Nominali 80-85 olan demek istedim
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba, tsk ederim - yas 38.
Ufak bir duzeltme, 5 ayri Eurobond var.
Su haliyle, OCAK ve TEMMUZ haric, yilda 10 kez kupon odemesi alacagim. Onlari veren 2 Eurobond vardi, 2030 vadeli olanin kirli fiyati ucmus; 2041 olani da yakin zamanda eklerim portfoye. Boylece her ay bir kupon odemesi olur.
Sonrasi kupon al ustune ekle seklinde gider herhalde
Sorunuzun cevabýnýn büyük bölümü aþaðýdaki grafikte (Türkiye mart 2018den itibaren CDS grafiði):
Aðustos 2018'deki rahip ve dolar krizini hatýrlarsýnýz, o zaman da eurobond getirileri þimdiki hatta daha iyi seviyelere gelmiþti, o zamandan sonra bir de þimdi var iþte. Ben daha öncesini bulamadým ama daha öncesinde bildiðim kadarýyla 2008 krizi dýþýnda bu seviyeler görülmedi.
Kýsacasý bu oranlar kriz fiyatlamasý, nadir olmasý gereken düzeyler. Ama bizde de kriz eksik olmuyor aslýnda. Yani derseniz ki bu virüs krizi derinleþir ülke daha kötü hale gelir, veya ileride benzer bir kriz çýkar (mesela istanbul depremi vb.) o zaman yine bu eurobond oranlarý veya daha yükseði görülür.
Çok teþekkür ederim Sn Pilavlý. Risk tabi her zaman var. Ülke erken seçime gitse ve hükümet deðiþse muhtemelen daha kötü senaryolar da olabilir.
Ben bu yatýrým için þöyle düþündüm, Þu anda 80 dolardan 30 senelik bir bond alsak bile, 3 yýl sonra ekonomimiz iyileþirse, 90 dolardan satma þansýmýz var. Dolayýsýyla aslýnda parayý 30 sene baðlamadan da kâr edebiliriz.
Bu arada benim gibi yeniler varsa bugün þu tweete denk geldim. CDS'in kýsaca özeti
https://twitter.com/emrahlafcu/statu...35489305804806
Yer Ýmleri