karamizah Yazýyý Oku
    Kurun yüksekliði enflasyona neden olur. Eðer enflasyon üzerinde reel pozitif faiz verilmezse yabancý kaçar. Yabancý kaçtýkça kur daha da yükselir. Kýsýr döngü böyle sürüp gider. Zaten bilanço küçülten bir fed var, özel sektörün borç ödemelerini üzerine ekleyin. Mart 2019 da seçim var. Ne kadar sýký bir mali politika güdülebilir ki? Bunlarý da düþündüðünüzde kurun gevþeyebileceðine gerçekten inanabiliyor musunuz?

Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
    Bu argümanlara itirazým yok... Cevaplarým var...

FED olayý %0,25 lik bir faiz artýþý... Ancak; Türkiye'de tüm faiz artýþlarýnýn ve USD bilanço küçültme riskinin tamamýyla fiyatlandýðýný düþünüyorum. Hem de abartýlý bir þekilde...
    FED sonsuza dek faiz artýramaz..

Unutmayalým ki FED %0,50 olan politika faizini 2012 Mayýs ayýnda TED BERNANKE ile yapýlan açýklama ile %0,25 kademeler ile %2 ye kadar artýrmýþ durumda... Geleceði nihai nokta %2,50 ile en fazla %3,0 olacaðýdýr...

Belki de %2,5 ile bitirecekler... Çünkü geliþmiþ 350 milyonluk bir ekonomide çarklarý STOP ettirmek çok kolaydýr.. geliþmiþ ekonomilerde faizler ile oynamak; Geliþmekte olan ülkeler gibi basit deðildir...

Mesela Japonya...

Yani; FED olayýnýn ve özel sektör borç yapýsýnýn; Türkiye'de TL varlýklarda dibine kadar fiyatlarýn içinde olduðunu düþünüyorum..

Bakýn bugün AKBNK borsa nýn en deðerli markasý ve bankasýdýr.. 1.ci dir. 2018/7 ayýnda 6,42 TL ile fiyatlandý.. Bugünden itibaren %10 düþürürek giderseniz 2008 yýlý 7 ayýnda 2,46 TL yi görürsünüz...

2008 yýlý 7.ay da ABD ve tüm dünyada GLOBAL BANKACILIK ve FÝNANS krizi tüm gücüyle patlamýþtý.. Hergün ABD de 2 yada 3 banka 1 yýl boyunca battý... ABD de 2008 ve 2009 yýlýnda 250 adet irili ufaklý finans ve banka kuruluþlarý batmýþtý...

Batanlardan birisi Amerikan DOLARI ný tarihte ilk basan BANKALARDAN birisi olan 1700 lü yýllardan beri faaliyet içinde olan LEHMAN BROTHERS idi.. Kriz bu denli ciddi idi...

Bu küresel kriz ile 2008 de Akbank 2,46 TL ile DÝBÝ görmüþtü.. 2008 yýlýnýn 2,46 TL si=2018 yýlýnýn 6,42 TL si...

Daha fiyatlarýn içinde ne kadar olmasý gerek...

Ben burada RASYONEL düþünmeyi býrakýp tamamen tekrar modunda Enflasyon, Cari açýk, Özel sektör borç arasýnda gerçekleri bir türlü göremediðimizi düþünüyorum.

Bakýn Japonya ve AB dönem baþkaný Junker arasýnda dünya ticaretinin %33'ünü oluþturan ve aralarýnda gümrük vergilerini kaldýracaklarý bir anlaþmaya imza atýldý; piyasalar görmedi...

ABD-ÇÝN arasýndaki ticaret savaþlarýndan Türkiye ve benzer ülkeler ABD ye ve Çin e daha fazla mal satýp karlý çýkabilirler.. Ben bu durumda EREÐLÝ gibi demir çelik sektörümüzü çok avantajlý görüyorum.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Trump ile Putin Helsinki zirvesinde dünya tarihinde daha önce hiç olmadýðý kadar samimi ve dost canlýsý bir toplantý sergilediler ki ABD de demokratlar dahi eleþtirdi.. DÜnya ticareti ve barýþý için bence çok önemli idi.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Suriye Savaþý ile allah aþkýna bir tane haber duyan varsa yazsýn buraya.. Hemde lafýmý geri alayým. Suriye Savaþýnda dahi ABD Rusya bitirmediler ama en azýndan DURDURDULAR.... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de Turizm tüm yýllarýn en iyi rekorlarý ile 2018 Temmuz ayýnda kadar NET 20 milyar USD gelir yazdý. Ekim ayýna kadar hedef 36 milyar USD... Her yer týklým týklým.... Turizm tam gaz... Avrupalýsý, Rusu, ortadoðulusu... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de seçimler bitti. Belki de en önemli belirsizlik ortadan kalktý. Seçimler sebebi ile 5000 puan birden düþen borsa; Baþkan baþka partiden olursa; meclis baþka partiden olursa endiþeleri ile de bir 10,000 puan daha düþen endeks; Baþkanýnda, meclisinde ayný partiden olmasýný görmezden geldi.. Geçmiþ 25 seçimin 25 inide alan AKP için; þimdi de 9 ay sonraki Belediye seçimleri risk oluþturuyor diyoruz.. Ben size buradan yazayým 10 ay sonraki yerel seçimleri piyasa için gerçekte SIFIR risk olmalýdýr...

