Sn.egeli eğer bu durumu önceden görmüş ve tedbir almış iseniz bu kriz ortamında da oldukça güzel paralar kazanabilirsiniz.. Ben bu olayı 2015 yılında görmüş, elimdeki gayrimenkullerin 2 tanesini çıkarmış ve nakite geçmiştim...
Gayrimenkul artık maalesef 1980 ler Türkiye'sinde ki gibi altın bir yatırım değildir.. Bilakis, aidatı, vergisi, kirası, kiracısı, tadilatı tamamen sıkıntı. Hele bir de bu kriz ortamında aidat olarak 1,000 TL ödeniyorsa..
Bu aşamada binmek için orta sınıf bir araba oturmak için ne çok kötü ne de çok lüks 3+1 daire, gerisi nakitte (USD veya TL) en iyi olarak düşünüyorum...
İzleyici pozisyonunda ekonomiyi takip etmek en iyisi...
Ankara' ya geçenlerde gitmiştim.. Her yer inanıılmaz beton yığını. Bunların hepsi elektirik, su, doğal gaz ister...
Şu an zaten Türkiye'de herkes fakirleştiğini iliklerine kadar hissediyordur.. Ve maalesef bende sizinle aynı fikirdeyim.. Bu krizden popülist söylemler ile çıkılamaz.. Çünkü FED in "party time" dediği 2008-2012 yıllarında 800 milyar USD olan bilançosunu 8 trilyon usd a çıkarırken o zamanda bollaşan usd ı tamamen betona gömdük...
Ted Bernanke 2012 yılı Mayıs ayında "Party Over" dediği anda ilk USD şokunu 2014 Ocak ayında yemiştik... 2,06 TL den USD 2,38 TL ye çıkmıştı...
2014 ilk sinyaldi.. O zamanki MB başkanı Erdem Başçı, ekonomi bakanları sadece ama sadece Faizi artırıp izlemekle yetindiler..
Ardından 2016 USD şoku ve 2018 USD şoku... (2014-2016-2018)
Bu aşamada durumumuz nedir?
Bırakın yapısal reformlar ile uğraşmayı Patates ve Soğan meselesini konuşuyoruz..
İktidar her seçimi "BEKAA" meselesi olarak görüyor.. "Bekaa" söz konusu olunca bırakın oylarımızı canlarımız fedadır.. Lakin, son 18 seçimin sanırım 14 'ü "Bekaa" meselesi idi...
Bu son 14 seçimi de AKP aldığına göre ve gündemde hala "Bekaa" meselesi var ise; orada durup bir düşünmeli demeli insan...
Kısaca şu an nakiti olan faizden iyi nemalanıyor. Olmayan biriktirmeye çalışıyor. Ancak birikim yapıp faizden nemalanmak için artık çok geç çünkü herşey ateş pahası ve maaşlar zar zor yetiyor...
Durum nerden bakarsan bak, çok parlak değil.. Emlak sektörü paniğe girerse devamı BANKA lar olacaktır. O sebeple banka ve hisselerinden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum..

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri