Sus pus olmu puslu bir stanbul muydu yznyoksa ok bildik hznler mi tanmt yzne.
Dolmabahe'de, ay tadnda...
Divit ucuyla yazlm bir akn sureti vard avularnda, tarih bir baka iklimin kvamn gsteriyordu.
Ben rehnedilmi yelkovan gibi...Hani akrep'i seven ama yrei takvim yokularnda...
Sinemada elinin elimde terleyiinin bir anlam olmal, sesinin sesimde yanklanmasnn...Sanki perdedekine zlm ya da sevinmisin de tesadfen akm yzn iime...Yalan! Sen perdeye bakyorsun, fikrin benim seyir defterimde...Ve ben amerikanca bir filmi krte seyrediyorum.
Kadn, Beyolu'nda bir k akamnda, stndeki deri montun sahibine ks, soukluundan muzdarip yryordu...Adam da...Yrmek hibir eyi zmyordu, baz aralk akamlarnda...Parmanda yaral bir yky tayordu adam...Kadnn yznde bir hzn...Hznl aralk akamnda bir yzk...Yzn yznde dnya gzeli bir kadnn kehaneti...Souun ve karanln vehameti!
Hayat, bir bakasnn pantolonu gibi kltlm, daraltlm..lk sahibinin o pantolonla yaad eyler, yani pantolonu pantolon yapan anlar, baz ilkbahar bereleri yznden yaplan yamalar, ter tketen yazlar...Yaananlara bir beden byk geliyor artk hayat!
Bir ak paylamak iin ok ge, bir paylama ak olmak iinse erken...Beni sevda yerimden vurdu yine zaman...imdi sana sylenecek tek cmle:
BENDE SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI...
Ylmaz Erdoan

Alnt yaparak yantla
Yer mleri