Ekonomi bakaný OVP ben tek baþýma hazýrlamayacaðým, her konudan her düþünceden, siyasetçi, ekonomist bilim adamý, yatýrýmcý olucak ve bu önümüzdeki 2 ay çok sýký gece gündüz çalýþýp herkese piyasa taleplerine uygun OVP hazýrlayýp uygulayacaðýz diyor. Ama piyasalar bunu da görmüyor...

Varsa yoksa enflasyon, dýþ borç, cari açýk....

Yahu azýcýk rasyonalite... Bu yukarýdakiler Türk ekonomisinde Haziran 2018 de mi bir anda mý oldu? 2018 Ocak ayýnda yok
    muydu?

O sebeple ben herþeyin fiyatlarýn içinde fazlasý ile olduðunu düþünüyorum ki gele gele MB 100 baz puan artýrmadý USD 3,92 oldu diyoruz...

Yahu geçen ay MB 500 baz puan faiz artýrdý da USD a ne oldu ki; bu sefer 100 baz puan artýrsa USD ýn belini kýracaktý, kýramadý oldu diiyoruz...

Anadoluda bir laf vardýr ya " Kör idi; öldü Sürme göz oldu..."

Alýntý Originally Posted by ada Yazýyý Oku
    itibar veremiyorum dön dolaþ diyor.teþekkürler,çok faydalý bir yazý olmuþ.
    Sn.Ada çok teþekkür ederim... Okumanýz bana yeter.

5.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.Karamizah hep dedim ve demeye de devam ediyorum. Türk halký olarak; belki haklý gerekçeler olarak belki ekonomik kriz sebebi ile; her zaman PASÝF lerde yer aldýk. Türklere sorsan herkesin tarla, bað, bahçe, ev, kat, daire vardýr... Der ki; hepsi 1,000,000 USD eder.. Oysa ayný kiþilere sorsan 50,000 USD var mý? Yok ki derler...
    Genelde Yahudi ve Ermeni tüccarlar pasiflerde olmaz lar.. Aktif kalemlerdelerdir. USD, Euro, Altýn gibi... Bunlar ile borç verirler, alýrken USD, altýn isterler... Ev yada daire istemezler.. Senin pasif kalemin güçlüdür ama borcun vadesi geldi mi lazým olan USD dýr.. Hem de NAKÝT...

O an nakit yok ise; seninle "Kedinin Fare ile oynadýðý gibi oynarlar"

Geçenlerde bir grafik inceledim.. Son 10 yýlda borç alýnan her 3 USD ýn 2 si Gayrimenkullerde kullanýlmýþ...

Gerçekten çok vahim bir tablo idi.. Oysa bu evler ne katma deðer saðlar ne de borcu geri ödemek için kar...

Sn.Elma elbette haklýsýnýz. Lakin, o vakit dükkaný kapatýp gitmek gerekir.. Bunu yapamayacaðýmýza göre tekrar bir noktadan baþlayýp 2010 lar da yapabildiðimizi tekrar yapmalýyýz. O zaman 2 yýllýk tahvil faizimizin %4,5 lar da olduðunu biliyorum... Þimdi %20 küsürlerde...

Bu faiz artýþýnýn tamamýnýn finansal odaklý olduðunu düþünmüyorum. O zamanda ayný oranda CARÝ açýk vardý, o zamanda da enflasyon vardý, o zaman da da borç vardý.. Çalýþýp borcumuzu ödüyoruz..

Bence sýkýntý acaba HÜKÜMET demokrasiyi askýya alýr mý? Yabancýnýn endiþesi budur..

