Venezuella bitti , Brezilya ve Arjantin de keza kreselcilerin ekonomik saldrsna urad , sra Trkiyeye mi geldi diye sormadan edemiyorum . Bu kadar yksek d bor karsnda tetik kurulu vaziyette ; lkede olan biten arka planda u ; bu tetiin banda olanlar , halk uyandrmadan siyasilere srekli tavizler verdirerek smrebilecekleri bir lke format attlar. Bu tavizlere dur diyecek bir iktidar olursa muhtemelen tetii ekecekler ve 2001 deki dolarn 4-16 hareketine benzer bir hareket yaanabilir. Scak para giriinin olmayaca bir Trkiye cari akla yllk 200 milyar dolar nasl dndrr bunun cevabn verebilen bir arkada var m ? Bazlar buna Trkiyede kaytsz kara para uyuturucu ticareti var rakamlarda grnmeyen , merak etme bu kayt d para ile dndrrz diyor . Bu mudur yani lke bu fuhu parann eline bakar halden medet umarak m gidecek? Kendimize saygmz bu kadar m seviyesizleti?
Ucuz kur ve borlanma ve ithalat girdilerine dayal fason ekonomiye dayal ve bor/scak para/mega proje/rant ile genileyen bu balon ekonomi eer scak para girii azald gn (tetie basld an) 6 aylk bir srede gerekleecek %200-300 dolaylarnda bir devalsasyon bekliyorum .
Tabii bunu bilen siyasiler bu yaanmasn diye gizli toplantlarda trl trl tavizler vererek milli,yerli,imanl palavralaryla halk kandrmaya devam edecekler.
Belli oldu ki bu halk da bu ac tokad/reeteyi yemeden akllanmayacak. Ne zaman gn gelir cari a azaltacak modelde bir retim ve tarm ekonomisine dn balar o zaman kkten dzeliriz ama ne acdr ki u an ana akm bakan adaylarnn hibiri bundan dem vurmuyor.
SM-G900F cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi

Alnt yaparak yantla

Yer mleri