Originally Posted by
selka
Sn.ABC;
Öncelikle mesajýnýzý görmedim. Yahut okudum ama cevap yazarken muhtemelen bir iþ çýkmýþ ve unutmuþ olabilirim... Evde 2 çocuk ve çalýþan bir eþ ve taþýnma arefesinde olunca mazur görünüz...
Öncelik ile ülke batmaz merak etmeyiniz...
Avrupa'ya komþu 82 milyonluk bir devi batýrýp, baþlarýna bela etmek istemezler..
Lakin, süründürürler.. Ve bu süründürmenin dereceleri olur. Fakirleþme, çok fakirleþme, sürünme, ölüm döþeði gibi...
Ama öldürmezler....
Her þeyden önce Türkiye bir devlettir. Devlet normlarýnda ise borcunu ödeme vardýr. Aksi olmaz.. Er yada geç, ödenir..
Aksi durumda devlet olmaz..
Yastýk altý birikimlerinizi sistem dýþýna koymanýn anlamý yoktur, aylýk gelirinden mahrum olursunuz.. TL, USD ise faizde, altýn ise bankada güvende..
Diyelim ki; ciddi bir kriz oldu ve devlet finans kontrolü getirdi..
Sizin mevduatýnýz her ne ise o þekilde kalýr, kimse gelip el koyamaz. Hukuk var. Ödemeyebilir, ama er yada geç ödeyecektir. USD ise USD altýn ise altýn...
Ancak size opsiyon verebilir, diyelim ki devalüasyon oldu. Karþýlýðýnda hemen þu kadar TL alabilirsiniz diyebilir, kabul etmez iseniz ödeme yapýlmaz. Ama hesabýmýz USD yada euro olarak kalýr. Günlük 50 USD ise 50 USD öder...
Bu en kötü senaryodur...
Kanýmca evde bu tip birikimleri tutmak çok daha risklidir.. Hýrsýzlýk had safhada, eve giren bir hýrsýz herþeyinizi alabilir..
Dediðim gibi Devlet bir TÝTAN yada ponzi deðildir.. Eninde sonunda borcunu verir, er yada geç...[/QUOTE]
Devlet satýn alma gücünün yarýsýný kýrpýp verirse ne anladým ben o iþten.
Yer Ýmleri