Bu konuyu hükümet yabancýya iyi anlatýr, ikna ederse; sýký mali politika izleyeceklerini söylerler ise, paralarý ile çok hýzlý bir þekilde geri dönerler.

Bu argümanlara itirazým yok... Cevaplarým var...

FED olayý %0,25 lik bir faiz artýþý... Ancak; Türkiye'de tüm faiz artýþlarýnýn ve USD bilanço küçültme riskinin tamamýyla fiyatlandýðýný düþünüyorum. Hem de abartýlý bir þekilde...
    FED sonsuza dek faiz artýramaz..

Unutmayalým ki FED %0,50 olan politika faizini 2012 Mayýs ayýnda TED BERNANKE ile yapýlan açýklama ile %0,25 kademeler ile %2 ye kadar artýrmýþ durumda... Geleceði nihai nokta %2,50 ile en fazla %3,0 olacaðýdýr...

Belki de %2,5 ile bitirecekler... Çünkü geliþmiþ 350 milyonluk bir ekonomide çarklarý STOP ettirmek çok kolaydýr.. geliþmiþ ekonomilerde faizler ile oynamak; Geliþmekte olan ülkeler gibi basit deðildir...

Mesela Japonya...

Yani; FED olayýnýn ve özel sektör borç yapýsýnýn; Türkiye'de TL varlýklarda dibine kadar fiyatlarýn içinde olduðunu düþünüyorum..

Bakýn bugün AKBNK borsa nýn en deðerli markasý ve bankasýdýr.. 1.ci dir. 2018/7 ayýnda 6,42 TL ile fiyatlandý.. Bugünden itibaren %10 düþürürek giderseniz 2008 yýlý 7 ayýnda 2,46 TL yi görürsünüz...

2008 yýlý 7.ay da ABD ve tüm dünyada GLOBAL BANKACILIK ve FÝNANS krizi tüm gücüyle patlamýþtý.. Hergün ABD de 2 yada 3 banka 1 yýl boyunca battý... ABD de 2008 ve 2009 yýlýnda 250 adet irili ufaklý finans ve banka kuruluþlarý batmýþtý...

Batanlardan birisi Amerikan DOLARI ný tarihte ilk basan BANKALARDAN birisi olan 1700 lü yýllardan beri faaliyet içinde olan LEHMAN BROTHERS idi.. Kriz bu denli ciddi idi...

Bu küresel kriz ile 2008 de Akbank 2,46 TL ile DÝBÝ görmüþtü.. 2008 yýlýnýn 2,46 TL si=2018 yýlýnýn 6,42 TL si...

Daha fiyatlarýn içinde ne kadar olmasý gerek...

Ben burada RASYONEL düþünmeyi býrakýp tamamen tekrar modunda Enflasyon, Cari açýk, Özel sektör borç arasýnda gerçekleri bir türlü göremediðimizi düþünüyorum.

Bakýn Japonya ve AB dönem baþkaný Junker arasýnda dünya ticaretinin %33'ünü oluþturan ve aralarýnda gümrük vergilerini kaldýracaklarý bir anlaþmaya imza atýldý; piyasalar görmedi...

ABD-ÇÝN arasýndaki ticaret savaþlarýndan Türkiye ve benzer ülkeler ABD ye ve Çin e daha fazla mal satýp karlý çýkabilirler.. Ben bu durumda EREÐLÝ gibi demir çelik sektörümüzü çok avantajlý görüyorum.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Trump ile Putin Helsinki zirvesinde dünya tarihinde daha önce hiç olmadýðý kadar samimi ve dost canlýsý bir toplantý sergilediler ki ABD de demokratlar dahi eleþtirdi.. DÜnya ticareti ve barýþý için bence çok önemli idi.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Suriye Savaþý ile allah aþkýna bir tane haber duyan varsa yazsýn buraya.. Hemde lafýmý geri alayým. Suriye Savaþýnda dahi ABD Rusya bitirmediler ama en azýndan DURDURDULAR.... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de Turizm tüm yýllarýn en iyi rekorlarý ile 2018 Temmuz ayýnda kadar NET 20 milyar USD gelir yazdý. Ekim ayýna kadar hedef 36 milyar USD... Her yer týklým týklým.... Turizm tam gaz... Avrupalýsý, Rusu, ortadoðulusu... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de seçimler bitti. Belki de en önemli belirsizlik ortadan kalktý. Seçimler sebebi ile 5000 puan birden düþen borsa; Baþkan baþka partiden olursa; meclis baþka partiden olursa endiþeleri ile de bir 10,000 puan daha düþen endeks; Baþkanýnda, meclisinde ayný partiden olmasýný görmezden geldi.. Geçmiþ 25 seçimin 25 inide alan AKP için; þimdi de 9 ay sonraki Belediye seçimleri risk oluþturuyor diyoruz.. Ben size buradan yazayým 10 ay sonraki yerel seçimleri piyasa için gerçekte SIFIR risk olmalýdýr...

Ekonomi bakaný OVP ben tek baþýma hazýrlamayacaðým, her konudan her düþünceden, siyasetçi, ekonomist bilim adamý, yatýrýmcý olucak ve bu önümüzdeki 2 ay çok sýký gece gündüz çalýþýp herkese piyasa taleplerine uygun OVP hazýrlayýp uygulayacaðýz diyor. Ama piyasalar bunu da görmüyor...

Varsa yoksa enflasyon, dýþ borç, cari açýk....

Yahu azýcýk rasyonalite... Bu yukarýdakiler Türk ekonomisinde Haziran 2018 de mi bir anda mý oldu? 2018 Ocak ayýnda yok
    muydu?

O sebeple ben herþeyin fiyatlarýn içinde fazlasý ile olduðunu düþünüyorum ki gele gele MB 100 baz puan artýrmadý USD 3,92 oldu diyoruz...

Yahu geçen ay MB 500 baz puan faiz artýrdý da USD a ne oldu ki; bu sefer 100 baz puan artýrsa USD ýn belini kýracaktý, kýramadý oldu diiyoruz...

Anadoluda bir laf vardýr ya " Kör idi; öldü Sürme göz oldu..."

Sn.Ada çok teþekkür ederim... Okumanýz bana yeter.
    Benzer düþünüyoruz sn. Selka. Ben de borsa macerama tekrar baþladým þimdilik ykb ve arsan bilançolarýný beðendim ama tabi eski bilanço bunlar özellikle 6 aylýklarý dikkatle inceliyor olacaðým. Bu havada finansallari güzel yöneten kaptanlarýn gemisine ben de binip güzel günleri beklemeye baþlayacaðým. Akýllý yatýrýmcý için kademeli ve dikkatli þekilde alým zamaný diye deðerlendiriyorum. Býrakýn piyasa manik depresif þizofren davranýþlarýný sergilesin, bugün nasýl korkuyu abartýyorsa yarýn da ayný þekilde coþkuyu abartacak, iþime geliyor açýkçasý.

6. Kafalar biraz karýþýk sanýrým
    ben mi yanlýþ anladým bilemiyorum ama bir kaç sayfa geride pasifler övülürken
    bi sayfa geride pasiflerin iþe yaramaz olduðundan gelen 3 dolarýn 2 sinin verimsiz inþaata aktýðýndan bahsedilmiþ
    3 sayfa geride bedelliden 8milyar dolar beklenirken
    bi sayfa geride varlýk barýþý+bedelli 5 milyar dolara düþmüþ
    oysaki varlýk barýþýndan gelen para 7 temmz itibari ile 300 küsür milyon TL..

Bir milyara dolar 5 MÝLYAR TL ediyor..

https://www.haberturk.com/binlerce-b...049076-ekonomi

120.000 endeks e çýkýldýðýnda da cari açýk vardý þu bu vardý þimdi hala ayný ama borsa 90.000 ..

Bunu tamamen ters bir açýdan bakarsan da þöyle formüle ederiz..
    TR ekonomisinin çýkmaza gittiðini gören spekülatörler 120.000 e çektiler borsayý..

Sende dersin ki 120.000 de iken de borsa bi farklýlýk yoktu..Neden þimdi 90.000 deyiz..
    Belki 70.000 olacaz

Belki buralar dip..

Dönüþ sinyali alýnmadan pozisyon alýnmamalý veya býrakýlmamalý diye düþünüyorum ..

7. Sn.Gundwane kafalar karýþýk deðil...

Yazdýklarýnýzýn hepsi doðru... Ýzah edeyim...

Bir arkadaþ bizlerle kedi fare gibi oynuyorlar dedi onun için PASÝF ler AKTÝF ler açýklamasý yaptým. Yoksa Aktif ler iyidir Pasif ler kötüdür demem..

Lakin Türkiye de herkesin pasifleri vardýr lakin herkeste bir 5000 USD nakit yoktur. Oysa borç ödememiz nakit USD..

