Kurul Karar Organý
Kurul Karar Organý,biri baþkan, biri ikinci baþkan olmak üzere yedi üyeden oluþur. Kurul Baþkaný,Baþkanlýk teþkilatýnýn da baþýdýr.
Üyeler, yükseköðrenim sonrasý mali piyasalar, ekonomi, maliye, iþletme, sermaye piyasalarý, bankacýlýk veya finans alanýnda veya bu alanlarla ilgili hukuk dallarýnda en az on yýl deneyim sahibi olan veya yukarýda sayýlan öðrenim dallarýnda en az on yýl öðretim üyeliði yapan kiþiler arasýndan Bakanlar Kurulunca atanýr. Üyelerden en az birinin hukuk fakültesi mezunu olmasý, en az birinin bu fýkrada belirtilen on yýllýk deneyimi özel sektör sermaye piyasasý kurumlarýnda kazanmýþ olmasý, en az birinin de Kurul’da asgari on yýl çalýþmýþ olmasý þarttýr. Bakanlar Kurulu, üyelerden birini Baþkan olarak görevlendirir. Kurul Karar Organý, Kurul Baþkanýnýn teklifi ile üyelerden birini ikinci baþkan ve birini baþkan vekili olarak seçer.
Baþkanýn izin, hastalýk, yurt içi ve yurt dýþý görevlendirme ve görevde bulunmadýðý diðer haller ile görevden alýnmasý veya üyeliðinin düþmesi durumlarýnda ikinci baþkan, onun da bulunmadýðý hallerde baþkan vekili Baþkana vekalet eder.
Kurul baþkan ve üyelerinin görev süresi beþ yýldýr. Süreleri biten Baþkan ve üyeler bir defalýðýna tekrar atanabilir.
Hizmet Birimleri
Kurul çalýþmalarý Kurul baþkanýna baðlý Baþkan Yardýmcýlýklarý altýnda çalýþan hizmet birimleri tarafýndan yürütülmektedir.
Hizmet birimleri;
•Denetleme Dairesi
•Ortaklýklar Finansmaný Dairesi
•Aracýlýk Faaliyetleri Dairesi
•Kurumsal Yatýrýmcýlar Dairesi
•Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi
•Araþtýrma Dairesi
•Muhasebe Standartlarý Dairesi
•Bilgi Ýþlem, Ýstatistik ve Enformasyon Dairesi
•Hukuk Ýþleri Dairesi
•Ýdari ve Mali Ýþler Dairesi
•Kurumsal Ýletiþim Dairesi
•Strateji Geliþtirme Dairesi'nden oluþmaktadýr
yazý ve yorumlarým ve grafiklerim ve analizlerim...yatýrým tavsiyesi deðildir ve yatýrm kapsamý dýþýndadýr..ve yatýrým niteliði deðildir.... yatýrým yapmak istiyenler...ülkemizin ....yatýrým kuruluþlarýna ve yatýrým uzmanlarýna ve resmi kurmlarýna baþ vursunlar
Yer Ýmleri