Panik yapan biri satýþa koydu herhalde. 9000 lotluk satýþýn 2700'ü gerçekleþti. 1900'ü Ýþbankasý.
Bu tabandan satýþa koyanlar emirlerini geri çekerlerse hisse kendine gelecek. Ortada olumsuz bir haber yok. Aksine olumlu haber var. Neyin paniði onu anlamadým.
SPK düzenleyici ve koyduðu kurallarý uygulamasý gereken kurum.
Eyvallah, iþleri önemli ve bi o kadar da zor.
Ancaaak, karar verici otorite kurum, uygulamada karar alýrken tüm dengeleri gözetmek durumunda.
Ve de verdiði kararý alýrken tüm unsurlarý genel resme bakarak almalý.
Burada bilemediðimiz durumlar da olabilir, ama varsa bu bilinmeyen noktalar bu kararla birlikte yatýrýmcýya açýk, anlaþýlýr ve þeffaf bir þekilde bildirilmeli.
Kendisine tabi firmalar, yönetmeliklerle tanýmlanan önemli durumlarý bildirmediði taktirde canýna okuyor haklý olarak yeri gelince.
Fakat burada görünen ya da en azýndan benim görebildiðim durum þu.
Firma, 4 yýl aradan sonra yýllýk bilançosunda kar yazýyor. Üstüne ilk çeyrekte de kar geliyor. Ýndikatörlerde aþýrýlýk yok, zaten tekniðe uygun gidiyor. PD/DD oranýnda da anormallik, uçuk kaçýk bir durum yok. Bulunduðu sektör de marjinal bir sektör deðil.
Yapýmý tamamlanan ve talep patlamasý yaþayan/yaþayacak YOMRA inþaatý gibi bir maden var elinde.
Bedelli artýrýmla hakim ortak deðiþikliði olacak olsa da firmaya çok çok yüksek miktarda özkaynaktan özsermayeye giriþ olacak.
Muhtemelen YÝP den çýkýþ kararý da alýnacak (görünen köy kýlavuz istemez).
Burada eþleþme fiyatlarýnda aþýrý oynaklýk var diye alýndýysa bu karar yazýklar olsun diyorum.
Volatilite bahane ediliyorsa, mart ayýndan bu güne; özellikle de bayram sonrasý; hem miktar hem de fiyatlardaki oynaklýk olarak BIST'te ilk 100'e bile giremez diye düþünüyorum.
SPK düzenleyici ve herhangi bir uyuþmazlýkta ilk baþvurulan kurum.
Ama burada iþleri yoluna koyan bir firma varken ve de kazanan küçük yatýrýmcý varken külliyen hepsini cezalandýran konumdaki kurumu kime þikayet etmek gerek diye bir kanaat ve algý oluþuyorsa, bizde mi bir yanlýþlýk var acaba?
Arkadaþlar naçizane fikrim panik yapmaya gerek yok. Su akar yataðýný mutlaka bulur. Çok düþeceðini zannetmiyorum. Düþtükçe ufak ufak ekleme yaparým bende. Ayný glbmd de yaptým 0.40 aldým ve 0.52 sattým hisse þimdi nerelerde. Tahminimce göz altýndan çýkar çok sürmez ayrýca haber olumlu bence bekleyin. Acele karar verip zarar etmeyelim. Sadece temenni. Bol kazançlar
Yer Ýmleri