Hala iddia ediyorum; Kanal Ýstanbul projesinin kanal kenarýndaki her dönüm arsa en az 1 milyar USD eder... Ayný þeyi Yeni Zellanda da yada SÝbirya Bozkýrýnda yapsanýz 10,000 USD etmez.... Bu da Türkiye'nin PASÝF gücünü gösterir.

Ýmar Barýþýnda 5 milyar TL gelir dedim þu an sanýrým 0,5 Milyar TL lakin müracat Mart 2019 da kadar devam ediyor. Türk halkýný bilirsiniz en son hafta müracatlarda patlama olur, izleyip göreceðiz...

AB Suriyeliler için 4 Milyar Euro verecek ki bu da kabaca 5 milyar USD eder ki bence 1 milyar USD dahi harcamadýk...

Bedelli askerlik için koþullarý saðlayan 2,500,000 aday varmýþ. 15,000 TL yi asgari ücret ile çalýþan ödeyebilir. Ödemez ise 12 ay askerlik yapýcak ki o zaman bu bedel 1650*12=19,800 TL olucaktýr. Ben asgari gelirli dahi olsa veririm 15,000 TL yi hem askerlik yapmamýþ hemde 5,000 TL cebimde kalmýþ olur...

Tahminim talep patlamasý yönünde...

2,500,000*15,000= 37,5 Milyar TL eder.. 37,5/4,8 = Yaklaþýk 8 milyar USD bir de TSK bu askerler için ayrýca bir masrafta yapmayacak.. Bu da iþin ayrý bir KATMA DEÐERi...

Yukraýda saydýklarým AB hibesi (5), Bedelli askerlik(8) , Ýmar Barýþý(1) ve Kanal Ýstanbul Kabaca 50 milyar USD demektir...

Kanal Ýstanbul Maliyeti 60 milyar TL düþünülüyor....

TCMB sýnýn 1923 yýlýndan 2018 yýlý Temmuz Ayýna kadar Cumhuriyet Tarihimiz boyunca yaptýðý ve yapacaðý tüm iþlerden elde ettiði kullanýlabilir NET USD REZERVÝMÝZÝN 18 MÝLYAR USD olduðu düþünülürse; bu rakam ÝNANILMAZ bir pasif gücüdür...

Ama KÜRESEL PÝYASALARDA FÝNANSÖR olabilmek için LÝKÝT te olayýda Aktiflerde kalmayýda bilmemiz gerekriðini söylemiþtim...

O kadar yoksa kafam karýþýk deðil...

Borsa ya gelince... Benimki "ATEM TUTEM BEN SENÝ" OLAYI DEÐÝL...

Bazý sayfalarda USD 5 TL olucak 6 TL olucak oradan 7 tl olucak gibi saçma sapan desteksiz atmalar yada MEVDUAT toðigindeki gibi TL ye aþýk olup FAÝZ ler 20 oradan %30 oradan %40 olucak gibi yazý yazmak deðil...

Son 3 yýlda USD da aldým. Hisse de ... TL de faizde....

Ancak bilançolara, rakamalara gelinen deðerlere bakýlýnca BORSA nýn herþeyden çok daha ucuz olduðuna 10 yýlda ilk defa bu denli ucuz kaldýðýna dikkat çekmek istemiþtim...

Ben sabah bir önceki yazýmý yazarken mesela Akbank 6,50 civarýnda idi þimdi 6,94 TL olmuþ...

%7 civarýnda bir kazanç...

Lakin olmaz mý? 6,50 TL den 6,0 TL de olabilirdi... Ben SÜPERÝM BEN BÝLÝRÝM: filan dediðimde yoktur...

Sadece bilançolar, rakamlar, ederler...

%51 Akýl derim... %49 u nu psikoloji, sosyoloji, þans ve diðerleri...

Bol kazançlar....
    Son düzenleme : selka; 25-07-2018 saat: 16:18.

8. Sn. Selka. Seçimler bitti. Enflasyonun biraz yükseleceði açýk. Dolar ise 3.70 lerden 5 lere geldi . Borsa ise dolar bazlý diplerde . Gayrimenkul fiyatlarý ise düþmekte. Tl banka faizleri ise bürüt 19 net 17.5 larda . Altýn ise dolarýn artýþýna baðlý yükselmekte. Ons olarak düþmekte. Burada benim gibi küçük yatýrýmcý bu ortamda tl de kalmýþsa bundan sonra nasýl bir yol izlemeli . Sonuçta sizde tl ve bir miktar borsadasýnýz diye biliyorum. Orta ve uzun vadeli nasýl bir yol izlenebilir. Selamlar...

SM-A720F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 120/250 ÝlkÝlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •