O sayfalarý ekliyorum
![]()
O sayfalarý ekliyorum
![]()
2.1 önemli bir oran ; doðurganlýk 2.1 altýna düþmemeli ancak ben sn. Cumhurbaþkanýnýn konuyla ilgili NÝTELÝKLÝ üç çocuk tanýmlamasýný hiçbir yerde duymadým . Üç çocuk çok söyledi hakkýný yemeyelim . Gerçekten 90 sonrasý doðmuþ çocuklarýmýzýn toplum genelinde her sene deðiþen bir eðitim sisteminde nitelikli bir eðitim almakta olduðuna inanýyor musunuz ? Tekrardan döndük nicelik/nitelik mevzusuna.
SM-G900F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Malesef çok haklýsýnýz. Ingilizce konuþamayan bilkent mezunu gördü bu gözler; çocuk sunumu ezberlemiþ de gelmiþ. Zaten o nedenle ekliyorum dedim nitelikli kýsmýný. 3 çocuk tek baþýna bir þeye derman deðil, nitelikli de olmalarý gerekiyor. Reis konuþurken o kýsmý hep atlýyor çünkü eðitim seviyesi arttýkça kendi oylarý düþüyor.
Bu ülkede bir nesil kendini severek, isteyerek feda etmedikçe ne yazýk ki gidiþatý geri çevirmek mümkün deðil. Fedadan kastým çok çalýþacak, az kazanacak, fakirlik çekecek, her türlü insaný zevkten ve ihtiyaçtan geri duracak, tasarruf yapacak ve çok yaþlanmadan ölecek. Böyle bir nesil geçerse sonraki nesil rahat edebilir. Tabi bu arada bu insanlarýn bu yaptýklarý fedakarlýðýn farkýnda olduðunu ve sürekli emeklerinin karþýlýklarýný sorgulayacaklarýný ve kimseye yaðmalatmayacaklarý kabulüyle bunu yazýyorum. Eðer bu olmazsa ya bugün ya yarýn o sefaleti uzun yýllar toplumun büyük çoðunluðu istemeden yaþayacak. Ya bilinçli ve isteyerek ya bilinçsizce ama zorla.
nitelik dediðiniz; ingilizce konuþmasý, diplomasýnýn olmasý mý ?
þu an sokakta 18-25 bandýndaki gençlerin çoðu çöp, ve daha acýsý ne biliyor musunuz ?
7-18 yaþ bandýndaki bir nesil çöp bile olmayacak bir potansiyel ile geliyor ...
peki neden ?
aman benim oðluþum en iyi özel okula gitsin, yýllýk 50 bin usd veriyim þu liseye göndereyim, iphone unu alayým, harçlýðýný vereyim hatta altýna arabasýný çekeyim, üniversiteye geçersede ev tutarým.
bu oðluþum, kýzým prensesim bakýþ açýnýz ile 25 yaþýndan sonra çocuðunuzla bir iliþkiniz bile olamayacak ve size düþman olacaklar..
devlet okuluna gidecek, yokluk görecek, adam olacak, baba parasý ile kýz/oðlan peþinde koþmayacak..
alýn size nitelikli nesil..
daha bugün metroda iki tane 15-18 yaþ arasýnda genç gördüm. ( efendim metroya binmiyorsunuz sizin hummerlarlarýnýz var biliyorum ama..) kýz erkeðin saçýný çekiyor tokatlýyor, kýz gülüyor çocuðu öpüyor üzerine oturuyor, sonra çocukta ona tekrar vuruyor ve öpüyor.. toplum içinde sabahýn köründe, anasý babasý aman benim bebeðim özel okula gitsin diye onbinlerce dolarý okusun diye çalýþtýðýný savunan bir kitlenin produksiyonu..
aslýnda anne baba neden bu kadar özel okul meraklýsý biliyormusunuz ? çünkü kendisi eðitim verebilecek, yetiþtirebilecek niteliklere sahip deðil, ben çalýþýyorum ve ilgilenemeyeceðim zamaným yok, bu açýðý en güzel en pahalý okulda okutarak tolere edeceðim..
"edemeyeceksin."
syg,
Ayný þeyden bahsediyoruz , kan ter gözyaþý çekmeden büyümüþ bir nesil geliyor ve krizi nasýl yönetecekleri konusunda hiçbir hayat deneyimleri yok. Büyüme ve nüfus artýþý konusundan geldik buraya.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
kesinlikle katýlýyorum..
ve acý olanda suçlunun kim olduðunu arayýþýmýz..
suçluyu býrakýn, nasýl düzelteceðimizi tartýþalým arkadaþlar..
muhalefetin ve savunmanýn (ikt.) en büyük problemi budur, kýsýr döngüye girerek sonuca varamamasýdýr.
gelin taþ üstüne taþ koyalým, çözümü araþtýralým..
syg,
Sn.Sportivo sayfalarý okudum... Farklý düþünmüyorum...
Lakin hayatta en sevmediðim laftýr; "DIÞ MÝHRAKLAR"...
Dýþ mihrak elbette olucak; ancak seninde irade koyma gücün....
Lakin sayfalarý okurken Türkiye'de ki siyasi benzerlikleri de ýskalamadým...
20 yýllýk sürekli çalýþan bir mühendis olarak saðda solda 3 tane gayrimenkul kiralasam tek kelime ile sadece kiralarýný ödeyerek BÝTERÝM.....
Bu kadar NET...
Oysa; köklü 1 yada 2 siyasi parti hariç diðer partilerin 81 ilde 1000 ilçede, 100,000 belde de 500,000 köyde 1 gece de nasýl teþkilatlandýðý bende hep merak konusu olmuþtur...
Her hafta evimize temizlikçi gelir sabah 9 da baþlar temizliði akþam saat 17 de bitirir.. Öðle yemeði bana aittir ve 150 TL alýr ve gider...
Yani nerdeyse bir kiþinin günlük maliyeti iþçilik+yemek 200 TL ye yakýn iken buralarda mesken kiralayýp içerisine 3-5 er adet görevlide yerleþtirmek gerek...
Ýnanýlmaz bir SERMAYE gerek...
Hele hele zayýf finansmasý, zayýf burjuvasý, zayýf entekllektüalitesi olan toplumlarda SERMAYE ciddi anlamda SÝYASET i dizayn edebilir...
Çok kolay... NAKÝT....
Durumun farkýndayýz.. Lakin bu denli teslim olmanýnda lüzümu yoktur...
Elbette BÝST te þirketlerimizin hepsi ama hepsinin %70'i yabancýnýn elindedir... Yani; CITI (ABD yatýrým Bankasý) ve Deutcshe nin elinde dir...
122,000 olan BIST te sadece %5 satýþ yaparak bisti 97,000 e getirdiler....
Paralarýný alýyoruz, Liman, köprü, yol yapýyoruz ama ömrümüzün sonuna dek onlara çalýþýyoruz..
Hele hele bu siyaset yurtdýþýndan dizayn ediliyorsa; para birkaç elitin elinde olup, geri kalan HALK ortaçað'dan daha kötü yaþýyor...
Bu arada ORTAÇAÐ demiþken...
Kölelik nedir? diye araþtýrma yaptým...
OrtaÇað'da Kölelik Demek= 3 öðün yemek ve barýnacak yer karþýlýðý Sabahtan Akþama kadar çalýþtýrýlan kiþiye denir diyor...
Oysa günümüz MODERN DÜNYASINDA barýnacak evi dahi olmayýp kirada oturup evine 3 öðün 3 kap kap yemek götüremeyen sabahtan akþama dek çalýþtýrýlan asgari ücretliye ne denir? diye araþtýrma yaptým;
Karþýlýðýný bulamadým...
Yer Ýmleri